Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-08-2019

Deathstars - Termination Bliss
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Deathstars - Termination Bliss
Begin je te kwijlen met de omschrijving ‘ze maken een poppy versie van Rammstein, doorspekt met invloeden van de latere Subway To Sally, Marilyn Manson, Ministry en de dance-minded periode van The Kovenant’ én ben je tevens niet vies van refreingerichte songs? Dan is de Deathstars jouw bandje! ‘Termination Bliss’ is het nieuwe kindje en is een meer ontwikkelend broertje van het succesvolle debuut ‘Synthetic Generation’.

Het nieuwe materiaal bevat sterkere riffs, meer variatie, beter uitgewerkte zanglijnen en nog melodieuzere refreinen. De productie staat ook op een hogere trede en het aanwezige ‘keyboardframework’ vormt de pseudo-angstaanjagende rode draad van de plaat. Terwijl ten tijde van het debuut onze Zweedse vrienden nog te veel profiteerden van hun imago (rare kapsels, uniformpjes, een schminkster met ADHD en nepdecadentie) kunnen ze muzikaal nu ook op hun eigen benen staan. ‘Termination Bliss’ is Entertainment met hoofdletter E en Whiplasher, Nightmare Industries, Skinny en Bone W Machine (in het echte leven dragen ze saaie namen als Ole en Johan) stellen ons niet teleur. Het enige grote kritiekpunt is dat ze nog wel een grote spuit met originaliteit in de muziek kunnen injecteren. En voor mensen die dit maar een homoband blijven noemen en dit alles maar ‘ontrue’ vinden: drummer Bone W Machine speelde tussen 1990 en 1995 wél in Dissection.

Tracklist:
1. Tongues
2. Blitzkrieg
3. Motherzone
4. Cyanide
5. Greatest Fight On Earth
6. Play God
7. Trinity Fields
8. The Last Ammunition
9. Virtue To Vice
10. Death In Vogue
11. Termination Bliss

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 januari 2006

Koop dit album in

Meer Deathstars:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Metal Warrior op 03-01-2006 om 14:24u

Ole had beter op staande voet teruggekeerd naar Dissection sinds ze terug bezig zijn verdomme. Als je ziet wat hij op Night's Blood en dergelijke doet in tegenstelling tot de belachelijke drumriffs in deze band... Wat een verspild talent! Altijd al een geniale drummer gevonden. Triest.

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Graveworm op 03-01-2006 om 17:40u

Ik dacht dat deze pas eind januari uitkwam?! Ik ben nog steeds tevreden met Synthetic Generation,dus ik ga deze ook eens kopen! Heb nog niets gehoord van deze cd,dus ik hoop dat ze me in de goede richting verrasen!

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Kristof op 03-01-2006 om 17:49u

Het album ligt voor alle duidelijkheid op 27 januari in de winkel.

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Een Metalfan op 08-01-2006 om 21:15u
Score: 85 / 100

Het nieuwe album is echt goed alweer een stuk beter dan Synthetic Generations waar een paar zeer slechte nummers opstonden, maar heb nog geen fouten kunnen ondekken op dit album. Dus puur genieten.

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Een Metalfan op 24-01-2006 om 12:54u

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Syd op 10-02-2006 om 23:34u
Score: 85 / 100

Zal tijd worden dat ze eens naar Nederland komen! Schitterend!....

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van Malou op 05-03-2006 om 20:51u
Score: 100 / 100

100 PUNTEN VOOR DEATHSTARS!!! ZE ZIJN KEI GOED!!!!!

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van B. op 14-03-2006 om 12:54u
Score: 85 / 100

Voor de

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van B. op 14-03-2006 om 12:55u
Score: 85 / 100

Voor de open-minded metalfan die wel van een mixke van The Kovenant in de periode van Animatronic en wat Rammsteinachtige gitaarstukken kan verdragen! Deftig werk!

Deathstars - Termination Bliss
Reactie van 65 op 24-01-2007 om 00:22u

Deze plaats moet nog op me inwerken. De gitarist nightmare industries is trouwens de broer van Jon Nödtveid en heeft nog samen met Legion (ex-marduk) en Whiplasher bij Ophtalamia gespeeld (was een black metalband!)