Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-04-2019

Kaiser - 1st Sound
Jaar van release: 2018
Label: Oak Island Records

Kaiser - 1st Sound

Met de tropische temperaturen in de zomer van 2018 waren de omstandigheden ideaal om naar stoner te luisteren. Maar ja, welk album? Er is genoeg keuze, maar wie op zoek is naar een leuke, nieuwe plaat in dit genre kan prima uit de voeten met 1st Sound van het Finse Kaiser. Het is stoner zonder al te veel franje, maar dan wel uitstekend uitgevoerd.

Kaiser heeft zijn huiswerk goed gedaan en heeft goed geluisterd naar Kyuss, Truckfighters en Red Fang. De songs van Kaiser zijn vrij simpel opgezet met een verzameling van catchy riffs, ritmes en grooves. Stoner gaat vaak gepaard met fuzz- en distortion-effecten. Dat heeft Kaiser hoorbaar goed begrepen. Ik heb geen idee wat de Finnen met hun set-up hebben gedaan voor de opnames van dit album, maar de gitaar- en baspartijen ronken zo diep en lomp dat je ijsblokjes bijna uit je glas dreunen.

Niet alle tracks zijn even memorabel, maar We Bleed For This, Earthquake, King Of Horizon en Galatic Crusade kunnen zich meten met de betere composities uit dit genre. Aan originaliteit ontbreekt het wel, maar dat lijkt de Finnen niet te deren. Wat ze wel voor elkaar krijgen, is om regelmatig een grijns op je smoel te toveren. En daar gaat het uiteindelijk om. De gedrevenheid, het spelplezier en de prima uitvoering maken deze plaat tot n van de betere van dit jaar tot dusver.

Tracklist:
1. High Octane Supersoul
2. Desert Eye
3. We Bleed For This
4. Voidmaster
5. Ouroboros
6. Intermission
7. Earthquake
8. Fuzz Of Fury
9. King Of Horizon
10. Galactic Crusade

Score: 76 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 3 september 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]