Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
  • 3 mei:
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Lysistrata en Whorses
  • Tusky en Boskat
  • 4 mei:
  • Dool
  • 7 mei:
  • Pvris en Scene Queen
  • VV (Ville Valo) en Zetra
    1 juni:
  • Alien Weaponry
  • Elegy, Picture en Bildtstar
  • Floor Jansen en Anneke van Giersbergen
  • Foxy Venus
  • The Hague Death Fest
Kalender
Vandaag jarig:
  • D'Arcy Wretzky (Smashing Pumpkins) - 56
  • Riley Gale (Power Trip)† - 39
  • Sergei Vlassov (Celestial Crown) - 44

Vandaag overleden:
  • Tom Sedotschenko (Evereve) - 1999
Interview

Tankard
Met Andreas "Gerre" Geremia
Door Kristof
Geplaatst in mei 2006
Ik heb er toch al wat interviews op zitten met artiesten van allerlei pluimage, maar zo enthousiast en vriendelijk als zanger Gerre van Tankard ben ik ze nog nooit tegengekomen. Het verdient respect dat onze Duitse thrashheads al ruim twintig jaar meedraaien en nog steeds evenveel plezier beleven aan hun eigen muziek en het onderhouden van banden met fans. Ook het nieuwe album “The Beauty And The Beer” is weer een fijn plaatje geworden en Gerre beantwoord vlijtig en goedlachs ons lijstje met vragen.

Tankard

Was het moeilijk om alweer tien Tankard songs in elkaar te boksen?

Neen, dat was zeker niet moeilijk. Alleen was er zoals altijd een tijdsprobleem. We zijn namelijk een nogal luie band op gebied van repeteren en songwriting. De studio was echter geboekt en dus moesten we in twee maanden tijd met een heel album op de proppen komen.

En ben je tevreden over het nieuwe materiaal?

Jahoor. Vooral We Still Drink The Old Ways is een kraker geworden die we nog vaak live zullen spelen.

Werken jullie eigenlijk hard aan de teksten?

Hahahahaha. De meeste Tankard teksten zijn vrij ironisch. Zo gaat Rockstars NO. 1 over het feit dat we nooit rocksterren zullen zijn. En de andere teksten gaan over bier. Haha.

De tekst van “Blue Rage-Black Redemption” vind ik het toch niet om te lachen.

Tankard - The Beauty And The BeerDat is inderdaad een serieuze tekst. Die schrijven we ook wel eens. Dit nummer gaat over die man die pas na twintig jaar celstraf zijn doodstraf ontving. Dat is pure onmenselijkheid. Tegen dergelijke zaken kan ik echt niet.

Iets vrolijker dan. Metaltometal bijvoorbeeld.

Haha. Leuke tekst hé? We wilden graag eens alle metalclichés in één tekst proppen. Ik vind het nog best een leuk nummer dat we denk ik ook wel live zullen spelen.

Waarom hebben jullie weer gewerkt met producer Andy Classen?

Omdat het een fijne man is en we tevreden zijn over zijn vorige Tankard-producties. Waarom veranderen als iets goed is? Hij heeft overigens ook een mooie studio.

Tegenwoordig lijkt alles bovengemiddeld goed te gaan met Tankard. Jullie hebben ook wat nieuwe fans geronseld de laatste vijf jaar.

Ja, we hebben wel een soort van comeback gemaakt. Niet dat we ooit weggeweest zijn, maar een album als Kings Of Beer vind ik niet zo geweldig. Met B-Day hadden we echter weer een goede plaat gemaakt en sindsdien loopt alles goed.

Jullie zijn altijd blijven doorgaan. Ook in de meest slechte periodes bleven jullie maar verder spartelen. Wat vind jij van al die oude thrashbands die nu plots allemaal reünies doen?

Ik geef nooit commentaar op collega’s. Bij sommige dingen heb ik mijn bedenkingen, maar langs de andere kant heb ik wel erg genoten van de reünies van Destruction en Death Angel.

Waar vind jij eigenlijk de motivatie om maar verder te doen met Tankard?

Het is een uit de hand gelopen hobby. Je moet weten dat niemand van ons kan leven van de band. We doen dit echter heel graag en we hebben dus ook geen financiële druk om te presteren. We verkopen helemaal niet zoveel platen, maar dat maakt niet uit. Ook als we maar optreden voor een handvol mensen ben ik een gelukkig mens.

Je houdt echt van Tankard hé?

Hahahaha. Wist je dat ik trouwens alles van Tankard verzamel? Bootlegs, verzamelalbums waar we opstaan, stickers, interviews en alles wat ik maar kan vinden. Mensen kunnen we altijd blij maken met zoiets! Trouwens als dit interview online staat, wil je me dan eventjes mailen dan kan ik het op onze website zetten.

Op jullie website staat trouwens een rubriek met Tankard tatoeages. Begrijp je dat een fan zoiets laat zetten?

Ik heb er zelf ook één hoor!

Maar jij bent de zanger!

Haha. Dat wel. Die rubriek was trouwens mijn idee. Ik vind het zeer leuk. Als er nog mensen zijn met een Tankard tattoo, stuur me alstublieft een foto!

Je hebt in het Berlijns Olympisch Stadium gezongen om ‘jouw’ ploeg Eintracht Frankfurt aan te moedigen?

Ja! Dat klopt! We hebben vroeger voor deze ploeg eens een liedje gemaakt. Frankfurt speelde zowaar dit jaar de finale van de Duitse beker en Tankard heeft dat nummer live gespeeld. Nouja, het was eigenlijk playback. Hahahaha. Maar wel zeer cool om te doen.

Wie gaat het WK winnen volgens jou?

Ik denk een outsider. Althans dat hoop ik. Ik denk dat landen als Portugal en Frankrijk het niet zo goed zullen doen. En van Duitsland verwacht ik ook niet veel. Ik ga overigens kijken naar Portugal tegen Iran in Frankfurt.

Portugal-Iran?

Haha. Ja, dat was het enige dat nog niet uitverkocht was. Er worden vijf wedstrijden gespeeld in Frankfurt en we kunnen jammer genoeg alleen naar deze match.

Tankard

Iets anders. Is het soms niet vervelend dat mensen Tankard maar blijven verbinden met alcohol. Ben je niet het slachtoffer geworden van je eigen imago?

Haha. Daar geraken we nooit meer vanaf. Op onze eerste demo zongen we over alcohol en daarna minderde het wat. De laatste jaren zijn we eigenlijk meer een parodie. Hahaha. Je moet ons niet zo serieus nemen.

Ik ben een Belg die in Nederland woont. Nederland staat bekend voor zijn slechte bier, België voor zijn goede bier. Drink jij wel eens Duvel?

Dat is van dat zwaar Belgische bier zeker? Hahaha. Dat ken ik wel. België heeft ook zeer veel bieren en allemaal van die zware zooi. Heerlijk! Kom je vrijdag naar ons kijken in België? Dan drinken we samen een pint!

Laatste vraag. Zal er ooit een Gerre soloplaat komen?

Hahaha. Neen! Ik heb nu al geen tijd. We treden vaak op met Tankard in het weekend, ik beantwoord alle fan e-mail en ben voortdurend bezig met alles te regelen.

Ok. Bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen. Nog een fijne avond!

Is het interview nu al gedaan? Neen toch? Mag ik nog eventjes iets zeggen?

Uiteraard! Brand los!

We waren onlangs in een seksclub!

Wil ik dit wel weten?

Hahaha. We hebben daar een videoclip gemaakt voor The Beauty And The Beer. Wel een verkorte versie van het nummer overigens. De helft is opgenomen in een seksclub en de andere helft in een metalclub. Verwacht maar wat naakt! Overigens komt er nog een speciale digibook uit! Dat wordt ook de moeite!

Nog iets?

Hehe. Ja, wat verwacht jij eigenlijk van Nederland op het WK?

Huh. Ik denk dat ze gaan stranden in de kwartfinale. Maar ik ben een Belg en mijn land is er jammer genoeg niet bij. Maar een dergelijk grote voetbalfan ben ik ook niet!

Ok, fijne avond nog en hartelijk bedankt voor het interview.

Meer:

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.