Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2018

Ripsaw - Promo
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Ripsaw - Promo
Eind jaren tachtig baarde L.W.S. Inc., oftewel de Lunatics Without Skateboards, enig opzien door als Nederlandse band steengoede thrash metal te spelen met wat hardcore invloeden. Hun debuutalbum Welcome To The Asylum (1989) werd in 2006 opnieuw uitgebracht. Dat leidde tot een reünie-optreden op een feestje van Rusty Cage Records, maar die terugkeer lijkt helaas van korte duur te zijn geweest. Daar hoeven we echter niet lang over te treuren, want in Nederweert blijkt inmiddels een nieuwe vaandeldrager te zijn opgestaan, met het lovenswaardige streven om jaren tachtig thrash in Nederland weer op de kaart te zetten.

Het kersverse Ripsaw herinnert zowel qua sound als kwaliteit namelijk aan de Lunatics Without Skateboards. Op de eerste demo brengt Ripsaw vier ouderwets goede thrash songs met pakkende riffs en regelmatig ook een krachtige groove, zoals in het aan Biohazard schatplichtige middengedeelte van opener Fuck You Nihilist. Mijn persoonlijke favoriet is het slotnummer (It’s A Dirty Job...), maar alle vier songs zullen het tijdens een live optreden ongetwijfeld goed doen.

Deze demo laat echter nog wel wat te wensen over. Allereerst is het drumgeluid vrij storend. Het lijkt wel of Al Ripsaw de apparatuur heeft geleend waar Lars Ulrich hopeloos mee worstelde op St. Anger. Daarnaast zijn de songs aan de korte kant, waardoor je als luisteraar met een wat onbevredigd gevoel achterblijft. Gezien de kwaliteit van de eerste vier composities, ben ik echter benieuwd waar Ripsaw over een jaar toe in staat is, als ze meer tijd hebben gehad om songs te schrijven en arrangementen uit te werken. De eerste stappen zijn in elk geval veelbelovend.

Wil je zelf horen hoe Ripsaw klinkt? Op de myspace pagina van de band kun je alle songs van de promo beluisteren en op Ripsaw's website kun je ze zelfs gratis downloaden.

Tracklist:
1. Fuck You Nihilist
2. Life Show Gamble Game
3. In A Flash
4. It’s A Dirty Job...

Score: 75 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 24 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]