Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-08-2019

Hammerfall - Legacy Of Kings
Jaar van release: 1998
Label: Nuclear Blast Records
Hammerfall - Legacy Of Kings
Dit is het tweede album van de Zweedse powermetalband Hammerfall. Nou is Hammerfall zeker niet de beste powermetalband, Rhapsody, Edguy en Blind Guardian zijn allemaal vele malen beter.

Toch is het geen slecht album. Het eerste nummer "Heeding The Call" is een lekker nummer met een mooie solo. Het titelnummer is ook aardig maar, wat vaak bij Hammerfall is, weer bijna hetzelfde als nr. 1. Het volgende nummer "Let The Hammer Fall" klinkt een beetje als inspiratiebron Judas Priest. Weer een prima nummer wat alleen weer hetzelfde klinkt.

Hierna komt het saaie "Dreamland", tekst is ook niet superboeiend, zeker het slechtste nummer van het album. "Remember Yesterday" is een prachtige ballad die een beetje klinkt als een jaren 80 ballad als "Still Loving You" van de Scorpions. Dit is echt een geweldig nummer.

"At the End of the Rainbow" is mijn favoriet. Hierna komen de nummers "Back to Back" ,wat ik maar "typisch Hammerfall" zal noemen. "Stronger Than All" geld hetzelfde voor. " Warriors of Faith" is wel aardig. Als laatste het grotendeels op piano gespeelde "The Fallen One" ,wederom een prima ballad.

Al met al een aardig tot goed album wat erg veel van hetzelfde is; gelukkig is datzelfde vaak wel te pruimen.

Tracklist:
1. Heeding The Call
2. Legacy Of Kings
3. Let The Hammer Fall
4. Dreamland
5. Remember Yesterday
6. At The End Of The Rainbow
7. Back To Back
8. Stronger Than All
9. Warriors Of Faith
10. The Fallen One

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 74 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 6 juli 2002

Koop dit album in

Meer Hammerfall:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Een_Metalfan op 08-07-2002 om 10:49u
Score: 100 / 100

Legacy of Kings is het beste HammerFallalbum tot nu toe. Als je het materiaal vaak te veel hetzelfde vind, dan kun je maar beter niet naar rhapsody luisteren, want als er één band is waar alles op elkaar lijkt dan is het Rhapsody wel. Back to Back is overigens géén HammerFallnummer, maar is origineel van Pretty Maids, dus een typische HammerFalltrack? Lijkt me stug.

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van laus op 09-07-2002 om 02:59u
Score: 90 / 100

Glry to the brave was nog beter. Maar het geluid op deze CD is gewoon super. En Dreamland is wel een onwijs mooi nummer!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Een_Metalfan op 19-12-2002 om 21:02u

hammerfall zuigt en ze zien d'r uit als een stelletje fagets op een rij en als ik ze zie ga ik bijna over m'n nek van dat uiterlijk en die grafhoofden.

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Een_Metalfan op 19-06-2003 om 20:03u
Score: 86 / 100

Ongelooflijk kicke reactie van je jochie, ik ben dan ook blij dat je zelf heel erg stoer en cool bent. Gelukkig maar dat jij vele malen knapper bent, niet soms?

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van the-cold-white-light op 15-08-2003 om 17:26u
Score: 99 / 100

Echt een geweldige cd. Ik vind hem denk ik net iets beter zelfs dan glory to the brave. Vooral dreamland is echt een supernummer!! Echt een aanrader voor iedereen!!!!!!!!!!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Hammerer op 13-09-2003 om 17:54u
Score: 100 / 100

Prachtig Album! Hammerfall heerscht!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Een_Metalfan op 20-09-2003 om 01:16u
Score: 100 / 100

Waarom wordt deze band altijd zo afgekraakt door nederlandse media slaat nergens op....hammerfall is veel krachtiger dan die andere powermetalbands....

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Een_Metalfan op 12-10-2003 om 23:34u
Score: 100 / 100

BLIND GUARDIAN EN RHAPSODY BETER?!?! FLIKKER TOCH EEN END OP! Hammerfall Ruled!!! ik ben inmiddels niet zon powermetal-fan meer zoalsk da paar jaar terug was maar Hammerfall is egt vet!!! k vond dit duidelijk het beste album (hoewel renegade ok vet is) idd wel zo da ze er beetje ehm fout uit zien(op Oscar na nee zen vette ja spike/ketting arm) mja gwon geweldig gitaarspel zit erin!!! Grz de Graatvis!!!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van metalpunk op 26-11-2003 om 01:27u
Score: 80 / 100

pff... ik snap de vergelijking met rhapsody en ZEKER Blind guardian niet.. Het wordt inderdaad allemaal Power Metal genoemd (net als ManOwar) maar Hammerfall klinkt veel krachtiger dan bovengenoemde bands.. Toegegeven, ook Hammerfall heeft ook van die huilerige, maar geen heroïsche liedjes waarbij je op de achtergrond een heel mannen- en vrouwenkoor hoort meezingen (waar ik me altijd gruwelijk aan erger) Hammerfall verdient zéker meer dan de opmerking "niet origineel en afgezaagd" en samen met Glory to the Brave vind ik dit album de beste die ze tot nu toe hebben gemaakt

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Templarofmetal op 28-02-2004 om 15:25u
Score: 100 / 100

geniaal album, Hammerfall heerscht

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Mighty Warrior op 23-03-2004 om 12:02u

Ik weet niet welke KUTKOP deze revrieuw heeft gemaakt over Legancy of Kings van hammerfall. Maar dit album is egt perfect.. een mooie sound en de nummers vervelen niet..... En je kan ze helemaal al niet vergelijken met rhapsody en Blind guardian ( dat zijn overigens ook goede bands) Ik heb hammerfall nu 3 keer Live gezien... en ze blijven 1 van mijn favoriten.... Zo dat moest ik ff kwijt!!!!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Lya_Nedra op 28-04-2004 om 20:46u
Score: 80 / 100

Hammerfall Rulez! D'r staan echt geweldige nummers op. Dreamland ook, jah! Niet saai! Niet slecht! En al die nummers van Hammerfall lijken heus niet zo op elkaar... Misschien als je er een keer oppervlakkig naar luistert...

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Dimmu op 06-04-2005 om 16:00u

Hammerfall heerscht , reviewer suckt en kent er nix van , rhapsody bv zijn een bende mietjes vergeleken met hammerfall

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Almighty op 12-04-2005 om 15:20u
Score: 87 / 100

Mensen die tegen dit album zijn, missen een steek...dit album is een van de beste,orgineelste album die er de afgelopen jaren is afgeleverd, en maak trouwens aub niet steeds de vergelijking met Rhapsody, want deze site gaat over metal,niet over goeroe muziek...

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Jimbo op 16-04-2005 om 00:24u
Score: 95 / 100

wat een kutreview van een van de beste power metal albums ooit! Heeding the Call en Dreamland zijn echt om te smullen, net als de andere nummers trouwens. Jammer dat de cd's die volgden van Hammerfall niet meer dit niveau hebben gehaald...

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van DECO ! ! ! op 31-05-2005 om 12:32u
Score: 80 / 100

goed album, meer niet! maar RHAPSODY is zoveel beter op ALLE vlakken! zie je dit niet in, mag je sterven! DANK!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Éomer op 09-10-2007 om 15:32u
Score: 85 / 100

Wat een volwassen reacties toch weer hier...
Ik ben het ook niet echt eens met de reviewer, maar laat eenieder hier gewoon in z'n waarde...

Over het album: Niet HammerFall's beste IMO, da's nog altijd ''Glory to the Brave'', maar zeker wel een lekkere Power Metalplaat. Niets verrassends, maar als HammerFall-liefhebber, wil ik dat ook helemaal niet. Gewoon lekker ouderwets knallen!

Luistertips: Heeding the Call, Let the Hammer Fall, At the End of the Rainbow.

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van youri op 18-01-2010 om 08:53u
Score: 90 / 100

wat een schijt review zeg

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van BlazeDD op 22-05-2010 om 22:03u
Score: 88 / 100

Deze review is volgens mij zeer slecht. Dit album is een van hun beste albums en back to back en dreamland zijn fantastich!

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van Tarantino-NL op 12-02-2013 om 07:01u
Score: 85 / 100

Ik heb net pas kennisgemaakt met Hammerfall en ben nu alle albums na elkaar aan het luisteren. Het album Glory To The Brave vond ik net iets beter. Maar ook dit is echt een geweldige CD

Hammerfall - Legacy Of Kings
Reactie van johan op 28-11-2014 om 10:13u
Score: 80 / 100

ken hammerfall nog niet zo lang ben fan van iron maiden saxon judas priest maar dit is toch het betere werk van de laaste tijd