Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2019

Tarja Turunen - My Winter Storm
Jaar van release: 2007
Label: Vertigo/Universal
Tarja Turunen - My Winter Storm
Een aantal maanden geleden verraste Nightwish vriend en vijand met Dark Passion Play. Waar velen er vanuit gingen dat de band na het vertrek van zangeres Tarja Turunen als een kaartenhuis in elkaar zou storten, bewees de band ook met een onbekende, maar niet minder getalenteerde zangeres een topalbum af te leveren.

En Tarja dan? De zangeres die vanwege een gebrek aan betrokkenheid uit Nightwish werd geknikkerd, pakt met My Winter Storm haar solocarrière weer op. Eén luisterbeurt heeft dat album slechts nodig om uit te vinden dat de composities die er op terug te vinden zijn simpelweg niet het niveau hebben van een gemiddelde Nightwish-song. Hiermee wil ik niet zeggen dat de bandleden die de Finse diva bijeen heeft gesprokkeld voor My Winter Storm er niets van bakken. Feit is dat de nummers - waaraan een heel team van muzikanten meeschreef - niet dezelfde magie hebben die haar voormalige bandleden wel laten horen op hun laatste album. Ze missen vrijwel allemaal een zekere sprankeling.

Wat direct opvalt is dat een hoop nummers wat vlak klinken. Toch bevat My Winter Storm ook wel een paar bombastische nummers, zoals I Walk Alone, My Little Phoenix en Die Alive, en dit zijn dan ook gelijk de meest aansprekende songs van het album. Tarja laat horen nog steeds heel goed te kunnen zingen. Het is dan ook jammer dat er op My Winter Storm liefst vier stukjes muziek (ik kan het moeilijk als echte nummers kwalificeren) die minder dan een minuut duren en slechts ter opvulling lijken te dienen. Bovendien staan er mijns inziens te veel rustige nummers op. Liever hoor ik haar in de wat vlottere stukken dan in ballads, waarin haar matige uitspraak te nadrukkelijk wordt blootgelegd. Het laatste punt van kritiek is de Alice Cooper-cover Poison. Het origineel is een klassieker, deze uitvoering een kleine ramp.

Of Nightwish ook zoveel succes had gehad zonder Tarja is natuurlijk maar de vraag. Wat wel vast staat is dat haar solocarrière niet kan tippen aan hetgeen Tuomas Holopainen en de zijnen al elf jaar lang doen. Daarvoor staan er op My Winter Storm te veel uitglijders en te weinig uitschieters. Niet wat je noemt een stormachtige wederopstanding helaas.

Tracklist:
1. Ite, Missa Est
2. I Walk Alone
3. Lost Northern Star
4. Seeking For The Reign
5. The Reign
6. The Escape Of The Doll
7. My Little Phoenix
8. Die Alive
9. Boy And The Ghost
10. Sing For Me
11. Oasis
12. Poison
13. Our Great
14. Sunset
15. Damned And Divine
16. Ciarán’s Well
17. Minor Heaven
18. Calling Grace

Score: 68 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 24 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Een Metalfan op 24-01-2008 om 15:26u
Score: 50 / 100

Uitstekende review. Ik moet zeggen dat ik ook niet zoveel heb met Nightwish zonder Tarja, maar in muzikaal opzicht is Dark Passion Play wel een stuk interessanter dan dit niemendalletje. Ik hoop maar gewoon dat ze ooit weer bij elkaar komen.

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Djaser op 24-01-2008 om 17:21u

---Feit is dat de nummers - waaraan een heel team van muzikanten meeschreef - niet dezelfde magie hebben die haar voormalige bandleden wel laten horen op hun laatste album.--

Hoe kom je er bij dat dat een feit is? Het is jouw mening!

En voor de duidelijkheid; Poison van Alice Cooper is absoluut geen klassieker.

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Kiske op 24-01-2008 om 18:00u
Score: 70 / 100

@Djaser

Poison geen klassieker? Ik geloof dat dit JOUW MENING is... en geen feit. In mijn ogen is Poison wel een klassieker en zal Tarja nooit en te nimmer een klassieker maken. Ik vind het echt een drama van een cover... laat haar voortaan maar haar eigen nummers verprutsen maar ik hoop dat ze echt nooit meer aan een nummer van iemand anders komt. Ik ben het met je eens dat de reviewer hier een mening geeft en geen feit. Ik ben het met de reviewer eens dat Tarja een veel minder album dan Nightwish heeft gemaakt.

@een metalfan

Blijf jij maar hopen dat Nightwish en Tarja weer bij elkaar komen dan ga ik wel genieten van de beste line-up van Nightwish tot nu toe!!! MIJN MENING!!!

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Smetsar op 24-01-2008 om 18:43u
Score: 70 / 100

Ik vind het geen slechte schijf. Goed als achtergrondmuziek, maar daar blijft het ook bij. Maar toch is en blijft Tarja de beste zangeres die er bestaat!

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van wob op 24-01-2008 om 20:09u
Score: 55 / 100

het valt niet mee om dit album in een keer uit te luisteren.
vind het allemaal toch wat te rustig, de power die ze in haar stem heeft komt er nergens uit.
tis allemaal niet slecht, sommige nummers zijn echt mooi zoals 'the boy and the ghost', 'sing for me', 'little phoenix', het iets stevigere 'die alive' en de single 'i walk alone' toch ook wel maar het maakt laaaang niet die indruk die (vooral) de eerste paar nummers van 'dark passion play' op me maakte.
ze doet wel 'passion and the opera' van het onvolprezen 'oceanborn' live las ik ergens.

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van dennis op 24-01-2008 om 21:58u
Score: 12 / 100

kutplaat-FEIT-mijn mening

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Een Metalfan op 29-01-2008 om 23:22u

nightwish goed met de nieuwe zangeres??? ik vind er geen zak aan met haar.......

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Leone op 15-05-2008 om 11:33u
Score: 9 / 100

Mooie CD met een krachtig prachtig en goed gezongen verhaal [jammer van poison= minste song op CD] het ruige nightwish van de muziek is er wat af maar is niet perse een nadeel.Helaas haar concert eind vorig jaar gemist, wel onlangs naar Nightwish in de HMH geweest en moet bekennen dat de zangeres in geen enkel opzicht kan tippen aan Tarja en vond het concert dan ook ronduit tegenvallen, dit vooral tov. het concert van Nightwish welke ik een paar jaar geleden in Paradiso mocht meemaken.Nightwish zonder Tarja is een flink stuk minder dan voorheen; tip: Tuomas schrijft de songs voor de nieuwe CD van Tarja.

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Leone op 15-05-2008 om 11:42u
Score: 90 / 100

Mooie CD met een krachtig prachtig en goed gezongen verhaal [jammer van poison= minste song op CD] het ruige nightwish van de muziek is er wat af maar is niet perse een nadeel.Helaas haar concert eind vorig jaar gemist, wel onlangs naar Nightwish in de HMH geweest en moet bekennen dat de zangeres in geen enkel opzicht kan tippen aan Tarja en vond het concert dan ook ronduit tegenvallen, dit vooral tov. het concert van Nightwish welke ik een paar jaar geleden in Paradiso mocht meemaken.Nightwish zonder Tarja is een flink stuk minder dan voorheen; tip: Tuomas schrijft de songs voor de nieuwe CD van Tarja.

Tarja Turunen - My Winter Storm
Reactie van Timmy op 01-03-2010 om 13:43u
Score: 8 / 100

Te veel rustige liedjes, te weinig krachtige (:
Wanneer ze de liedjes live brengt zijn ze een
stuk beter dan wanneer je ze van het album beluisterd n.n