Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Nuestros Derechos - Struggling With The Dark
Jaar van release: 2008
Label: eigen beheer
Nuestros Derechos - Struggling With The Dark
Als je denkt dat je met een band te maken hebt uit het zonnige zuiden kom je bedrogen uit. Nuestros Derechos betekent weliswaar ''Onze Rechten'' in het Spaans, het drietal komt gewoon uit Utrecht. En dat ze in de Domstad hele beste metal kunnen maken bewijzen ze met hun eerste EP: Struggling With The Dark.

Nuestros Derechos is een zeer aangename mengeling van thrash en hardcore. Al met het eerste nummer krijg ik het gevoel dat we een nieuw groeibriljantje hebben in de Nederlandse metalscène. De melodieuze riffs zijn lekker pakkend en opzwepend. Het geluid is lekker rauw en eerlijk. Geen onnodige poespas bij deze heren en dame, maar het is gewoon de basis die de muziek zo goed maakt. Het stemgeluid van Jerry ''Herrie'' en bassiste Janet passen qua rauwheid prima bij de muziek die de band produceert.

Op het album staan zeven nummers, die elk op hun eigen manier weer lekker in het gehoor liggen. Leuk detail is dat het nummer Deimos compleet Nederlandstalig is. En dat hoor je niet vaak, dus het mag zeker vermeldt worden. Niet bijster origineel is het nummer Nazgûl, dat net als zo vaak, als thematiek Lord Of The Rings heeft. Maar op muzikaal vlak valt ook daar weer weinig aan op te merken.

Nuestros Derechos heeft met Struggling With The Dark gewoon een puike plaat afgeleverd. Het geluid heeft enigzins iets weg heeft van Slayer en Heaven Shall Burn en klinkt gewoon erg goed. Als dit nog maar het topje van de ijsberg is, dan zal ik graag willen zien hoe het onder water eruit ziet. Hier gaan we nog meer van horen!

Tracklist:
1. Devil's Repent
2. Spam
3. Nosferatu
4. Deimos
5. Nazgûl
6. Insomnia
7. Darkest Before Dawn

Score: 85 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 4 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]