Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2019

Lovebites - Clockwork Immortality
Jaar van release: 2018
Label: Arising Empire

Lovebites - Clockwork Immortality

Clockwork Immortality is al het tweede album van het Japanse Lovebites sinds de oprichting in 2016. Het dameskwintet heeft daarnaast twee ep's op zak. Bandleidster en bassiste Miho (ex-Destrose) laat zich inspireren door Iron Maiden, Helloween en Rage. Het is dan ook niet gek dat de nadruk van Lovebites ligt op stevige power metal met aansprekend dubbel gitaarwerk. Het debuut Awakening From Abyss (2017) is aardig met lekker stevige powermetaltracks en thrashy invloeden. Aan die receptuur is voor deze tweede schijf weinig veranderd.

Het openingsnummer Addicted barst los na een korte, akoestische gitaarintroductie. De ritmesectie dendert voort als een goed geoliede machine en houdt dat de rest van het album vol. Het gitaarspel is strak en de melodieuze partijen klinken aanstekelijk en energiek. De invloeden van Helloween en consorten zijn duidelijk hoorbaar. Bijvoorbeeld tijdens de langgerekte melodielijnen en solo's van Journey To The Other Side. Net als de Europese voorbeelden doorspekt Lovebites zijn muziek met passages die geïnspireerd zijn door compositievormen uit de klassieke muziek (Rising en The Final Collision). Qua songwriting doet de groep het aardig, hoewel de originaliteit soms ver te zoeken is en echte toppers uitblijven.

Op vocaal gebied maakt Lovebites echter minder indruk. Zangeres Asami is vaak moeilijk te verstaan. Regelmatig verworden teksten tot woordklanken en zijn deze niet te volgen. Dit gebeurt vooral wanneer het tempo omhooggaat of de uithalen langgerekter zijn. Dit suggereert dat het om techniek gaat en niet om een zwaar accent. Op momenten is zij immers wel goed te volgen. Het zorgt ervoor dat de nummers minder pakken. Er had daarnaast wel wat meer variatie in haar partijen gekund.

Aan het einde van de plaat krijgt Asami de kans om te schitteren in de deels akoestische (power)ballad Epilogue, waarin zij toont over flink wat vocale kracht te beschikken. Ook hier heeft zij meer sturing nodig om echt te kunnen stralen. Een goede leraar die haar sterke stem weet te kanaliseren, zou geen kwaad kunnen. Clockwork Immortality is een aardige middenmoter, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering.

Tracklist:
1. Addicted
2. Pledge Of The Saviour
3. Rising
4. Empty Daydream
5. Mastermind 01
6. M.D.O.
7. Journey To The Other Side
8. The Final Collision
9. We The United
10. Epilogue

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 29 januari 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]