Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Blind Guardian - A Twist In The Myth
De vraag die iedereen zich stelt over A Twist In The Myth is niet ‘waarover gaan de nieuwe songs?’ of ‘hoe doet nieuwe drummer Frederik Ehmke het?’. De spontaan opkomende vraag bij elk nieuw album van onze Duitse freunden is altijd ‘hoe klinken ze nu weer?’. En daarin schuilt de grote kracht van deze powermetalband. Ze verrassen ons bijna altijd en volgen steeds hun eigen koers. Daar kan menig powermetalbandje die op veilig speelt nog wat van leren.

A Twist In The Myth = gestripte versie van A Night In The Opera

Blind Guardian heeft elf goed in het gehoor liggende composities afgeleverd die qua stijl en sfeervorming niet hadden misstaan op A Night At The Opera. Maar dan een heel stuk minder progressief en gelaagd. A Twist In The Myth is op compositiegebied dus een erg gestripte en eenvoudige versie van A Night At The Opera. Nog een belangrijk verschil is dat het nieuwe werk meer sprookjesachtig klinkt, sfeervoller is (Carry The Blessed Home) en het live een stuk beter zal doen.

Enkel Nightfall In Middle-Earth komt nog om de hoek kijken.

Bepaalde zanglijnen en drukke gitaarloopjes refereren ook naar Nightfall In Middle-Earth, maar oudere albums blijven buiten schot. Dus jammer genoeg volgen er geen pure thrashriffs (zoals die op Batallions Of Fear langskwamen), geen speedmetalpartijen (á la Tales From The Twilight World) en geen echt geniale composities zoals die we terugvonden op Imaginations From The Other Side.

Genoeg vergeleken. Is het nu een goed album?

Zeker weten. Elke Blind Guardian fan zal wel van dit album kunnen genieten dat op gebied van epiek, lyriek en dramatiek weer erg goed scoort. Persoonlijk had ik wel liever gezien dat de heren een andere koers (mix van Tales en Imaginations ) zouden varen en ik zal wel niet de enige zijn die zo denkt. Ach, zoals je wellicht door de regels heen kon lezen, weet ik zelfs na meer dan twintig luisterbeurten nog niet wat ik exact van dit nieuwe opus moet denken. Vraag het me volgend jaar maar weer. Zijn jullie er al uit? Zoja, laat het ons weten!

Tracklist:
1. This Will Never End
2. Otherland
3. Turn The Page
4. Fly
5. Carry The Blessed Home
6. Another Stranger Me
7. Straight Through The Mirror
8. Lionheart
9. Skalds And Shadows
10. The Edge
11. The New Order

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Blind Guardian:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Metal op 13-08-2006 om 14:05u
Score: 90 / 100

Prachtig album van Blind Guardian. Ik ben pas sinds kort fan van ze, maar het oude werk verschilt toch wel weer wat met het nieuwe album. Je kunt wel zeggen dat ze het gepresteerd hebben om weer een goedklinkend

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Patrick op 27-08-2006 om 22:02u
Score: 8 / 100

Goede prestatie van BG En alweer een lekker album dat nooit zal vervelen. Gefeliciteer BG jullie schrijve geschiedenis met die album

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Smetsar op 30-08-2006 om 17:00u
Score: 90 / 100

Prachtig album dat zowel Imaginations, Nightfall, ANATO en enkele nieuwe elementen weet te combineren. Doe zo verder gasten!!!

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Cinnnead op 02-09-2006 om 18:59u
Score: 90 / 100

GEWOONWEG PRACHTIG xD dit is zo een goed album , ik ben al een jaar of 2 fan van deze superband maar toch blijven ze altijd verrassend uit de hoek komen . Off topic = weet iemand waar je de lyrics vindt ? ik heb de cd geleend van een vriend maar nu heb ik het lyrics-boekje niet

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van margrave op 06-09-2006 om 16:07u
Score: 90 / 100

praaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaachtig... petje af voor deze duitse bezetting

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Bas op 19-09-2006 om 12:20u
Score: 85 / 100

goede cd in het begin viel het me een beetje tegen, maar na vaker luisteren wordt hij steeds mooier. Nu vind ik het echt een super gave cd.

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Vlad Tepes op 10-11-2006 om 12:54u
Score: 75 / 100

Goed, maar niet zo goed als enkele voorgangers. Met name de zang vind ik een beetje 'oud' klinken. Maar over het algemeen een lekker album.

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van MetalTiger op 29-01-2007 om 21:54u
Score: 90 / 100

Ik ben altijdje fan van BG en vind het een geweldig album. Vooral this will never end en straight through the mirror vind ik erg goed.

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van GraveDigger op 20-03-2007 om 11:33u
Score: 78 / 100

Dit album klinkt minder gepolijst als het vorige en toch weet ik nog steeds niet precies wat ik ervan moet vinden. Sommige nummers zijn erg goed en aan anderen kan ik niet wennen (o.a. 'Fly'). Zelf prefereer ik toch echt het oudere werk. Dit album is geen terugkeer naar de gloriedagen en ook is het niet progressiever/interessanter dan NATO. Het is NATO in het klein. Het album laat bij mij niet echt een bevredigend gevoel achter.

Blind Guardian - A Twist In The Myth
Reactie van Kevin op 14-05-2008 om 14:28u
Score: 85 / 100

Niet zo goed als eerdere albums, maar zo heerlijk om een middagje naar te luisteren. Ik kan dit album zo een paar keer achter elkaar draaien