Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-02-2019

Within Temptation - Mother Earth
Jaar van release: 2000
Label: DSFA Records
Within Temptation - Mother Earth
De Nederlandse band Within Temptation heeft eindelijk het tweede album uitgebracht, in de vorm van Mother Earth. Wat opvalt is dat de muziek iets rustiger geworden is, en de grunts zijn verdwenen. Maakt dat de plaat slechter dan z'n voorganger, Enter? Nee, zeker niet.

Het album telt 10 songs (tenzij je de limited edition hebt, waarop een bonus track staat), waarvan het grootste deel toch vrij stevige nummers zijn, maar op een heel andere manier dan op de vorige cd. Zoals al eerder vermeld zijn de grunts niet meer aanwezig. Dat is niet erg, want Sharon Den Adel's prachtige zang compenseert daar meer dan voldoende voor. De nummers zelf klinken ook niet meer als normale metal songs. De gitaren zijn nog altijd aanwezig, maar het geheel klinkt veel voller, net alsof je naar een compleet orkest luisterd. De keyboards zijn dus goed gebruikt. De productie van Oscar Holleman is ook perfect, want het klinkt allemaal heel zuiver.

De nummers zijn ook goed ingedeeld. Van de 10 songs zijn er 3 rustig, die goed verspreid staan over het album. Het enige gekke is dat track 8 een intro is. Ok, het is de intro van Dark Wings, maar het staat nogal gek op die plek. De hoogtepunten van de cd zijn Ice Queen en Dark Wings, maar er staat eigenlijk geen slecht nummer op.

Tracklisting:

1. Mother Earth
2. Ice Queen
3. Our Farewell
4. Caged
5. The Promise
6. Never-Ending Story
7. Deceiver Of Fools
8. Intro
9. Dark Wings
10. In Perfect Harmony
Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 96 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 10 april 2001

Koop dit album in

Meer Within Temptation:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van yesferro op 11-04-2001 om 13:05u
Score: 80 / 100

Sterk album maar bij het beluisteren vraag ik me af of er toch niet enkele heavier songs bij mochten... en ik raak het gevoel dat ik naar een James Bond soundtrack zit te luisteren maar niet kwijt... zeer vreemd maar ik denk dat het komt door de hoorn-klank in sommige songs

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Anonymous op 17-05-2001 om 09:37u
Score: 100 / 100

Ik vindt het een geweldig album, maar dat komt misschien wel omdat ik ook wel lichtelijk Gothic ben :) vooral Neverending Story is mooi, heel rustig nummer met een duister karakter, maar de tekst heeft wel iets donkers en is heel mooi om naar te luisteren. (zoals eigenlijk heel de cd) lyric quote (zoals ik het gehoord heb): " Army's have conquered, and fallen in the end, kingdoms have risen and burried by sand. The earth is our mother, she gives and she takes. "

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van een op 21-06-2001 om 13:57u
Score: 80 / 100

De eerste 2 nummers, mother earth en ice queen zijn echt mega. Zeker zoals ik ze live op pinkpop gehoord heb. Daarna wordt het ietsje softer. Maar het blijft steengoed. Jammer van die rustige nummer, die vind ik toch al snel saai worden. Mzl.

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van een op 17-08-2001 om 11:02u
Score: 50 / 100

ik luisterde het album voor het eerst 4 maanden geleden geloof ik, en bleef maar luisterne, wauw wat een stem zeg, ik kwam op die manier terecht bij enter en the dance, maar ik mis de grunts op Mother Earth, wat eignelijk niet zo gek is (kijk maar naar de titel) het is een heel liev album geworden, zeker caged en pearls of light, never ending story en mother earth zijn prachtige nummers. maar helaas ben ik het album nu echt ontiegelijk beu geworden, within tempation is leuk voor een keertje.. maar geen blijvertje bij mij:) de intro vind ik ook niet passen op het album. liefs

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Dark-Harmony op 25-12-2001 om 16:03u
Score: 70 / 100

Na de eerste keer luisteren was ik echt stomverbaasd dat een Nederlandse zo'n prachtige zuivere stem kon hebben, maar nu, maanden later, ben ik de muziek ontzettend beu geworden. Het is de stem van Sharon die de band naar een hoger niveau tilt, buiten die stem gebeurt er eigenlijk geen hol op het album.....

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Sandr op 26-01-2002 om 10:08u
Score: 90 / 100

heb de CD ook a lmeer dan een jaar, maar hij verveelt nog steeds niet, alleen in de toekomst mag er wel iets meer muzikaal geweld komen, de zangeres trekt nu nog iets te veel de kar

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Een_Metalfan op 22-03-2002 om 13:07u
Score: 50 / 100

Mother Earth kan best zonder grunts. Yeah right. Saaie kutboel! Gothic metal is een van zijn vaandeldragers kwijt en ik een van mijn lievelingsgroepen. Luister nog eens naar de tracks Enter, The Dance en Over The Hills. Alleen al de sfeer op die songs geeft me kippevel. Oké, Mother Earth kan je eigenlijk geen slecht CD vinden: alles loopt lekker en klinkt als een tiet, maar Within Temptation lijkt nu echt wel op Hooverphonic met gitaren. Waar is dat rauwe, scherpe kantje naar toe? Hoe dan ook, zij maken de muziek, so they call the shots. Een persoonlijk verlies, maar ik wenst de hele band nog veel succes! Ze blijven immers wel een sympathiek zootje, en misschien koop ik hun volgende CD wel voor mijn klein zusje haar verjaardag. Als ze tenminste nog van die poprock-knallers als mother earth en ice-queen blijven maken. Ondertussen leg ik Mandylion van The Gathering en Enter of The Dance wel nog eens op. BODAAF_SICK66@hotmail.com

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Een_Metalfan op 14-02-2003 om 19:32u
Score: 20 / 100

één woord heb ik er voor : saaaaaaaaaaaaaaaaaai!! maar toch nog 20 punten voor mother earth (de single).

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Een_Metalfan op 18-03-2003 om 19:48u
Score: 70 / 100

De cd is erg lekker te beluisteren, zeker als je van melodie houdt. Toch onstaat na enige tijd irritatie over het overvloedig gebruik van het keyboard. Ik heb ze live mee mogen maken op waldrock 2002 en daar stelde ze behoorlijk teleur. De band kon op een gegeven moment niet verder spelen omdat de computer storing had!!!! Ben je muzikant of een computernerd? Speel dan verder zonder al je samples en bewijs dat je ook zonder al die rotzooi kan.

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Een_Metalfan op 18-05-2003 om 13:34u
Score: 85 / 100

Na 2,5 jaar luisteren vind ik het nog steeds een geweldig album. Our Farewell, Never-Ending Story en In Perfect Harmony vervelen na een tijd wel, maar bijvoorbeeld nummers als Deciever of Fools, Caged en The Promis blijven na 300 keer luisteren nog steeds goed. Toch blijft het jammer dat het album minder hard is dan de vorigen, en het mist de juiste sfeer.

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van Lya Nedra op 06-04-2004 om 16:27u
Score: 80 / 100

Nadat ik hem gekocht had - gelijk nadat de single van Mother Earth uitkwam - heb ik er tijden naar geluisterd. Later heb ik ook Enter en The Dance gekocht en toen begon ik ME wat saaier te vinden. Beelschone vocals van Sharon, maar wel erg voorspelbaar. Ik heb het album dan ook al een paar maanden niet meer aangeraakt. *Stoute ik*

Within Temptation - Mother Earth
Reactie van the-cold-white-light op 24-06-2004 om 16:51u
Score: 90 / 100

Ik heb geen andere cd;s van Within Temptation dus ik kan niet oordelen of deze cd beter/slechter is dan de anderen, maar ik vindt deze cd erg mooi!