Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2019

Hostia - Hostia
Jaar van release: 2018
Label: Via Nocturna
Hostia  - Hostia
Hostia, dat zijn toch van die meelplakjes die in de kerk worden uitgedeeld? Het is Latijn voor (slacht)'offer’ en dat maken de Poolse herrieschoppers van Hostia sowieso met hun titelloze debuutalbum. Dertien nummers in tweeëntwintig minuten er doorheen blaffen, dan hebben we met grindcore (met hoofdletter G) te maken.

Welkomstcomité Corroded Cross is meteen het paradepaardje van Hostia en de titel van het nummer dekt ook gelijk de lading. Geen koetjes en kalfjes bij deze heren, maar schoppen tegen alles wat blijkbaar niet deugt. Titels als Heretics Last Dance, Not Really A Christian Song en I Will Not Follow laten eveneens weinig te raden over. We hebben te maken met veelal antichristelijke teksten die muzikaal omlijst worden met Napalm Death- en Extreme Noise Terror-achtige grindcore. Geen muzikale fratsen en hoogstandjes, gewoon ‘na gaz’ in het Pools, oftewel gas erop! Geen enkel nummer klokt boven de tweeënhalve minuut en dat mag ik wel.

Het is rauw, bij tijden zelfs rock-'n-roll (hallo Blood Duster!) en het vreet lekker aan je trommelvliezen. Ondanks dat we hier met een debuut te maken hebben, weet Hostia wel degelijk de goede ingrediënten met elkaar te mixen, om uiteindelijk te komen tot een lekkere ‘hostia', dus niet zo eentje die irritant blijft plakken aan je gehemelte. Vocalist ‘St Sixtus’ beperkt zich tot gegrom, maar weet zich ook op die wijze nog prima staande te houden.

Hostia is al met al een band om in de gaten te houden en dit debuutalbum zal menig old school grindcoreliefhebber tevreden stellen. Dat er anderzijds nog genoeg ruimte is om muzikaal verder te ontwikkelen en de nummers echt wel meer body zouden mogen krijgen, deert voor nu niet! Mosh!

Tracklist:
1. Corroded Cross
2. Heritics Last Dance
3. You Gonna Die
4. Holy Extortion
5. Home Rough Home
6. Black Parasites
7. Egodist
8. I Will Not Follow
9. Killed By Life
10. Leatherface Kiss
11. War Puppets
12. Not Really A Christian Song
13. Karl's Delicatessen

Score: 78 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 20 mei 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]