Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
  • 3 mei:
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Lysistrata en Whorses
  • Tusky en Boskat
  • 4 mei:
  • Dool
Kalender
Vandaag jarig:
  • Lars "Leiðólfr" Jensen (Myrkgrav) - 38
  • Paulo Jr. (Sepultura) - 55
  • Tomi Joutsen (Amorphis) - 49
  • Ville Friman (Insomnium) - 44

Vandaag overleden:
  • Beatmaster V (Body Count) - 1996
  • Darrell Sweet (Nazareth) - 1999
  • Tim Calvert (Forbidden) - 2018
Interview

Vinnie Paul
Door Kristof
Geplaatst in april 2007
Op 8 december 2004 zag drummer Vinnie Paul zijn broer Dimebag Darrell doodgeschoten worden op het podium tijdens een show van Damageplan. De moordenaar was een gestoorde fan die niet kon leven met het feit dat Pantera opgeheven was doordat de broertjes Abbott en zanger Phil Anselmo een serieus conflict hadden. Onlangs stond Dimebag opnieuw in de belangstelling door de Europese release van het Rebel Meets Rebel album. Op deze spontane plaat, die net voor de dood van Dimebag werd afgewerkt, werkten drie Pantera leden samen met alternatieve countryster David Allen Coe. Dit zeer aangename album werd gevolgd door een Europese release van de dvd Dimevision: Part 1 over het leven van Dimebag. We kregen een kwartier de tijd om vragen te stellen aan de legendarische drummer over Rebel Meets Rebel, Dimevision en natuurlijk Dimebag. Maar ook enkele vragen over de nieuwe band van Vinnie konden niet ontbreken.
Laten we het eerst eventjes hebben over Rebel Meets Rebel. Ik gaf dat album voor de verjaardag van een vriend die eigenlijk enkel jaren '70 hardrock luistert. Toch werd hij volledig omvergeblazen door jullie muziek.

Zeer cool! Het is ook een album dat veel mensen kan aanspreken. Langs de ene kant heb je de riffs en de drive van Pantera albums en langs de andere kant heb je de countryzooi van David Allen Coe. Ik denk dat het niet voor niets is dat we in Amerika meer dan 100.000 albums hebben gesleten. Wat in deze tijden voor dit soort muziek een heel behoorlijk aantal is. En de muziek is ook vrij origineel want ken jij een ander album dat country en metal combineert?

Niet echt. Veel metalheads hadden nog nooit van David Allan Coe gehoord. Welke albums kan je van hem aanraden voor diegene die interesse hebben gekregen?

Hmmz. Dat zou ik gaan voor een van zijn 72 best-of cd's. Hahaha. Daar staan al zijn betere songs op. Sterker nog, het staat vol met geniale songs met goede teksten.

En wat vond David van de muziek van Pantera?

Rebel Meets RebelHij vond het heel erg goed. Dimebag raakte aan de praat met hem en hij had nog nooit van Pantera gehoord. Dimebag gaf hem wat cd's mee en de volgende dag staat een enthousiaste David aan onze deur. Hij maakte zelfs het geweldige compliment 'Pantera ontdekken is alsof je The Beatles net ontdekt en totaal niet van hun bestaan afwist'. Dat kan tellen! Met dit wederzijdse respect moest er wel een project komen!

De Rebel Meets Rebel plaat klinkt ook erg relaxed.

Dat komt omdat dit de meest relaxte plaat is die ik ooit heb gemaakt. Bij de laatste albums van Pantera moesten we werken volgens een bepaald stramien, was er veel druk en hadden we bepaalde verwachtingen bij de fans. Voor Rebel Meets Rebel konden we gewoon bier drinken en songs schrijven. En platenmaatschappij-gedoe en andere onzin kwam maar later aan bod.

Het artwork van het album is wel een beetje cliché.

Het is niet dat we een imago willen creëren hoor. We zijn gewoon jongens van het zuiden, houden van mooie vrouwen, pokeren en zuipen. En dat komt in het artwork ook tot leven.

Waarom komt het album in Europa uit via het kleine label Locomotive Records?

In Amerika regelt Universal de boel en loopt de plaat dus heel goed. Locomotive Records deed ons een goede aanbieding en ze mochten de boel dus regelen voor Europa. Het kan me overigens niet schelen dat het uitkomt via een kleine platenmaatschappij. Zolang mensen de plaat maar kunnen kopen. Ik hoorde trouwens dat de plaat het in Europa niet slecht doet.

Genoeg over Rebel Meets Rebel. Vorige maand kwam in Europa ook de dvd Dimevision: part 1 uit. Is het volledig dezelfde versie als de Amerikaanse release?

Ja, we hebben er niets aan veranderd. Nouja, enkel de regiocodes zijn anders. Hahaha.

Ik vermoed dat jij de dvd volledig heb samengesteld.

Ik heb wel meegeholpen en me met de dvd bemoeid. Maar de vriendin van Dimebag heeft het meeste gedaan.

Was een serieuze documentaire niet beter geweest in plaats van al deze aan elkaar geplakte zooi?

Dimevision Vol 1: That's The Fun I HaveNeen. Zo was Dimebag gewoon. Feesten en dingen kapot maken! Hahaha. Ik denk dat deze dvd goed uitstraalt hoe Dimebag was en dus is de doelstelling van deze dvd gehaald. Die doelstelling was namelijk 'tonen hoe het leven van Dimebag eruitzag'.

Het leukste moment vond ik de beelden van Pantera uit 1984 waar jullie songs van Metallica coverden.

Ja, dat was een tijd! Het was vroeger zo dat als je geen covers speelde dat je geen concerten kon doen als beginnende band in Amerikaanse clubs. We hebben dus veel songs van Metallica, Iron Maiden, Judas Priest en Kiss gespeeld in onze vroegere carrière.

Wat kunnen we voor deel twee verwachten?

Meer van het zelfde. Dat deel zou eind dit jaar misschien nog uitkomen en dan een jaar later verschijnt nog een derde en laatste deel. Dan is het wel goed geweest.

Jij speelt in de nieuwe band HellYeah. In deze band zitten nog twee Mudvayne leden en ook de bassist van Nothingface doet mee op dit album. Maar zijn plaats voor een komende tour is alweer ingewisseld door Damageplan bassist Bob Zilla.

Onze debuut cd HellYeah is net uit in Amerika. Hij ging al 50.000 keer over de toonbank en ik heb wel het gevoel dat dit een succes kan worden. We gaan ook veel optreden in Amerika.

En in Europa?

We komen ook zeker langs in Europa. Maar bij jullie moet de cd nog uitkomen en we gaan nog even wachten met het plannen van een Europese tour.

Wat zijn je bedoelingen met deze band? Heb je muzikaal nog wat te vertellen, wil je gewoon plezier maken of mis je het touraspect?

Ik denk alledrie. Ik ben een drummer, dus ik wil drummen. In een band zitten is ook gewoon puur plezier waar ik geen genoeg van kan krijgen. En touren? Dat vind ik fantastisch.

Kan je nog iets vertellen over HellYeah?

Het is zeker geen project, maar een heuse band. Mudvayne blijft overigens wel bestaan en die zullen in 2008 ook een nieuwe cd uitbrengen. Nadat dat achter de rug is, gaan we eind volgend jaar werken aan HellYeah: part II.

Iets anders. In Europa kun je tegenwoordig overal bijna een joint opsteken zonder veel problemen. Hoe is het in Amerika nu?

Nog steeds een probleem. Als je meer dan een paar gram wiet op zak hebt, steken ze je nog steeds in de gevangenis. Het zou fantastisch zijn dat we hier ook naar een bar konden gaan en ons materiaal konden kopen. We zullen wel zien, maar blijven jullie ondertussen maar genieten van al jullie dope.

Laatste vraag. Ik heb niet echt veel gevraagd over Dimebag. Ben je daar blij mee of praat je net graag over hem?

Ik geef er niet om hoor. Je had er gerust wat meer over kunnen vragen. Hij is zo'n groot deel van mijn leven geweest dat het zinloos is om er niet over te praten. Zeker omdat fans er graag over praten om toch wat steun te zoeken.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.