Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-05-2019

Sombre Chemin / Ornaments of Sin - Durch Ruinen und düstere Kriegsfelder
Jaar van release: 2005
Label: ISO 666
Sombre Chemin / Ornaments of Sin - Durch Ruinen und düstere Kriegsfelder
Het Griekse ISO 666 label kwam de afgelopen maanden met meerdere interessante split releases van een aantal obscure black metal bands en deze split cd van Sombre Chemin en Ornaments of Sin is daar één van.

Twee Franse bands dus die beide hun zwarte kunsten kunnen vertonen. De cd opent met 4 nummers van Sombre Chemin en gelijk valt de vergelijking met de oudere Burzum op, dit is vooral te weerleggen op het zangwerk. Het spel van deze eenmansband is niet al te strak, maar sfeervol en extreem is het absoluut. Razendsnelle passages, rauwe krakende riffs en ziekelijke zangpartijen worden afgewisseld met haast ambient-achtige soundscape stukken. Een interessante factor die me ook al op een eerdere demo opviel. Beste nummer is toch wel het razende Possession Odinique , waarin alle kwaliteiten samen komen.

Productioneel gezien klinkt het Sombre Chemin gedeelte niet al te best, maar voor de echte fanaten maakt dat natuurlijk geen reet uit. Hou je van rauwe Franstalige NS black metal en geef je niet veel om een goede productie, dan is dit je ding.

De laatste 5 nummers op de split cd worden gespeeld door het eveneens Franse Ornaments of Sin, een band die al eerder in het nieuws was vanwege de beruchte "Inhale Zyklon B" EP. Evenals bij Sombre Chemin dus geen politiek correcte zielen en laten we zeggen, wie is dat nog wel vandaag de dag. De haat is wederom omgezet in een partij beestachtige black metal en zo hoort het ook.

Eigenlijk heeft de muziek van Ornaments of Sin wel een strakke productie nodig, want dan is de pets in het gezicht een stuk groter. Helaas is deze niet aanwezig, waardoor we niet kunnen spreken van een bevredigend eindresultaat. Als ik naar het zijproject van zanger Wolfnacht kijk (Ravensblood) dan hebben ze daar de zaken een heel stuk beter voor elkaar. Jammer, want er schuilt absoluut potentie in de beukende black metal nummers.

Een nummer als Citadels of Darkness heeft het absoluut in zich, maar het geheel weet gewoon niet te knallen. Ornaments of Sin heeft dus de fout gemaakt die zoveel ruisige nsbm bandjes van vandaag de dag maken, de productie niet fatsoenlijk afwerken. Hierdoor is het allemaal leuk en lekker extreem, maar het extraatje mist. Als de heren wat meer bij de sound van hun eerste EP waren gebleven, dan waren deze nummers waarschijnlijk vele malen beter overgekomen.
Leuk detail is wel dat er een Nederlander achter het drumstel zit onder de sinistere naam Balgradon Xul. Kijken we wat verder dan het pseudoniem, dan zien we dat we met Arno Eikenbroek van o.a. Funeral Winds te maken hebben. Op de drums valt in ieder geval niets aan te merken, dus daar schort het niet aan. Helaas is het geheel het gewoon nét niet.

Tracklist
Sombre Chemin
1. Ragnarök (Dans les ruines de Berlin)
2. Soldats du Soleil Noir
3. Mourir avec Honneur
4. Possession Odinique

Ornaments of Sin
5. Jesu am Kreuz
6. Citadels of Darkness
7. Funeral Procession (...my Ornaments of Sin)
8. Dark Doctrines and Fullmoon Mysteries
9. Raub der Flammen

Score : Sombre Chemin : 74/100
Score : Ornaments of Sin : 67/100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 5 januari 2006

Meer Sombre Chemin / Ornaments of Sin:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sombre Chemin / Ornaments of Sin - Durch Ruinen und düstere Kriegsfelder
Reactie van Een Metalfan op 04-02-2006 om 18:11u
Score: 80 / 100

Die zang van Sombre Chemin is echt ziek! Verder een goede split, Sombre Chemin is alleen een stuk beter dan Ornaments of Sin.