Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
  • 30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
  • 3 mei:
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Lysistrata en Whorses
  • Tusky en Boskat
  • 4 mei:
  • Dool
Geen concerten bekend voor 29-05-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Greg Christian (Testament) - 58
  • Jari Kainulainen (Stratovarius) - 54
  • Johan Hegg (Amon Amarth) - 51
  • Lauri Pikka (Total Devastation) - 41
  • Mark Kendall (Great White) - 67
  • Matt Bachand (Shadows Fall) - 47
  • Thomas Lejon (Andromeda) - 51
  • Travis Smith (Trivium) - 42

Vandaag overleden:
  • John Hinch (Judas Priest) - 2021
  • Will Mecum (Karma To Burn) - 2021
Interview

Kalidia
Met Nicoletta Rosellini
Door Jeffrey
Geplaatst in april 2020
In april zouden Ancient Bards, Kalidia en Sleeping Romance een korte tour door Duitsland en Nederland doen. De tour is echter geannuleerd vanwege bekende redenen. De drie bands komen uit Italië, waar de situatie zeer kritiek is. Nicoletta Rosellini (Kalidia, Walk In Darkness, Vivaldi Metal Project) en Federica Lanna (Sleeping Romance, Volturian) geven graag uitleg over de situatie en vertellen daarnaast over de meest recente albums van hun bands en hun toekomstplannen. Allereerst komt Nicoletta aan het woord. Kort daarna verschijnt het interview met Federica.

Kalidia

Je woont in Veneto, niet ver van Lombardije, dat het zwaarst getroffen is door SARS-CoV-2. Hoe is het met jou en jouw familie en hoe is de situatie in Veneto?

Ik woon in een regio waar samen met Lombardije de eerste uitbraak van het virus plaatsvond. De maatregelen die golden, werden in eerste instantie niet zo serieus genomen, tot vijftien à twintig dagen geleden. Inmiddels lijkt het erop alsof ik in een spookstad leef, met uitzondering van de lange rijen voor de supermarkt. Mijn familie in Toscane is helaas besmet met het virus. Eén van mijn familieleden ligt momenteel in het ziekenhuis, maar niet in kritieke toestand.

De vrijheid van bewegen is beperkt. Wat heeft het voor gevolgen voor jouw werk als dierenarts en wat krijgen de dieren mee van het virus?

Kalidia - The Frozen Throne Dierenartsen vallen binnen de vitale beroepen, dus ik mag reizen tussen mijn huis en de kliniek. Momenteel houden we ons voornamelijk bezig met werk op afstand (telefoongesprekken, videochats, foto’s, recepten en voorschriften) en vermijden we routinewerk als vaccinaties zo veel mogelijk. We behandelen slechts in noodgevallen. We werken met strikte hygiënevoorschriften voor zowel de eigenaren van de dieren als voor onszelf. Dieren hebben hun eigen coronavirus, maar die verschilt van die van mensen. Vooralsnog is er geen overdraagbaarheid bewezen.

Hoe is jouw leven in de laatste weken veranderd en hoe houd je jezelf bezig als je thuis moet zitten? Doe je wat aan sport of heb je je eigen opnameapparatuur zodat je hetgene dat je zingt, kunt opnemen?

Er is niet zo gek veel veranderd omdat ik kan blijven werken. We kunnen uiteraard niet uit eten of naar een concert, maar dat maakt niet zoveel uit. Opofferingen zijn gewoon nodig en thuis blijven is wat dat betreft nog niet zo slecht. Ik ben vrij lui, dus ik sport zelden. Ik ben meer een wandelaar. Het enige wat ik momenteel aan sport doe is … video games spelen. Worden die tegenwoordig niet als sport beschouwd, haha. Als ik thuis ben, probeer ik mezelf bezig te houden met Netflix kijken, huishouden, boeken lezen, koken en bijscholen op het gebied van veterinaire medicatie. Ik heb niet echt een goede studio thuis. Slechts wat basisapparatuur. Daarmee kan ik wat eenvoudige clips voor op YouTube opnemen, maar geen professionele opnamen voor de bands waarin ik zing.

In december heb je een contract getekend. Bij welk label? En was dat voor Walk In Darkness? In januari postte je dat je met pre-producties bezig was. Kun je vertellen wat we en wanneer we daar wat van kunnen verwachten?

Dat was niet voor Walk In Darkness. Het is voor een ander project. Daar kan ik momenteel echter weinig tot niets over zeggen, ook niet over bij welk label is getekend. De release wordt begin 2021 verwacht. Met Walk In Darkness hebben we inmiddels het grootste deel van het album opgenomen. Met Kalidia zijn we aan het werk met arrangementen en bevinden we ons in de pre-productiefase.

Wat kunnen mensen van het nieuwe materiaal van Walk In Darkness verwachten? Is het een logisch vervolg op het meest recente verhaal of zijn er verrassingen?

Het nieuwe album bevat een moderne sound en zal in de lijn liggen van de twee singles die in 2019 uitgebracht zijn. Dat zijn Time To Rise en Nothing. Zoals altijd is het thema de staat van de mens.

Met Kalidia zijn jullie dus bezig met de arrangementen. Ben je nauw betrokken bij dat proces of is het vooral de arrangeur die zich daarmee bezighoudt en focus jij je ondertussen vooral op de zanglijnen en de teksten?

Dat verschilt per nummer. De ene keer komt gitarist Federico met een idee en dan voeg ik daar zang en tekst aan toe. Een andere keer heb ik het basisidee en werken we samen aan de muziek en de arrangementen.

Wanneer kunnen we nieuwe muziek van Kalidia verwachten en zal die in de lijn liggen van wat de fans gewend zijn?

We zijn weer in zee gegaan met producer Lars Rettkowitz (Freedom Call, Victorius), dus het geluid zal in dezelfde richting zijn. Wel zijn we iets meer gaan experimenteren op compositorisch vlak.

Jullie hebben een orkestrale versie van To The Darkness I Belong uitgebracht. Is het een droom om dat nummer en andere live uit te voeren met een orkest erbij?

Ik had nooit verwacht dat we een orkestrale versie zouden opnemen. Dit omdat we vooral een powermetalband zijn met slechts in beperkte mate wat symfonische elementen in de songs. We hebben het orkestrale experiment gedaan omdat we dachten dat juist dat nummer perfect zou klinken met klassieke instrumenten. Live spelen met een orkest erbij is uitputtend en een flinke uitdaging. Ik ben niet altijd overtuigd als ik hoor hoe de samenwerking van metalbands met orkesten uitpakt. Ik hoor liever een orkest in een opera.

Paolo Campitelli heeft de orkestrale versie gemixt en gemasterd. Hij heeft jullie ook geholpen als tweede gitarist op onder meer Brainstorm Festival. Blijft hij als sessiegitarist betrokken en zal hij later dit jaar met jullie meekomen naar FemME?

Paolo is een goed vriend van ons. Hij is al een hele tijd onze geluidstechnicus. Eerst dachten we erover om hem als toetsenist (zijn primaire instrument) aan de band toe te voegen, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een groter geluid met een tweede gitarist op het podium. Waarschijnlijk ga je hem op FemME wel zien.

Je bent in verschillende projecten actief, zoals Illuminati Project en samenwerkingen, zoals met Paolo Pagnani en de reünieshow van Rhapsody. Recentelijk met Mistheria & Friends en Vivaldi Metal Project. Hoe is het om aan al die projecten mee te doen?

Toen ik nog een kind was, heb ik klassieke piano leren spelen. Klassieke muziek zal dus altijd een speciale plek in mijn hart innemen. Het was dus een groter eer toen Mistheria me vroeg om vertegenwoordigd te zijn op de albums en op het podium met Vivaldi Metal Project. Het is fantastisch om omgeven te zijn door zeer getaleerde muzikanten van over de hele wereld. Het inspireert en ik heb veel geleerd van de ervaringen. Hetzelfde geldt voor de andere samenwerkingen.

Kalidia

Hoe komen de initiators van die projecten meestal met jou in contact? Door de nummers van de bands waarin je zingt, vanwege het succes van bepaalde YouTube-clips of door de covers die je zo nu en dan opneemt?

Mistheria heb ik ontmoet toen we vijf of zes jaar geleden samen het podium deelden. Hij hoorde mij daar zingen. De meeste andere muzikanten vinden mij via het internet vanwege de bijdragen aan de bands waarin ik zing.

Zowel Walk In Darkness als Kalidia zitten in de lift naar boven. Met name Kalidia doet het goed. Hoe zorg je voor balans tussen muziek, werk, tijd voor je familie en jezelf?

Door al het andere op te geven, zoals vakanties en tijd met mijn familie. Tijd voor mezelf? Ik zou niet weten wat dat is. Ik hoop dat alle opofferingen het op langere termijn waard zijn.

Op je Facebook-pagina staat dat je een dierenarts, een nerd en een bierliefhebber bent. Waaruit blijkt je nerdy kant en wat zijn jouw favoriete bieren?

Ik hou van video games, vooral RPG’s of strategische spellen, zowel op PC als Nintendo Switch. Ik hou ook van cosplay (steampunk, Warcraft-gerelateerd). Sommige van mijn teksten zijn geïnspireerd door video games. Als dat niet nerdy genoeg is. Ik heb ook nog een custom made microfoonstandaard die geïnpireerd is door Frostmourne (Warcraft), haha! Mijn favoriete bieren zijn Belgische Dark Ales, zoals Leffe Brune en Straffe Hendrik Quadruple!

Heb je tot slot nog wijze woorden voor de fans?

Betere tijden komen eraan, waarin we samen van muziek kunnen genieten. Voor nu: volg de richtlijnen van de overheid, blijf zoveel mogelijk thuis en geniet van muziek via Spotify of uit je cd/vinylcollectie. Stay safe!

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Zoeken
    26 april:
  • Accept - Humanoid
  • Acod - Versets Noirs
  • Baron - Beneath The Blazing Abyss
  • Darkness - Blood On Canvas
  • Deicide - Banished By Sin
  • Dolmen Gate - Gateway To Eternity
  • Fluisteraars - Manifestaties Van De Ontworteling
  • 29 april:
  • Kawir - Kydoimos
  • 1 mei:
  • Mons Veneris - Ascent Into Draconian Abyss
  • 3 mei:
  • Ancst - Culture Of Brutality
  • Crawl - Altar Of Disgust
  • Deliria - Phantasm
  • Feuerschwanz - Warriors
  • Mooch - Visions
  • Ossilegium - The Gods Below
  • The Last Element - Act I: Find Me In The Shadows
  • Vesseles - I Am A Demon
  • Wolves Don't Sleep - Fears & Fractures
Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.