Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2019

Walking Papers - WP2
Jaar van release: 2018
Label: Loud and Proud Records

Walking Papers - WP2

Een tweede plaat van Walking Papers. Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet. Het in 2012 verschenen debuut Walking Papers is een plaat om in te lijsten, maar de groep lijkt destijds meer op een eenmalig project. Dat komt vooral doordat alle muzikanten ook actief zijn in andere bands. Zo is bassist Duff McKagan naast zijn betrokkenheid in Guns n' Roses altijd een drukke muzikant. Ook Barret Martin (voormalig Screaming Trees-/Mad Season-drummer) heeft altijd wel projecten lopen. Daarnaast hebben zanger/gitarist Jeff Angell en toetsenist Benjamin Anderson samen met The Missionary Position en Staticland nog twee andere bands.

Desondanks mogen we ons met WP2 verblijden met nieuw plaatwerk van deze groep uit Seattle. Hoewel McKagan en Martin de meest bekende muzikanten zijn, steelt Angel ook op deze tweede plaat de show. Zijn vocalen en songteksten zijn de absolute smaakmakers. Jeff Angel heeft een uitstekende, charismatische rockstem, maar blinkt ook uit door de manier waarop hij de teksten brengt en benadrukt. De songteksten spelen een belangrijke rol. In Somebody Else, Yours Completely en This Is How It Ends is Angel een echte storyteller. Daarnaast tovert hij ook weer enkele one-liners uit zijn hoge hoed die je als luisteraar bijblijven.

Waar op het debuut grunge nog als een sluier over de bluesachtige songs hangt, komt WP2 energieker en positiever over. De songs op dit nieuwe album rocken net iets harder. My Luck Pushed Back, Hard To Look Away en I Know You’re Lying hebben alle drie dat bekende classicrockgevoel met flink wat bombast. Dat laatste komt vooral door het Hammondorgelspel van Anderson, dat een veel prominentere rol heeft gekregen in de nummers. Andersons toetsenwerk doet het ook prima in de rustigere songs. Met name Red & White en Don’t Owe Me Nothing zijn prachtige, sfeervolle songs.

Hoewel het songmateriaal op WP2 net wat pompeuzer klinkt dan we gewend zijn van het debuut, blijven de sterke punten van Walking Papers intact. Deze plaat bevat songs met een lange houdbaarheidsdatum, gespeeld door ervaren muzikanten. Een band om te koesteren!

Tracklist:
1. My Luck Pushed Back
2. Death On The Lips
3. Red & White
4. Somebody Else
5. Yours Completely
6. Hard To Look Away
7. Before You Arrived
8. Don't Owe Me Nothin'
9. This Is How It Ends
10. I Know You're Lying
11. Into The Truth
12. King Hooker
13. Right In Front Of Me

Score: 85 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 19 januari 2018

Koop dit album in

Meer Walking Papers:

[ Terug naar de Album Reviews ]