Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete (reguliere) studio-album van Testament?

The Legacy [1987]
The New Order [1988]
Practice What You Preach [1989]
Souls Of Black [1990]
The Ritual [1992]
Low [1994]
Demonic [1997]
The Gathering [1999]
The Formation Of Damnation [2008]
Dark Roots Of Earth [2012]
Brotherhood Of The Snake [2016]
Titans Of Creation [2020]

[ Uitslag | Enquêtes ]

    16 juni:
  • Denim & Lightning Festival met The Dirty Denims, WildHeart, Small Jackets e.a.
  • 18 juni:
  • Brand Of Sacrifice
  • Dying Fetus, Sanguisugabogg en Changing Tides
  • Rammstein
  • Tom Morello
  • 19 juni:
  • Copenhell
  • Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills en Malevolence
  • Rammstein
  • 20 juni:
  • Abbath (performs Immortal), Kampfar, Vltimas, Hulder
  • Copenhell
  • Graspop Metal Meeting
  • 21 juni:
  • Copenhell
  • Graspop Metal Meeting
  • 22 juni:
  • Copenhell
  • Graspop Metal Meeting
  • Obstruktor, KFFR en FilthyMcNasty
Geen concerten bekend voor 16-07-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Brendt Allman (Shadow Gallery) - 54
  • Dimitri Minakakis (The Dillinger Escape Plan) - 47
  • Doane Perry (Jethro Tull) - 70
  • Ian Mosley (Marillion) - 71
  • Jen Majura (Evanescence) - 41
  • Justin Foley (Killswitch Engage) - 48
  • Kiko Loureiro (Megadeth) - 52
  • Maarten "Ploegbaas" Luysterburg (Brutus)† - 43
  • Reinis Melbardis (Heaven Grey) - 33
  • Remy Dieteren (Callenish Circle) - 46

Vandaag overleden:
  • Nicko Andrieu (Killers) - 2001
Interview

Destruction
Met Mike
Door Kristof
Geplaatst in maart 2007
De Duitse Thrashmetal legende Destruction bracht onlangs Thrash Anthems uit. Dit album is een collectie van opnieuw opgenomen klassiekers dat werd aangevuld met twee splinternieuwe songs. Aangezien we nooit een interview met Destruction zouden weigeren, krijgen we gitarist Mike aan de lijn. Een zeer openhartige Mike overigens die praat over Thrash Anthems en Wacken Open Air. Maar ook collega’s Jeff Waters en Messiah noemt hij zonder schroom ordinaire geldwolven. Lezen dus!

Destruction

Jullie zijn terug van een Amerikaanse tour. Hoe was het?

Het viel al bij al wel mee. Je moet weten dat een tour doen in Amerika niet echt gemakkelijk is. Zo worden shows al snel afgezegd, moet jezelf achter je geld gaan aanzitten na een optreden en word je al snel genaaid. Nu viel het dus redelijk mee qua problemen en hebben we toch wat goede shows kunnen weggeven. Soms wel in plaatsen die je geen zaal kan noemen waarvoor je eerst duizend kilometer moet reizen.

Waarom doe je dat dan toch steeds?

Het is in Europa allemaal beter geregeld, maar we hebben ook Amerikaanse fans die het verdienen ons te zien. Zelfs heel trouwe old school metalfans die helemaal uit een dak gaan tijdens een show en die ons met zeer veel respect behandelen. Dat is de reden dat we naar Amerika blijven gaan.

Voor de tour brachten jullie Thrash Anthems uit. Een album met opnieuw opgenomen Destruction klassiekers. Heeft de keuze voor zo’n plaat te maken met zakelijke royalty doeleinden?

Voor een deel wel omdat we voor de oudere albums niets hebben gekregen en ook in de toekomst niets zullen krijgen omdat dit in ons contract stond dat we in die tijd tekenden. En anders zou SPV / Steamhammer misschien alle albums laten remixen en remasteren en dan er wat bonussongs op zetten. Daar zitten we ook niet op te wachten. Een andere reden is dat jongere fans die enkel onze laatste platen kennen nu ook alle klassiekers leren kennen. We weten ook wel dat het idee absoluut niet nieuw is en dat bands als Testament en Anthrax ons voorgingen. Maar het leek ons alles bij elkaar opgeteld een goed idee.

Begrijp je dat de old school thrashfan toch blijft zweren bij de oude en matig klinkende elpees?

Natuurlijk! Zo ben ik zelf ook. Ik zou het ook niet willen dat Black Sabbath al de oude platen opnieuw ging opnemen. Maar er zijn mensen die het wel leuk vinden en voor hen is deze plaat bedoeld.

Er staan ook twee nieuwe songs op het album. Zijn dat leftovers van het vorige album?

Destruction - Thrash AnthemsNeen. Die twee songs hebben we speciaal geschreven voor dit album. Omdat sommige fans wel eens klagen dat onze nieuwere songs te complex zijn, hebben we ze lekker simpel gehouden. Je kunt de twee songs zelf commercieel noemen. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. De teksten spreken overigens voor zich dus daar ga ik geen uitleg over geven. Het is gewoon een extraatje.

Enkele jaren geleden namen jullie Total Desaster al eens opnieuw op voor het album All Hell Breaks Loose. Op het nieuwe album hebben jullie dat nog eens gedaan en er zelf een videoclip van gemaakt. Is dit de ultieme Destruction klassieker?

Neen. Het is wel een gekende Destruction klassieker natuurlijk, maar zeker niet onze ultieme song. Dat we de song twee keer opnieuw hebben opgenomen is toeval net zoals we er een videoclip hebben van gemaakt. Moet je niet teveel achter zoeken.

Hoe kijk je terug op het album Inventor Of Evil?

Met een positief gevoel. Ik vind het vooral het artwork ontiegelijk stoer. Er staan ook goede songs op natuurlijk. Hahaha. We zullen over tien jaar wel zien hoe goed het album nu eigenlijk was. Of niet was.

Ik vond jullie tour met Candlemass zeer stoer. Messiah die meezingt bij een Destruction song! Messiah is inmiddels uit Candlemass gegooid. Hadden ze op die tour al ruzie?

Constant. Als Messiah zijn zin niet krijgt, wordt hij zeer kwaad en vervelend. Hij zeurde voortdurend over geld en is zo egoïstisch als de pest. De andere heren van Candlemass waren zo slim genoeg om hem nog even te paaien zodat de tour nog goed is afgelopen. Het is dus niet meer dan terecht dat hij er uit is gegooid. Neen, Messiah is niet zo vriendelijk als je zou denken. Voor de rest wat het een leuke tour en dat een tragere doomband met ons speelde, was ook eens leuk. Hoewel tijdens alle shows in Duitsland niemand zat te wachten op Candlemass. Die wilden enkel onze thrash horen. Misschien zijn Duitse metalfans toch niet zo breeddenkend als andere Europese metalfans.

Jullie zitten bij AFM Records. Jeff Waters van Annihilator vertelde mij tijdens een interview dat dit een afschuwelijk label is die geen enkele tour kan organiseren.

Eigenlijk gingen we niet met Candlemass touren, maar met Annihilator. Maar Jeff denkt enkel aan geld. Die kerel zeurt elke dag om meer geld. Zo zouden we alle touropbrengsten aan Jeff moeten geven. Huh? Ik begrijp wel dat hij een ex-vrouw heeft die hij alimentatie moet betalen en dat hij een kind heeft, maar dat is geen reden om iedereen als stront te behandelen en uit te zuigen. Meer, meer en meer. Daar word je niet goed van. Waarom denk je dat al zijn bandleden na één album gaan lopen? Dat is geen toeval hoor. De keren dat wij in Canada speelden, kwam hij altijd hallo zeggen en deed hij heel vriendelijk. Maar nu weet ik wat voor persoon Jeff is.

Destruction

Voor je iedereen in het harnas hebt gejaagd, gaan we maar beter praten over Kreator.

Kijk, dat is een hard werkende band met principes!

Ik zag ze gisteren spelen met Celtic Frost. Het was weer een goede show, alleen wordt de stem van Mille toch wat minder.

Kreator is altijd supervet live. Respect! Je moet er wel rekening mee houden dat het winter is. Dat is altijd een probleem voor zangers die veel schreeuwen. Zeker als je een lange tour moet doen en verkouden geraakt.

Heb jij het gevoel dat internet belangrijker is dan voortdurend interviews doen?

Internet heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Weet je, Schmier zit nu al heel de avond interviews per e-mail aan het beantwoorden. Dat is ontiegelijk saai en verschrikkelijk veel werk. En je hebt ook geen interactie. In dat opzicht is internet natuurlijk rotzooi. Haha.

Jullie zijn een van de headliners op Wacken Open Air.

Ja. Met mooie vrouwen erbij en onze Mad Butcher zal ook tot leven komen! Voor de rest zullen we natuurlijk onze grootste klassiekers spelen.

Zou jij niet veel liever meer nieuwere songs spelen?

Natuurlijk! Maar we hebben ook respect voor onze fans die oude klassiekers willen horen. Maar eerlijk gezegd, vind ik het nooit saai om een bepaalde song te spelen. Je leert altijd bij en elk concert is aangenaam.

En wat zijn de overige toekomstplannen?

Optreden. Zo staan we onder andere in het Nederlandse Groningen. Andere data weet ik niet, dat houdt Schmier allemaal op zijn laptop bij. We gaan ook nieuwe songs beginnen schrijven en we zullen deze misschien op het einde van jaar opnemen zodat je begin volgend jaar een nieuwe cd kan verwachten.

Meer:

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.