Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-09-2019

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Geboren en deels getogen onder het juk van de strenge Russische winters kan ik u zodoende uit ruime ervaring het volgende (nutteloze) weetje meegeven: geen kogel is venijniger dan die van Vadertje Vorst. Bij temperaturen van tientallen graden onder het vriespunt bent u, zonder goede bescherming, reddeloos verloren. De kou kruipt dan diep in uw botten die bij elke beweging lijken te versplinteren. Een einde op de zilveren stoel is in vergelijking daarmee een veren bed.

...Of Frost And War van onze nieuwste deathmetalaanwinst Hail of Bullets doet ongeveer hetzelfde. Het spoor van brekende kou die deze cd (die de strijd tussen de Wehrmacht en het Rode Leger ten tijde van WW II schetst) achterlaat is angstaanjagend authentiek. Hoe je het wendt of keert, Hail of Bullets levert hiermee een uniek eindproduct af. Vele battlefields heeft deathmetal reeds belicht, haast geen één gaat u zo niet in de koude kleren zitten als deze.

Dat de samenstelling van Hail of Bullets een leuk potje kan musiceren is geen verrassing, maar dat ...Of Frost And War zó goed uit de verf is gekomen is best een veertje in de kringspier waard. Een leuke, oorlogsgerichte old school deathmetal-cd zat er natuurlijk wel in, echter is ...Of Frost And War veel meer dan dat. Old school as fuck, maar allesbehalve gammel. De opgeruwde sound is diep en kervend, evenals de strot van Martin van Drunen. Een uitstekende match. Grauwe riffs rollen traag langs de in de modder wegzakkende lijken, wiens ogen uitdrukkingloos in het niets staren. De blastbeat kunt u shaken, Hail of Bullets bedient de gaspedaal met een spaarzaam beleid. Het resultaat is echter dat het geluid, donker en deprimerend, voor detail gaat. ...Of Frost And War is geen onoverzichtelijke race door de loopgraven, hoewel ook de lompe voortdondering Hail of Bullets niet vreemd is.

Wat ...Of Frost And War bijzonder maakt is tevens het vermogen van de muzikanten om het thema van de cd tot in de puntjes van de muziek door te voeren. De zompige modderpoelen, grijze dagen, kille regen, roestbruine bloedvlekken op oude overjassen, teneergeslagen blikken en de intredende kou, dit alles en nog veel meer hoort u terug in de nummers die zodoende op een zeer confronterende wijze licht werpen op een gorgonische strijd tussen twee machtige opponenten.

Tracklist:
1. Before the Storm (Barbarossa)
2. Ordered Eastward
3. The Lake Ladoga Massacre
4. General Winter
5. Advancing Once More
6. Red Wolves of Stalin
7. Nachthexen
8. The Crucial Offensive (19-11-1942, 7.30 AM)
9. Stalingrad
10. Insanity Commands (bonus track)
11. Inferno At The Carpathian Mountains
12. Berlin

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 18 mei 2008

Koop dit album in

Meer Hail of Bullets:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van iron_dennis op 18-05-2008 om 23:17u
Score: 85 / 100

Het blijft maar vette platen regenen!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van metalhead666 op 19-05-2008 om 00:06u
Score: 90 / 100

Inderdaad, ik kom niet door de berg goede albums heen. Waar haal ik toch godverdomme alle tijd vandaan om goed uit mijn plaat te gaan en alle albums de verdiende tijd te gunnen. HOB is toch wel een van de betere van de laatste tijd....superplaat!!!!!!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Ali op 19-05-2008 om 14:25u
Score: 70 / 100

Ik ben het hier, helaas voor de meesten onder ons, niet mee eens. Wat een saaie plaat met daarnaast ook nog 's een irriterende grunt. Ik vond het niets bijzonders en heb snel maar wat anders aan gezet...

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van randalf op 19-05-2008 om 22:42u
Score: 95 / 100

succes met trivium, ik blijf toch hier bij!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van dennis op 20-05-2008 om 00:00u
Score: 90 / 100

AAAAAAAAAARRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!! WAT N FUCKIN WERELDPLAAT!!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van iron_dennis op 20-05-2008 om 00:13u

Van Drunen een saaie grunt? Smeriger kan niet!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van henkdevries op 20-05-2008 om 14:55u
Score: 68 / 100

Ben geen fan van dit album, klinkt eentonig.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Corne op 20-05-2008 om 22:06u
Score: 85 / 100

Old School Death Metal zoals het ooit bedoeld was.

@henkdevries: En jij durft je Henk de Vries te noemen?! Schaam je, schavuit!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Grafhoer op 21-05-2008 om 11:42u
Score: 90 / 100

Eén van de beste Nederlandse Death-metal platen ooit gemaakt. Heerlijk om van Drunen weer eens te horen, machtig gore grunt heeft die man toch. Muzikaal ook een heel sterk album, goeie songs, goede opbouw, heel sfeervol.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Kees op 22-05-2008 om 11:27u
Score: 70 / 100

Instrumentaal leuk. Stem is saai en eentonig. Wat het album ook eentonig maakt.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van DeathmetalTom op 22-05-2008 om 21:57u
Score: 95 / 100

Van deze plaat krijg ik zo'n smerige glimlach op mn smoel. Dit is old school death metal zoals het bedoeld is. Niets meer, niets minder: Wat een wereldplaat :P Ben benieuwd wat er dit jaar nog meer komen gaat om deze cd van mn nr. 1 af te stoten.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Rinus op 25-05-2008 om 11:26u
Score: 95 / 100

Wat eeb vette plaat!!!!!!!!!!
Alles is al gezegd door metalhead666, dennis, corne, grafhoer en deathmetal tom
Heb er niet meer aan toe te voegen.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Wout op 25-05-2008 om 13:28u

Ruim voldoende voor de muziek maar die grunt is wat minder.
Ik begrijp niet waarom dit DE death-strot van Nederland genoemd wordt.
Dan vind ik datgene wat Tagtgren bij Bloodbath deed toch stukken interessanter en afwisselender.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Ernst-Jan op 01-07-2008 om 19:25u
Score: 9 / 100

Wout, dat is geen Nederlander he...

Ik vind het een gave plaat kan niks anders zeggen.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van The grim reaper op 19-10-2008 om 16:44u

Voor degenen die hun muziek saai vinden en de grunter niets vinden, weten niets wat echte old school death metal betreft. Martin van Drunen is de beste nederlandse deathmetal zanger take it or leave it!!! Ga maar naar andere emo's site julie comments posten of ga naar jan smith luisteren stelletjes losers!!!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van Reaper op 19-10-2008 om 18:25u
Score: 70 / 100

Een aardige Death metal plaat. Word alleen op den duur een beetje eentonig.

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van john op 30-11-2008 om 16:11u
Score: 1 / 100

old schoool, dit kan niet beter holland and Florida-Death-Metal rules!!!!!!!!!

Hail of Bullets - ...Of Frost And War
Reactie van heavyboy op 17-03-2010 om 19:34u
Score: 90 / 100

wat een wereld plaat old school death metal echt beetje scream bloody gore rifs en bolt thrower invloeden te gek