Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enquête

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux Æterna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    19 april:
  • Dear Mother
  • Electric Eel Shock en Dikke Dennis & de Røckers
  • Martyr
  • Roadburn festival
  • Subsignal en powerized
  • The Warning
  • Wishbone Ash
  • 20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
    19 mei:
  • I Prevail en Kid Bookie
  • Ingested, Fallujah, Volvodynia en Mélancolia
  • Masters Of Reality
Kalender
Vandaag jarig:
  • Bob Rock (producent) - 70
  • Markus Eurén (Moonsorrow) - 46
  • Ruud Jolie (Within Temptation) - 48
  • Tony Martin (Black Sabbath) - 67

Vandaag overleden:
  • Bryan Ottoson (American Head Charge) - 2005
  • Dan "Cernunnos" Vandenplas (Enthroned) - 1997
  • Rob Clayton (Hallows Eve) - 1992
Concertreview

Fields Of Rock 2003
Op 15 juni 2003 in Goffertpark, Nijmegen
Tekst door Paul Berndsen
A heavy day in the park

Afgelopen zondag was het zover!
Een waardig vervangend festival voor Dynamo (lees: niets, maar dan ook niets kan DOA "echt" vervangen!) beleefde haar eerste editie, namelijk, Fields of Rock in het Goffertpark te Nijmegen.

De line-up sprak al wel voor zich met namen als Metallica, Marylin Manson, Nile, etc...
Omstreeks 12:00 uur kwamen we aan waarna we door de organisatie werden doorverwezen naar een alternatieve ingang zonder wachttijden. Prima, want bij de hoofdingang was het schandalig druk, maar ja, zo hoort dat nou eenmaal ook bij een goed festival.

We kwamen binnen bij het Locals Only podium en daar begon Brain Shake net met optreden. Een stevige portie Nu-Metal penetreerde onze oren en het was geen onaangenaam geluid om te horen. Pakkende nummers, maar helaas een beetje veel van hetzelfde.
Daarna gingen we door naar Autumn. Een band die ik vorig jaar op Dynamo ook al heb gezien en die toen een beetje tegenviel omdat het veel hetzelfde is als oude Within Temptation en After Forever, alleen dan net niet. Dit jaar had ik weer hetzelfde met deze band, maar dat kan ook komen omdat ik de nummers niet ken. Ze maken leuke Gothic metal, maar daar blijft het dan ook bij.

Autumn hebben we dan ook niet af gezien en we zochten onze toevlucht in de aangemane Egyptische klanke van Nile.
Wat een teringharde band is dat! Het geluid gaat aan en gedurende het 40 minuten durende optreden gaat dat geluid ook niet uit. Het was erg prettig dat ik Black Seeds of Vengance in mijn CD verzameling heb, want zonder een referentie naar de muziek zoals je die in je hoofd hebt zitten wordt het strakke snoeigeluid van Nile in een tent omgetoverd tot een dikke brei waar je niets mee kunt. Deze band had echt buiten moeten staan zodat hun geluid wat beter tot zijn recht kwam. Al met al vond ik het optreden zeer geslaagd en in mijn ogen licht de slechte kwaliteit van het geluid niet aan de band.

Even snel wat drinken (€1.85 per consumptie, ook voor !water!, wat ik de hele dag dronk omdat ik moest rijden) en meteen door naar Disturbed.
Een van de dametjes die met ons mee was wilde deze band per se zien. In eerste instantie klonk het allemaal gewoon als de standaard Nu-Metal, maar na het optreden kon ik toch wel zeggen dat ze betere Nu-Metal maken dan bands als Linkin' Park en Limb Bizkit. Het is agressiever en complexer dan de genoemde bands, en daardoor ook interessanter om naar te luisteren terwijl je lekker in de zon lag te bakken in het gras.

Vanaf nu werden de keuzes steeds moeilijker. Bij het hoofdpodium blijven, of heen en weer rennen tussen de tent en het hoofdpodium??
Er traden alleen nog maar goede bands op.
We hebben besloten een beetje heen en weer te rennen waardoor we Mudvayne, Monster Magnet, Opeth, Stone Sour, Epica, Marilyn Manson, Ministry en Metallica zagen.

Van Stone Sour moet mij even van het hart dat ik deze band vele malen rustiger had verwacht. Zij verrasten onze groep door een lekker bruut concert weg te geven. Misschien is het nog wel iets om een CD van deze band aan te schaffen want de muziek is het zeker wel waard om vaker te luisteren.

Wil ik alleen nog even over de laatste 2 bands van het hoofdpodium uitwijden omdat het anders te veel wordt.
Marilyn Manson zag ik voor het eerst en wat een ontmaagding was dat!! De show, het geluid en vooral ook de nummers, alles was te gek. Het podium was mbv backdrops omgebouwd tot een soort kasteel achtig iets, met 2 grafkisten en een dikke trap in het midden daarvan. Op de grafkisten dansten geregeld dames, gekleed in legerkleding, SM pakjes en meer van dat soort gerei. Tijdens nummers als Dopeshow en MECHANICAL ANIMALS ging echt alles los qua gefreakte kostuums en show. Echt te gek!

Dan als laatste Metallica.
Ik zag er een beetje tegenop, vanwege de nieuwe CD die ze nu hebben uitgebracht, maar uit betrouwbare bron kreeg ik te horen dat er maar 2 nieuwe nummers gespeeld gingen worden.
De set opende met Blackened, waarna Sanitarium, No Remorse, Harvester of Sorrow, Sad But True, Master of Puppets, For Whom the Bell Tolls, Creeping Death, Seek and Destroy en Right the Lightning langskwamen. Het was ze dus best te vergeven dat ze inderdaad 2 nieuwe nummers speelde, want de rest van de set maakte het meer dan goed! Metallica staat gewoon als een huis tijdens hun optredens en zo willen de fans dat zien (denk ik).

Toen was het omstreeks 23:30 uur tijd om terug te rijden naar huis en terug te kijken op een zeer vet en geslaagd festival.
Wanneer Field of Rock volgend jaar terugkeert zal ik weer van de partij zijn.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 11:14u


Mooi verslag. Ik zal er dan bij vermelden dat ik gelukkig op tijd was om Strapping Youn Lad te zien. Nadat ik ze in Utrecht had bewonderd wilde ik ze echt nog een keer zien. Ik kan je zeggen. Een betere wekker kan je je niet wensen op de vroege zondagochtend. Het was een heel goed optreden. Kort en krachtig. Daarna Arch Enemy. Na het geweldige optreden vorig jaar op Waldrock, was ik benieuwd hoe ze het dit jaar gingen doen. Ze deden het perfect. Je blijft je verbazen over die strot van die meid. De mensen die met me mee waren waren helemaal met stomheid geslagen. Ik had ze de laatste gegeven, maar niet gezegd dat het een zangeres was. :-) Ik was ook erg benieuwd naar Opeth. Ik heb twee cd's van ze en vind ze helemaal geweldig. Het werd helaas een beetje een teleurstelling voor mij. Ik vond het een beetje saai. En ik kende te weinig nummers. Van Marilyn Manson heb ik ook genoten. Ik had ze al veel vaker gezien tussen '97-99. Maar ik vond er altijd weinig aan. Maar nadat ik twee cd's had gekocht, ben ik het toch gaan waarderen. En dit was gewoon een perfect optreden met dito show. Ondanks dat ik vrij ver stond, was het geluid vrij goed. Ik heb het nog wel even geprobeerd bij Ministry, maar dat was iets teveel van het goede. Ik moeste elke keer checken of m'n oordopjes wel in m'n oren stonden, want dat leek er niet op. Wat stond dat geluid godvergeten hard. NIet te harden gewoon. Dus daar zijn we maar snel weggegaan. Wel zonde, want volgens mij was het geen slecht concert. En toen maar wachten op 'tallica. Ik was erg benieuwd. Op Metontour had ik al gezien dat de setlist erg stoer kon worden. Beter dan die standaardsets in '99. Het wachten en uitlopen werd gelukkig verergerd door het drummaatje van Lars. Iemand had hem toch moeten melden dat het drumstel het deed. Maar goed, geduld benne een schone zaak. Na het intro openden ze idd met Blackened. Het hele publiek vooraan werd gek. En je krijgt dan een mooi stroom mensen die naar voren willen en mensen die zo snel mogelijk de hel willen verlaten. Ik ging gelukkig naar voren. In het begin vond ik ze wat matjes. Het geluid stond volgens mij wat zachtjes. Maar naarmate het optreden vorderde werd het geluid wel harder, wat het concert ten goede kwam. En daarna heb ik eigenlijk alleen maar genoten. Een van de beste optredens die ik van ze heb gezien. Maar dat komt vooral door de coole setlist. Ik zie jullie as zaterdag wel weer op Waldrock. C Y

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 12:04u


Fields of Rock was in weze wel leuk. Ik ging alleen voor Metallica dus heb de andere Numetal bandjes niet echt gevolgd. Heb de meeste tijd 'gezellig' in de rij gestaan voor wat miezerig eten, dat was wat minder. Marilyn Manson vond ik echt een zielig mannetje. wat een Gaylord! Metallica was zeer gaaf. Ook natuurlijk omdat ze veel oude nummers speelde. Vond de nieuwe nummers niet eens zo slecht of storend in de set. Grote verassing was RIde the Lightning, heel gaaf. Mijn voorkeur gaat meer uit naar een festival zoals Wacken, daar waar de echte Metalheads heen gaan. Maar ben blij dat ik weer Metallica eens gezien heb.

Reactie van Svenson op 17-06-2003 om 14:50u


Fields of Rock was zeker vet, alleen vind ik het dan jammer dat het volgens sommige mensen een nu-metal festival genoemd wordt, want ik kan Strapping Young Lad, Nile, Arch Enemy, Opeth, Darkdayrising of Metallica geen van allen nu-metal noemen. In ieder geval, ape bruut was metallica, heerlijk oude nummers :p:p:p

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 15:36u


appart verslag, niet slecht nee. Ben zelf niet geweest aangezien er maar 1 band kwam die dag die ik goed vond en dat was Nile, en omdaar nou 60 euro voor neer te gaan leggen .. nee doe mij dan maar Wacken Open AIr in de zomer :D 55 euro en dan bijna ALLEEN maar goeie bands. zal er wel een verslagje van plaatsen als ik geweest ben

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 16:12u


Ik wil er nog bij vermelden dat Metallica ook nog Hit the Lights speelde :) verder was t zeker een errug leuke dag, heb me prima vermaakt!

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 19:36u


Ja Metallica was Kick Asz omdat er veel oude songs werden gespeeld. 1 minpuntje Ik heb One gemist. Dat kan eigenlijk niet Toch was het beste concert dat ik heb gezien. (Manson en Stone Sour waren ook grootz)

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 20:05u


Heeft er iemand ook (digitale) foto's van Fields of Rock?? Trouwens zo slecht waren die 2 nieuwe nummers (st. Anger + Frantic) van Metallica toch niet.

Reactie van Een_Metalfan op 17-06-2003 om 22:56u


Vreemd dat je zo negatief bent over autumn. Ik heb ze vorig jaar op waldrock gezien en vond ze byzonder goed toen ik ze live hoorde (de cd ik daarop kocht viel helaas wel wat tegen, maar dat schijnt door de goedkope productie te komen) Vorig jaar was het de meest verassende band die ik gezien heb, zijn ze nou zoveel slechter geworden of verschillen wij zo van mening? (laatste is zeer mogelijk gezien je prijzende woorden over nu metal)

Reactie van Een_Metalfan op 18-06-2003 om 00:15u


Autumn was vorig jaar op Waldrock idd de verrassing. Een heel goed optreden. Daarna heb ik ze nog in Apeldoon gezien en dat was ook erg goed. Maar het album is idd wat slecht. Hopen dat de tweede beter wordt. Maar op Fields of Rock heb ik er niet veel van gehoord, aangezien ik helemaal achter lag te bakken in de zon.

Reactie van akakiwi op 18-06-2003 om 08:33u


Snik. Geen Waldrock voor mij dit jaar. Uitverkocht helaas. Wel Graspop. Dat wordt ook een ontzettend groot feest!!

Reactie van akakiwi op 18-06-2003 om 08:39u


Oh, nog even een dingetje voor de EEN _METALFAN 3 posts boven mij. After Forever, Therion en Orphanage zijn rijkelijk aanwezig in mijn verzameling. Nu-Metal vind ik altijd heerlijk op festivals. Easy listening. Maar Autumn vind ik, net zoals Epica, weer het zoveelste Gothic Metal bandje wat opstaat uit de massa. Ik houd heb meestal een bepaalde stroming wel gehoord na een paar bands. Beetje Metal, beetje Death, beetje Trash, beetje Gothic, etc. etc. Het is zonde om verzadigd te raken van één genre.

Reactie van Een_Metalfan op 18-06-2003 om 14:26u


Daar hebt ge helemaal gelijk in. Ik heb ook van elk genre een aantal bands. Na een aantal bands heb je het kunstje wel gehoord en is het wel mooi geweest. Ik heb alleen de jammerlijke gewoonte dat ik dan ook alles van die ene band wil hebben.

Reactie van Een_Metalfan op 18-06-2003 om 18:03u


Het heeft niets te maken met beperken tot 1 stroming. Ik luister zelf naar ongeveer alle stoorten metal (niet nu-metal dus, maar die zie ik ook niet als metal) en rock van deep purple tot immortal dus. Nu metal echter zie ik als een stel aandacht tekort hebbende kindertjes. Het zal niet voor allemaal gelden, maar velen wel. zowel fans als artiesten. Artiesten proberen populair te worden door zo extreem mogelijk te doen, veel (jonge) fans denken dat ze cool zijn als ze daar maar bij kunnen horen. Moeten ze allemaal zelf weten, maar het lijkt mij beter als dit niet met metal geasocieerd wordt. natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, waavan jij er een zal zijn, die de gewoon de muziek goed vinden. Is mij ook prima, maar toch zie ik het liever niet samen met metal. Wanneer je iemand verteld dat je van metal houdt, gaan ze er tegenwoordig al gelijk vanuit dat je ook zon slipknot en marilyn manson freak bent. (een aandacht tekort hebbende meeloper dus) En sja wat de muziek betreft, moet ik eerlijk zeggen dat ik me er niet erg in verdiept heb, mischien is er wel betere dan wat ik tot nu toe gehoord heb, maar hetgeen ik tot nu toe gehoord heb vindt ik erg weinig aan.

Reactie van Een_Metalfan op 18-06-2003 om 19:29u


Nou wil ik niet teveel zeiken... Maar waarom vermeld je in een verslag dat je bands als Monster Magnet, Epica, Opeth en Ministry hebt gezien, terwijl je d'r verder niks over meldt? Vermeld dan gewoon niet dat je ze gezien hebt, geen hond die hier zo wat mee kan. En oh ja, nog even over Autumn.... live zijn ze toch een stuk beter dan het over het paard getilde After Forever.

Reactie van emmie op 19-06-2003 om 13:01u


waarom zo moeilijk doen over een genre? als je iets lekker vind klinken maakt het toch niet uit tot welke metal het hoort? ik ben ook naar fields of rock geweest en ik heb me heel erg vermaakt daar, maar ook vond ik Autumn slecht, dat is gewoon een kwestie van smaak. De rest van de bands (die ik dan heb gezien) waren erg goed. jammer alleen dat het geluid in de tentstage zo slecht was.

Reactie van Een_Metalfan op 19-06-2003 om 15:11u


Tja en toen bijna iedereen was vertrokken. Hebben ze toch mooi ff ONE gespeeld, de rakkers. Jammer dat ik dat zelf ook heb gemist! Patman (grunt)

Reactie van Een_Metalfan op 20-06-2003 om 22:12u


is er iemand hier die een setlist heeft van Marilyn Manson? Ik ben geen fan en ken die nummers ook niet, maar er zaten toch erg lekkere nummers tussen.

Reactie van Een_Metalfan op 07-07-2003 om 21:38u


Marilyn Manson....BRAAK!

Reactie van Een_Metalfan op 29-07-2003 om 20:06u


Autumn is gewoon een goede band met goede optredens en een super vette CD en MetallicA Kicks Ass

Reactie van Nagash op 08-01-2004 om 15:56u


Ik heb Autumn, Disturbed, Monster Magnet, Stone Sour, Marilyn Manson en Metallica gezien: Monster Magnet.. dat klonk voor mij net als een opgevoerde versie van Kid Rock. Die stem van die zanger klinkt nergens naar, muziek is kut en wat die zanger op dat podium staat te doen :S... vond er dus geen fuck aan. Metallica speelde wel erg lekker, maar geen One :S Stone Sour vonk erg goed, veel beter dan Slipknot. Als Slipknot uit elkaar gaan, hoop ik dat Corey en James verdergaan met Stone Sour. Manson was oke, maar vond t optreden een beetje afgeraffeld. Snel snel nummertjes spelen en weer weg. Zat niet echt veel gevoel bij of enthousiasme vond ik. Weinig show ook wat je van Manson wel verwacht, nee ik vond t tegenvallen. Autumn vonk goed spelen, zonde alleen dat er zoveel van die nu-metal kutkindjes van 14 hun middelvingers op stonden te steken en dat t merendeel van het publiek niet geinteresseerd was. Vond dat ze een goed optreden neer hadden gezet, goed geluid. Disturbed speelde strak, veel energie en daar straalde echt wat vanaf. Klonk ook allemaal heel zuiver vond ik. Een van de betere nu-metalbands idd. Al met al zeer geslaagd, alleen had ik Epica en Arch Enemy graag willen zien.. maar was zo druk bij t eerste podium en had een goeie plaats, had geen zin later me weer naar voren te moeten werken of achteraan te staan.

Reactie van joey op 24-05-2005 om 12:40u


helo are u holland's? i am joey jordison (slipknot) this is a mother fuking site dude

Reactie van Auth op 04-07-2012 om 23:08u


Helemaal mee eens!Elk jaar gaan wij een paar dagen zeilen in die omvenigg en genieten wij ook een avond bij dit geweldige restaurant!Het is voor ons uit Groningen op een avond ook wel te doen, maar wij genieten extra als geen van ons allen Bob hoeft te zijn!Wij hopen dat dit restaurant in deze vorm nog heel lang blijft bestaan!Dit is er een voor een diner met overnachting!

Reactie van Kirk Hammet op 15-07-2013 om 10:28u


Kirk here from Metallica. This one is clearly in our memories.

We had a blast here folks!

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atræ Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mære - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grâce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.