Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2019

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Jaar van release: 2005
Label: Spinefarm Records
Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Het zijn spannende tijden voor de Finnen van Children of Bodom. Na furore gemaakt te hebben met algemeen aanvaarde moderne klassiekers Something Wild en Hatebreeder, volgden met Follow the Reaper en vooral Hatecrew Deathroll albums die wisselender ontvangen werden. Terwijl een gedeelte van de oude garde de band liet vallen, kregen de heren er veel (vooral jeugdige) fans voor terug.

Are You Dead Yet? is alweer het vijfde volledige album en laat wederom een ietwat ander geluid horen. Waar voorganger Hatecrew Deathroll nog behoorlijk volgepropt zat met keyboard-en gitaarsolo's, ligt de nadruk bij het nieuwe album meer op pakkende composities. Natuurlijk blijft er ook ruimte voor het nodige instrumentale vuurwerk, maar het ligt er allemaal iets minder dik bovenop. Het gitaarwerk klinkt zwaarder dan voorheen en de keyboards krijgen minder ruimte, waardoor Children of Bodom anno 2005 wat minder "power metallig" dan voorheen klinkt.

Met deze ietwat nieuwe koers zal de band wel weer de nodige kritiek te verduren krijgen, maar wie goed luistert, kan er gewoon niet omheen dat ook Are You Dead Yet? weer een dijk van een album is geworden, dat bijzonder goed uitgewerkt is. Bovendien bewijst toetsenist Janne Warman ditmaal dat hij het niet persé hoeft te hebben van vingervlugge solo's, maar dat ook een enkele goed doordachte keyboardmelodie bijzonder effectief kan zijn. Luister maar eens naar geweldige nummers als If You Want Peace…Prepare for War (waarbij de geniale ondersteunende keyboardmelodie weken door je hoofd blijft spoken), het titelnummer, Bastards of Bodom (beste nummer van het album door de elkaar snel opvolgende catchy gitaar-en keyboardmelodielijnen) en Thrashed, Lost & Strungout.

Het enige minpuntje is het midtempo-nummer Punch Me I Bleed, dat ook na meerdere luisterbeurten niet weet te bekoren. Toegeven, ook de nummers Everytime I Die en Angels Don’t Kill (de rustigere nummers op respectievelijk Follow the Reaper en Hate Crew Deathroll) wisten mij in eerste instantie niet te boeien, maar die ontpopten zich uiteindelijk wel tot (live)krakers. Een ontwikkeling die niet lijkt weggelegd voor Punch Me I Bleed. Hoe dan ook, met dit album bewijst Children of Bodom nog lang geen verleden tijd te zijn en zeker nog heel wat jaartjes mee kan.

Tracklist:
1. Living Dead Beat
2. Are You Dead Yet?
3. If You Want Peace... Prepare for War
4. Punch Me I Bleed
5. In Your Face
6. Next in Line
7. Bastards of Bodom
8. Trashed, Lost & Strungout
9. We're Not Gonna Fall

Score: 85 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 15 september 2005

Koop dit album in

Meer Children of Bodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van DragonforcE op 17-09-2005 om 11:51u
Score: 90 / 100

Anders idd, maar hij is toch echt heel goed

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van laiho op 21-09-2005 om 08:13u
Score: 100 / 100

gewoon weer een superalbum van deze finnen

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van metalmaniakG op 21-09-2005 om 19:51u
Score: 80 / 100

zoals we van ze gewend zijn :-)

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van flames of sorrow op 21-09-2005 om 20:27u
Score: 95 / 100

Het is idd weer een zeer goed album geworden :D Sommige nummers lijken wel een beetje op elkaar. Maar ze beuken allemaal lekker door. Blijkt maar weer dat Children Of Bodom nog lang niet op is!

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Jeroen op 29-09-2005 om 16:16u
Score: 80 / 100

Prima album, had niet anders verwacht

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Exigo op 30-09-2005 om 12:58u

tis jammer dat ik deze cd al heb gedownload strx komt big er nog achter....

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van AAaarrggh op 06-10-2005 om 18:34u
Score: 100 / 100

Gewoon weer geweldig!

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Lithium op 05-01-2006 om 22:04u
Score: 80 / 100

Goed album....maar niets is zo goed als Follow the Reaper, Hatebreeder en HAte Crew Deathroll.....jammer dat allu weg is :(

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van leuter op 16-01-2006 om 17:57u
Score: 99 / 100

tis echt een super album! ik heb hem al zo vaak geluisterd en nog verveeld het niet. maar het beste album van cob blijft follow the reaper

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Mij op 27-01-2006 om 14:34u
Score: 90 / 100

WAUW! GAAF!

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van paul op 15-04-2006 om 18:03u
Score: 95 / 100

van mij mogen ze zeker zo door gaan!!!

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van wild-warrior op 04-05-2006 om 10:15u
Score: 50 / 100

JMMR VAN COB het oude werk was nog echt children of bodom daar hadden ze nog inspiratie van bach vivaldi noem het allemaal maar(goed te horen aan red light in my eyes part 2) op met pakkende klavecimbel stukken van de toetsen ik vind are you dead yet niet bij de ze passen ze krijgen nu allemaal van die are you dead yet 13/14 jarige wannabe fans. het mooiste werk staat opde voorgaande albums voor something wild het eerste album dat vind ik nog puur Children Of Bodom hoop dat er snel nieuw werk uit komt dat weer op het oude lijkt.

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Een Metalfan op 22-05-2006 om 13:48u
Score: 65 / 100

zker oude albums beter. zker something wild met deathnight warrior. meesternummer.

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Jelle op 21-06-2006 om 13:37u
Score: 10 / 100

Vette CD!

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Satanic Death op 25-07-2006 om 16:12u
Score: 94 / 100

Chillheid :)

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van cantodea op 02-08-2006 om 19:02u
Score: 1 / 100

Dit kun je toch niet menen? Are you dead yet een goede CD. Voor de onervaren metalfan zal dit schijfje hoog aangeslagen worden, net zoals papa roach, bullet for my valentine al en die andere nu metal crap. Voor de rest is het natuurlijk wel een ideale frisbee voor aan de kust, al is hij wat duur uitgevallen...

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Een Metalfan op 14-10-2006 om 23:55u
Score: 80 / 100

Man tog bullet for my Valentine zuigt idd ja maar dit heerst!!!! COB rules

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Pobelov op 15-10-2006 om 14:44u
Score: 100 / 100

Uber cd :D

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 13:16u
Score: 83 / 100

vind hun oudere werk veeeeel beter maar dit is ook wel genietbaar en wat zeg jy daar sukkel papa roach enzo heeft niks met deze band te maken kerel!!!!!!!jy moet dringend eens iets van metal leren ja want wat heeft cob nu met nu metal te maken ??????????ik haat nu metal en dit haat ik niet raar he ????je bent gwn dikke sukkel man

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Vlad Tepes op 10-11-2006 om 13:00u
Score: 85 / 100

Goede, lekkere CD. Niet de beste, maar niets mis mee. Als je het vergelijkt met de zgn. nu-metal, heb je er volgens mij niet veel van begrepen.

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van bas op 24-11-2006 om 21:17u
Score: 100 / 100

LOL@ Cantodea hoe kun je COB nou vergelijken met Papa Roach?!! tog echt heel wat anders hoor

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Ikke op 09-12-2006 om 12:26u
Score: 85 / 100

Ik vind ut wel een goeie CD,, maar het ouwe werk van CoB zoals hatebreeder blijft ut best,, en ik hoop dat ze weer muziek gaan maken die richting het ouwe werk gaat... CoB rules!! m/

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van bleeder op 09-07-2007 om 12:54u
Score: 100 / 100

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Een Metalfan op 09-07-2007 om 12:55u

u da best u da black

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van Evoken op 30-09-2007 om 20:42u
Score: 2 / 100

cob is ook niet te vergelijken met papa roach kwa muziek. Echter teveel hype. en dan die cover van britney spears belachelijk gewoon maar wel hilarisch :')

COB = Covering Our Britney

Heb alle albums van ze gehoord en ze paar keertje live gezien mwaah technisch wel allemaal leuk en aardig maar totaal niet boeiend =)

Children of Bodom - Are You Dead Yet?
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 14-06-2009 om 12:57u
Score: 40 / 100

Het kon erger, het is zeker beter dan de zooi die In Flames en Soilwork de laatste tijd uitbrengen maar toch... De teksten zijn bar slecht, op de oude albums was dat ook zo maar toen kon ik ze tenminste niet verstaan. En de keyboards die vroeger als een echt instrument werden gebruikt zijn nu gewoon voor de 'sfeer'.