Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-08-2017

Michael Kiske - Past In Different Ways
Jaar van release: 2008
Label: Frontier Records
Michael Kiske - Past In Different Ways
Het is toch alweer 14 jaar geleden dat Michael Kiske te horen was op een cd van Helloween. Die laatste cd was Chameleon, een album waar Kiske een behoorlijke stempel op drukte. Dat was dan ook de reden dat Kiske mocht vertrekken. Sindsdien klinkt Helloween zoals ze horen te klinken en kon Kiske zich eindelijk concentreren op het maken van muziek die hij wel mooi vind. Helaas voor hem heeft dat nooit succesvol uitgepakt. Wie kan zich nou plaatwerk voor de geest halen als SupaRed of Instant Clearity? Ondanks dat Michael Kiske nog altijd zwaar geprefereerd wordt door de harcore-fans van Helloween, hebben diezelfde mensen blijkbaar nooit de behoefte gehad om zich aan zijn solowerk te wagen, om op die manier toch van zijn stem te kunnen genieten.

Op deze nieuwe cd Past In Different Ways grijpt Kiske terug naar zijn Helloween-verleden, door met acoustische versies te komen van diverse nummers uit die periode. Het ligt voor de hand om te gaan zeuren dat hij teert op de meest succesvolle periode van zijn carriere, maar eerlijk gezegd vind ik het niet zo'n probleem. Hij heeft dan ook alleen maar nummers gekozen die hij zelf geschreven heeft. Hoewel het wel erg interessant zou zijn, krijgen we dus geen acoustische versies van Eagle Fly Free, Halloween of Metal Invaders. De nummers van Kiske waren sowieso al niet van die snelle power metal-nummers en daarom komen de composities aardig goed uit de verf. A Little Time, We Got The Right en Kids Of The Century waren min of meer zijn ruigste nummers. Daarom zijn die het interessants om zo naakt te horen.

Ik vind het eigenlijk een erg lekker cd'tje geworden met een heerlijk kalm sfeertje. De acoustische gitaren worden mooi gespeeld en diverse keren horen we strijkers en blazers voorbij die alleen maar meedragen aan die sfeer. Omdat Kiske duidelijk van de christelijke kant is, klinkt het soms wel erg gospel-achtig. Diverse nummers zouden niet misstaan in de kerkdienst (I Believe). De echte metalfans zijn nu natuurlijk allang afgehaakt. Normaliter zullen wij dit soort cd's dan ook nooit bespreken. Maar het gaat natuurlijk om de ex-frontman van één van de meest invloedrijke metalbands ooit. En een acoustisch cd'tje is naast al dat metal-geweld natuurlijk nooit weg. Daarom kan ik Past In Different Ways prima aanraden.

Tracklist:
1. You Always Walk Alone
2. We Got The Right
3. I Believe
4. Longing
5. Your Turn
6. Kids Of The Century
7. In The Night
8. Going Home
9. A Little Time
10. When The Sinner
11. Different Ways

Score: 84 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 5 juni 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Michael Kiske - Past In Different Ways
Reactie van dennis op 05-06-2008 om 22:05u
Score: 35 / 100

Eerst jaren lang n grote bek over de metalscene en als ie dan van zn solo werk geen hout verkoopt probeerd ie de door hem zo gehate metalscene oude meuk te verkopen in n nieuw jasje(wie anders dan de metalscene kent anders deze nummers?),bah!!!! doorspoelen deze bagger!!!!

Michael Kiske - Past In Different Ways
Reactie van Kiske op 05-06-2008 om 23:37u
Score: 90 / 100

Een geweldig album van de beste stem die de rock/metal geschiedenis ooit heeft gehad. De nummers zijn dan wel acoustisch maar zijn hun kracht niet kwijt geraakt. Een aantal nummers zijn zelfs sterker geworden.

Veel mensen zullen gaan zeuren over dit album (zie reactie van Dennis). Maar die zeuren over elk album dat Michi uit brengt. Als hij een metal album uitbrengt vind men het dom omdat hij zijn eigen woorden niet volgd. Hij heeft immers jaren lang geroepen dat hij niks mee met metal te maken wil hebben. Maar als hij een eigen album uitbrengt in de stijl die hij zelf gaaf vind begint men te zeuren dat hij maar beter weer een gave power metal plaat kan uitbrengen. Nu doet hij iets dat er tussen in zit. Het is zijn eigen materiaal uit de tijd dat hij zelf nog metal maakte en dat speelt hij op de manier dat hij nu mooi vind en dan is het nog niet goed volgens vele. Kortom alles wat hij doet word afgekraakt.

Als je wilt oordelen over dit album moet je oordelen naar wat je te horen krijgt. Vind je het mooi dan vind je het mooi en geef je het een hoog cijfer. Vind je het ruk omdat het rustig en acoustisch is dan vind je dat en geef je het album een laag cijfer. Maar ga het album niet beoordelen op de naam Kiske want op die manier zal iedereen die zijn uitspraken kent het ten allertijde laag beoordelen en het bij voorbaad al een ruk album vinden.

Ik vind het vind album heel tof. Ik vind de nummers in een nieuw jasje super geslaagd. Van mij mag hij dit ook wel doen met nummer waaraan hij heeft meegeschreven tijdens zijn HellOweeN tijd.

Hulde voor Michael Kiske die niet altijd doet wat hem gevraagt word maar de muziek speelt die hij gaaf vind om te spelen ook al weet hij dat dit hem door vele mensen niet in dank word afgenomen.

Respect is een schone zaak!!!

Michael Kiske - Past In Different Ways
Reactie van Old Mhb op 06-06-2008 om 20:57u

Deze arrogante kloot was de reden waarom ik Helloween de rug heb toegedraaid.

Bovendien klinkt ie als een castraat : Een wijf zonder tetten kan niet zo weerzinwekkend hoog zingen dan deze kennenklijk balarme zak.
Gelukkig had ie nadien niet veel succes en ik hoop dat dit op geldbellust
scharminkelig schijfje de comercieele doodsteek is voor deze bleiter.

Michael Kiske - Past In Different Ways
Reactie van Bob op 27-06-2009 om 00:34u

"Hulde voor Michael Kiske die niet altijd doet wat hem gevraagt word"

Dit was anders een verzoek van Frontier Records..

Michael Kiske - Past In Different Ways
Reactie van Kiske op 24-10-2009 om 20:23u
Score: 90 / 100

@ Bob: Het was een voorstel van Frontier Records... Niet een verzoek! Als Kiske nee had gezegt dan had ie het ook niet gedaan!

Michael Kiske - Past In Different Ways
Reactie van Kiske op 25-12-2009 om 17:51u
Score: 90 / 100

En btw... Metal Invaders is geen Michael Kiske nummer! Dat is een nummer dat stamt uit de tijd dat Kai Hansen nog de zanger van HellOweeN was!