Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-12-2018

Daze Of June - Heart Of Silver
Jaar van release: 2018
Label: Prime Collective

Daze Of June - Heart Of Silver

Het is medio 2015 als Daze Of June wordt opgericht. Deze jonge band heette eerst Archives Of Alaska en na een naamsverandering probeert de groep uit Denemarken nu een frisse doorstart te maken, om daarna Europa en de rest van de wereld te veroveren. Een eerste stap hiertoe proberen ze te zetten met het debuutalbum Heart Of Silver.

Dat de band jong is, blijkt uit het feit dat er geen bandsite te vinden is, de groep amper volgers heeft op zijn verschillende sociale mediapagina's en er op YouTube en Spotify slechts één track beschikbaar is: June, de eerste single van deze nieuwe schijf. Dit blijkt ook gelijk de meest toegankelijke song op de cd. Verder wordt het album gekenmerkt door een typische metalcore-sound, waarbij agressief en energiek geschreeuw van frontman Benjamin Julian Ganzhorn wordt gemengd met goede melodieën, prima drum- en baspartijen. Qua sound doet het geheel ietwat denken aan Killswitch Engage, zonder hiervan een letterlijke kopie te zijn.

Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn op dit debuutalbum, want hoewel de songs zowel muzikaal als tekstueel prima in elkaar zitten, besluipt tijdens het luisteren een gevoel van herhaling. Zo lijken de instrumenten, riffs en toonsoorten veelal op elkaar. Op zich een veilige inzet, maar ook een ietwat voorzichtige, want vanaf de eerste track Two Suns volgt over de hele langspeler een solide mix van nummers, maar zijn er maar weinig echte uitspringers. Zo zijn Summit Fever, One Wing Only en Too Many Epiphanies prima nummers, maar veel van hetzelfde en springen er niet echt coupletten of refreinen echt uit.

Titeltrack Heart Of Silver kenmerkt zich nog het meest op de plaat doordat de band gebruik maakt van afwijkende tijdsoorten in de drums, prima gitaarriffs en er een aantal pittige solo's voorbij komen. Afsluiter Shade is een typische metal-ballad, met voornamelijk cleane zang, waarbij het ensemble de plaat prima afsluit. Een rustige, langzaam in tempo en agressie opbouwende song, die ervoor zorgt dat het rauwe gebeuk van de nummers toch enigszins op een kalmerende manier wordt afgebouwd.

Voor Daze Of June is Heart Of Silver een aardige opmaat voor de toekomst. Deze verzameling tracks is ondanks de weinige echte uitschieters prettig om naar te luisteren, zodat uiteindelijk een prima debuutalbum is ontstaan. Afgewacht zal moeten worden hoe de band zich op festivals en tijdens concerten staande zal houden. In Denemarken krijgt de groep al aardig voet aan de grond, dus het lijkt slechts een kwestie van tijd. Het is hopen dat de band de stijgende lijn in zal blijven voortzetten. Als dat lukt, komt het allemaal wel goed met de heren uit Roskilde.

Tracklist:
1. Two Suns
2. Summit Fever
3. June
4. The Current (feat. Mirza)
5. It Stays
6. One Wing Only
7. Too Many Epiphanies
8. Heart Of Silver
9. Nibiru
10. Shade

Score: 73 / 100

Reviewer: Dennis
Toegevoegd: 9 maart 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]