Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-07-2019

New Light Choir - Torchlight
Jaar van release: 2018
Label: Svart Records

New Light Choir - Torchlight

New Light Choir is een tweemans-studioproject uit Raleigh (North Carolina). Het duo bestaat uit John Niffenegger (zang, gitaar, basgitaar, toetsen) en Chris Dalton (drums en toetsen). Het feit dat de groep eerder via High Roller Records en nu via Svart platen uitbrengt, is een indicatie dat New Light Choir geen standaard metalband is. Beide labels herbergen namelijk nogal wat artiesten die het nét even anders dan gebruikelijk aanpakken.

New Light Choir is ook zo’n eigenzinnig gezelschap. Deze mannen hebben hoorbaar hun huiswerk gedaan als het gaat om heavy en black metal. Op Torchlight zijn namelijk een aantal lekkere, epische heavymetalriffs en -galopjes te vinden. Daarnaast weet het duo ook goed hoe het een sfeervolle blackmetalpassage moet schrijven. Dit alles weet het tweetal in een modern, eigenzinnig jasje te steken met de eigenaardige, cleane zang van Niffenegger als meest opvallende factor.

Er valt best veel te genieten op Torchlight. Queen Of Winter, Psalm 6, Golden Ring, Last March zijn simpelweg goede songs, maar bij de overige tracks ontbreekt er iets. Het blijft hier bij een leuke riff, melodielijn of ritme, maar over die gehele nummers bekeken, schiet de songwriting tekort. Daarnaast komt het epische karakter soms te geforceerd en gemaakt over. Tel daar de cleane, monotone zang bij op en je hebt toch wel een flinke struikelblokken te pakken.

Torchlight wist mij ondanks de genoemde minpunten uiteindelijk wel meer te pakken dan ik aanvankelijk dacht. Het is echter geen perfect album. Sommige tracks komen te gekunsteld over. Daar staat een aantal sterke tracks tegenover die vrij veel goedmaken.

Tracklist:
1. Grand Architect
2. Queen Of Winter
3. Firebird
4. Omens
5. Adamantine
6. Psalm 6
7. Golden Ring
8. Moondawn Mirage III
9. Last March
10. Stardust And Torchlight

Score: 75 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 1 december 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]