Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2019

God Dethroned - The Toxic Touch
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
God Dethroned - The Toxic Touch
In 1992 verscheen God Dethroned’s debuut Christhunt en wie had toen ooit durven denken dat ze veertien jaar later aan de top van de Nederlandse scène zouden staan? Door hard te werken heeft zanger/gitarist Henri Sattler veel bereikt. Geweldige albums als het geniale The Grand Grimoire, het sfeervolle Bloody Blasphemy, het extreme Ravenous, het verhalende Into The Lungs Of Hell en het gelikte The Lair Of The White Worm volgden elkaar op. Er werd meermaals door heel Europa getoerd en zelfs Amerika en Japan werden aangedaan. En ook het nieuwe studioalbum The Toxic Touch is weer een mooi hoofdstuk in de geschiedenis van God Onttroond.

Verwacht bij God Dethroned anno 2006 geen extreme mengeling meer van death, thrash en black, maar een gepolijst en flexibel geluid dat veel heavy metal invloeden kent. Enkel de scherpende vocalen van Henri doen nog denken aan oudere tijden. De opbouw van de nieuwe songs zijn erg overzichtelijk en de zanglijnen zijn allemaal catchy. De gitaarleads zijn melodieus en de gitaarsolo’s mooi afgelijnd. Deze nieuwe richting heeft zowel voordelen als nadelen.

Het grote voordeel is dat een veel ruimer publiek (Trivium en Arch Enemy fans bijvoorbeeld) God Dethroned zal smaken. Ook lenen de nieuwe songs zich beter voor optredens en blijven ze al hangen na een enkele luisterbeurt. Nadelen zijn dat de agressiviteitfactor met dertig is gedaald en dat het nieuwe materiaal wat oppervlakkiger is voor de echte meerwaardezoeker.

Het album opent uitstekend met het groovy Hating Life waarna het meezingbare 2014 volgt. Andere opvallende momenten zijn het bombastische On Wings Of Pestilence, het instrumentale Away For Emptiness dat een mooi breekpunt vormt en het enige op blastbeatsnelheid gespeelde Macabre World.

The Toxic Touch is een zeer degelijk album geworden dat uitblinkt in professionaliteit. Ook zijn de teksten deze keer ietwat anders (over drugsgebruik en menselijke zwakte) en is het geproduceerde geluid lekker modern. The Toxic Touch is de logische volgende stap in het GD-verhaal en zal door iedereen anders worden ervaren. Persoonlijk heb ik (en zal ik in de toekomst) nog veel genieten van het nieuwe materiaal, maar toch zal dit album nooit in mijn GD Top Drie staan. Daarvoor prefereer ik toch nog het oude werk.

Tracklist:
1. Faithless
2. Hating Life
3. 2014
4. Falling Down
5. On Wings of Pestilence
6. The Day You Died
7. Away From Emptiness
8. Macabre World
9. Typhoid Mary
10. Fail to Exist

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 oktober 2006

Koop dit album in

Meer God Dethroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van Een Metalfan op 14-10-2006 om 09:54u
Score: 40 / 100

Deze band zuigt zielige geiteneukers

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van haha op 14-10-2006 om 10:07u

HaHaHa

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van TranQuillum op 17-10-2006 om 01:21u

probeer wat emo bands, misschien ben je dan trots op wat je luistert

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van Laus op 17-10-2006 om 09:50u

hmm....maar eens even op de kop tikken. De beschrijving is toch alleraardigst!

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van torre op 17-10-2006 om 10:06u

Loyal to the crown of God Dethroned met andere woorden, deze staat binnenkort bij mijn verzameling

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van metalfan op 18-10-2006 om 15:56u
Score: 10 / 100

Weer een groep die uiteindelijk kiest voor het geld. Looosers!!!!

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 11:41u

kheb het nog niet ghoord maar wat zitte jullie nu toch te lulle man echt leer naar lles van metal luistere he zielige mongolen ik luister naar iron maiden anthrax 1349 nile anaal nathrakh alles gwn leer is wa respect voor groepen hebben en dit heeft niks met geld te maken als een groep oor het geld kiest worde ze commercieel lozer en dan komt het op tv of radio zoals een slipknot dat is pas brol kga deze cd eens gaan kope ze bende lozers god dethroned is gwn een goede band jong

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van metalfan op 23-10-2006 om 17:23u

Goede raad: Ga eerst terug naar de basisschool en leer schrijven!!

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van Toto op 23-10-2006 om 20:05u

Als jij dan teruggaat naar de middelbare school en een cursus beargumenteren volgt, wordt iedereen blij. Prima albumpje verder.

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 10:05u

nog nooit van dialect gehoord en ik ben ook geen hollander e man

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van SpakenburgMetal op 01-11-2006 om 19:53u
Score: 87 / 100

Heerlijk album, wat je zou verwachten van een klasseband als GD. Logisch vervolg op Lair...goede melodie, krachtige metal. Prima weer! Kinderachtig trouwens van dat stelletje pubers en zogenaamde true metalheads die hier hun trieste mening geven. Als je er niks aan vindt, geef dan argumenten waarom je dat vindt...of ga anders lekker naar je SOAD luisteren...

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van satyr op 02-11-2006 om 11:19u

heb je het op my spakenburgmetal??

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van shane op 02-11-2006 om 14:20u
Score: 99 / 100

vette schive;) jullie hebben zich nogmaals bewezen proficiat!! inderdaad een logisch vervolg op the lair of the white worm, krachtig, melodisch!!,enz... m.a.w VETTE SHIZZLE ! ! ! tot binnenkort in ieper!! groeten moartn

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van SpakenburgMetal op 04-11-2006 om 13:52u

Nee Satyr, Ik bedoel ene

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van satyr op 05-11-2006 om 09:22u

ahn ok :) ik dacht al want ik vind het ook zielig als mense denken zoveel van metal te weten zoals sommige hier

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van moartn op 20-11-2006 om 18:54u
Score: 99 / 100

tjah, je mag mensen daar niet op beoordeeln op hun kennis van metal é... metal is tegenwoordig een zeer open genre en staat open voor vernieuwing misschien bestaat er morgen een nieuwe subgenre wie weet??? vette groetn moartn

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van satyr op 27-12-2006 om 06:35u
Score: 87 / 100

inmiddels heb ik dit album al een tydje en het is weer een erg vet album geworden

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van Een Metalfan op 05-03-2008 om 19:47u
Score: 89 / 100

satyr heeft gelijk, SOAD= kutmetal!!!!!!!! god dethroned= kwaliteits metal

God Dethroned - The Toxic Touch
Reactie van youri op 06-05-2010 om 19:58u
Score: 80 / 100

idd