Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2019

Ancient Rites - Rvbicon
Jaar van release: 2006
Label: Season of Mist
Ancient Rites - Rvbicon
Na alweer een hoop miserie en line-up problemen in het Ancient Rites kamp, had ik eerlijk gezegd eigenlijk niet verwacht dat er ooit nog een fatsoenlijke opvolger van doorbraakplaat “Dim Carcosa” (2001) zou verschijnen. Maar wat blijkt nu? Onze favoriete Vlamingen brengen met “Rvbicon” zowaar hun meest complete, fantasierijke en best geproduceerde album uit. De gekende klassieke Ancient Rites songs, die uitstekend zijn vereeuwigd op de liveplaat “And The Hordes Stood As One” (2003), krijgen er tien gevarieerde broertjes bij.

Het nieuwe materiaal ligt in het verlengde van “Dim Carcosa”. Alleen klinkt alles nu nog een stuk meer bombastisch, episch, lyrisch, dramatisch, magisch en sprankelend. De songs zijn allemaal gebaseerd op pakkende melodieën die zeer snel blijven hangen. Maar na meerdere luisterbeurten ontdek je hoe goed “Rvbicon” maar is. Steeds ontdek je nieuwe dingen en het album wordt verslavend. De drie belangrijkste elementen die dit album tot een blijver maken zijn: de excellente productie, de prachtige sfeervolle toetsenpartijen van Davy Wouters (chapeau!) en de nauwe band tussen de geschiedenisteksten en de muziek.

Zijn er dan geen negatieve punten? Weinig, heel weinig. Stiekem had ik wel gehoopt dat Günther en Co. eens een echt lange epische song van een kwartier hadden geschreven en sommige zanglijnen veroorzaken ook een kleine déjà-vu. Maar voor de rest valt er niets te klagen. Conclusie: hun blackmetaldagen zijn al lang geteld en daar moet niemand meer over zeuren en met dit “Rvbicon” zullen de sympathieke Vlamingen zowel fans van viking, power, black en heavy metal een zeer aangename tijd bezorgen. We zijn alvast benieuwd naar de komende Ancient Rites shows!

Tracklist:
1. Crvsade
2. Templar
3. Mythras
4. Thermopylae
5. Rvbicon
6. Invictvs
7. Ypres
8. Galilean
9. Chervscan
10. Brabantia

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 mei 2006

Koop dit album in

Meer Ancient Rites:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van Maart\'n op 15-05-2006 om 22:03u

Als het album dan toch zo goed is en bijna geen minpunten heeft wrm krijgt het dan maar een 87? Enige nummer dat ik ken is Templar en als dat nummer representatief is voor het album, geef ik het album zkr een 90.

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van Dis1 op 15-05-2006 om 22:19u
Score: 90 / 100

super album zit geen enkel nummer in dak minder vond volgens mij ancient rites' beste album

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van lunatic_666_ op 18-05-2006 om 14:57u
Score: 96 / 100

Ancient Rites is back en we zullen het geweten hebben! Dit een MUST BUY voor alle viking/epic/heavy/power/thrash/sympho-black fans! What an eargasm tot de laatste seconde! NB-Templar is niet zo representatief voor het hele album, dit vind ik persoonlijk het minste nummer-al de rest is nog massa's beter!

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van archadica op 18-05-2006 om 14:58u
Score: 95 / 100

Proud to be flemish

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van Chp_ op 27-06-2006 om 15:42u
Score: 100 / 100

Kheb Ancient Rites dees weekend gezien op Graspop Metal Meeting. En ze waren FANTASTISCH! Ancient Rites Heerscht!

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van Count_Violence op 27-06-2006 om 15:44u
Score: 100 / 100

Alles Voor Vlaanderen!

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van Maart\'n op 28-06-2006 om 15:58u

K'heb ancient rites ook gezien dit weekend en ze waren idd wel goed, maar alleen het stemgeluid van gunther kwam niet tot zijn recht, fout van de pa?

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van satyr op 19-10-2006 om 11:59u
Score: 100 / 100

beste ancient rites album ooit buy this cd

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van windir op 13-01-2007 om 14:47u
Score: 95 / 100

Prachtig album!! met Brabantia als absolute nummer 1. Toch moet ik zeggen dat Fatherland wel nog altijd mijn favoriet blijft.

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van bob op 06-09-2007 om 18:42u
Score: 90 / 100

het is nu toch al effe uit en blijft een geniaal album

de leeuwen dansen!

Ancient Rites - Rvbicon
Reactie van Rutger op 07-09-2007 om 15:07u
Score: 90 / 100

Het is idd een geweldig goed album en een waardige opvolger van Dim Carcosa. Alleen toen ik in 2003 met (bandleider en zanger) Gunther praatte had ik al aangegeven dat het overtreffen van Dim Carcosa een moeilijke en misschien wel onmogelijke opgave zal wezen. En naar mijn inzicht is dat ook niet gelukt... Het is een supergoed album met veel afwisseling, herkenningsstukken en een zeer goed geluid! Maar Dim Carcosa blijft de eeuwige beste!!