Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
Amon Amarth - With Oden On Our Side
Met With Oden on Our Side zijn de bebaarde vikingen van Amon Amarth alweer aanbeland bij album nummertje zeven. Het vorige album, Fate of Norns, was een lichte tegenvaller vanwege het feit dat men vooral in midtempo songs bleef hangen. Daarnaast was de productie ook niet helemaal om over naar huis te schrijven in vergelijking met bijvoorbeeld het album daarvoor, Versus the World. Benieuwd was ik dan ook hoe de Zweden het ditmaal aan zouden pakken. Zouden we meer van hetzelfde krijgen of proberen de heren iets anders?

De voortekenen waren alvast goed, men bezocht een andere studio (Fascination Street Studios) en nam een nieuwe producer in de arm (Jens Bogren), daarnaast heeft men ditmaal ook een ander soort, meer abstractere, hoes. Waren de voortekenen al positief, ze werden alleen maar bevestigd toen ik de mp3’s (Metalblade doet voor deze release niet aan promo cd’s) aanzette. Het eerste nummer Valhall Awaits Me is gelijk al een knaller. Heerlijk uptempo, prima geproduceerd, en maakt stilzitten erg lastig. Ook in de rest van de nummers zijn alle typische Amon Amarth ingrediënten weer aanwezig, sterke riffs, de herkenbare rauwe zang van Johan Hegg, en ijzersterke melodieën. Er wordt afgewisseld tussen uptempo knallers en epische tragere tracks, wat het album erg aangenaam maakt. Naast het openingsnummer behoren ook nummers als Asator en het titelnummer tot de hoogtepunten, maar eerlijk gezegd staan er amper zwakke broeders op dit album.

Verwacht geen drastische vernieuwingen van Amon Amarth. Het enige wat ze gedaan hebben is de accenten ietwat te verleggen door wat meer snellere nummers te schrijven dit keer, iets dat With Oden On Our Side een stuk aangenamer maakt dan Fate of Norns. Fans weten genoeg en kunnen tot een blinde aanschaf overgaan.

Tracklist:
1. Valhall Awaits Me
2. Runes To My Memory
3. Asator
4. Hermod's Ride to Hell - Lokes Treachery Part 1
5. Gods of War Arise
6. With Oden On Our Side
7. Cry of the Black Birds
8. Under The Northern Star
9. Prediction of Warfare

Score: 89 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 16 september 2006

Koop dit album in

Meer Amon Amarth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Marvin op 16-09-2006 om 17:57u
Score: 90 / 100

Must buy!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van behemoth666 op 16-09-2006 om 23:22u
Score: 87 / 100

inderdaad een vooruitgang vergeleken met Fate of Norns, heeft een frisse wind wat betreft songwriting.

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Jeroen op 17-09-2006 om 11:57u
Score: 90 / 100

heel strak !!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Michael op 17-09-2006 om 13:01u
Score: 95 / 100

Beste album van ze tot nu toe!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Wout op 17-09-2006 om 13:05u
Score: 86 / 100

Beste nummer van de plaat; ''Cry of the Black Birds'' (wat een riffs!) Live gaat dit goed doen! Cheerz!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Een Metalfan op 18-09-2006 om 13:14u
Score: 96 / 100

Misschien wel beter dan Versus the World, geweldige productie en alle 9 uitstekende nummers. m/ Asator m/

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van behemoth666 op 21-09-2006 om 10:56u
Score: 95 / 100

dit is het beste werk wat ik van ze gehoord heb, op de één of andere manier zit er veel meer groove en frisheid in dit album. minder eentonigheid ook, voor zover die er al was. ik heb em besteld, kan niet wachten tot ie op de deurmat ploft!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Luuk op 13-10-2006 om 16:07u
Score: 80 / 100

Dit album is zeker aan te raden!!!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van satyr op 19-10-2006 om 12:05u
Score: 93 / 100

beste amon amarth album zeker weten beste nummers zy cry of the blackbirds en het zware ASATOR

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van speedfreak op 24-10-2006 om 21:56u
Score: 95 / 100

Dit is Metal. Alleen jammer dat er per jaar maar een paar albums uitkomen die dit niveau halen. Maar mischien is het daarom dat we dit zo kunnen waarderen. heerlijke plaat

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van trooper op 02-11-2006 om 22:19u
Score: 90 / 100

De kracht die Fate of Norns toch wat miste is terug. Ik kan alleen maar akkoord gaan dat Asator en Cry of the black birds de vetste nummers zijn.

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van satyr op 09-11-2006 om 11:39u
Score: 97 / 100

by nader inzien vind ik under the northern star 1van de beste trage song dat ik ooit gehoord heb,wat een melodie zeg!!!!!!dit is 1van de beste abums dat ik ooit heb gehoord------>must buy this one!!!! btw,waar blyft de review van fate of norns en versus the world?????

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Gijs op 12-01-2007 om 14:16u
Score: 95 / 100

bliksem dit is echt een strak album en inderdaad een van de beteren van Amon Amarth!!!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Vampyre op 24-02-2007 om 19:38u
Score: 90 / 100

Gwn een superalbum kan niet wachten tot 24juni om ze aan het werk te zijn en idd ja Asator heerscht gwnweg!!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van mantas op 05-03-2007 om 00:43u
Score: 96 / 100

gewoon het beste wat ik ooit hoorde, super gewoon.

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Slaytanic op 07-03-2007 om 14:53u
Score: 85 / 100

Ik vond Fate of Norns toegankelijker dan with oden on our side. Vind het een beetje kort door de bocht om die cd tegenvallend te noemen. Wanneer iets niet continu haakt is het meteen tegenvallend. Amon amarth is een band die nog de moeite neemt een keer iets anders te proberen dan zinloos erop los beuken zoals mening andere bands.

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van Joachim op 10-08-2008 om 18:56u
Score: 90 / 100

Kwaliteit verzekerd met Amon Amarth. Stevige plaat met geweldige songs als 'Cry of The Black Birds' en 'Gods Of War Arise'. Dé beste plaat van 2006!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van jelleuh op 11-03-2009 om 19:28u
Score: 98 / 100

Echt een heerlijk album, ik kan er al maanden niet omheen!
Vooral de snellere nummers als Asator en With Oden On Our Side zijn echt koel, om nog niet te spreken van mn favoriet Cry Of The Blackbirds!

Echt een album waardig voor het Walhalla, All Hail the Viking Lords!!

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 01-07-2009 om 14:59u
Score: 94 / 100

Dit album heeft echt alles, melodie, agressie, gave teksten, afwisseling, en het is nog toegankelijk ook! Wat wil je nog meer? Na zeker 20 luisterbeurten kan ik dit veilig een moderne klassieker noemen.

Amon Amarth - With Oden On Our Side
Reactie van joost op 15-09-2009 om 13:54u
Score: 99 / 100

extreem goed!! Cry of the black birds dat is nou muziek.

Gr,Joost