Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enqute

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux terna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enqutes ]

    19 april:
  • Dear Mother
  • Electric Eel Shock en Dikke Dennis & de Rckers
  • Martyr
  • Roadburn festival
  • Subsignal en powerized
  • The Warning
  • Wishbone Ash
  • 20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatll en Suotana
    19 mei:
  • I Prevail en Kid Bookie
  • Ingested, Fallujah, Volvodynia en Mlancolia
  • Masters Of Reality
Kalender
Vandaag jarig:
  • Bob Rock (producent) - 70
  • Markus Eurn (Moonsorrow) - 46
  • Ruud Jolie (Within Temptation) - 48
  • Tony Martin (Black Sabbath) - 67

Vandaag overleden:
  • Bryan Ottoson (American Head Charge) - 2005
  • Dan "Cernunnos" Vandenplas (Enthroned) - 1997
  • Rob Clayton (Hallows Eve) - 1992
Concertreview

Cradle Of Filth, Immolation en Autumn
Op 18 april 2003 in Heineken Music Hall, Amsterdam
Tekst door Kristof
Uit het verre Zeeland vertrok ik met enkele vrienden naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ik heb Cradle Of Filth al vier keer gezien en vond ze vier keer tegenvallen. Maar aangezien ik kaartjes had gewonnen ging ik toch nog maar eens kijken.

De Heineken Music Hall is een zaal die totaal ongezellig is. Veel te groot, te hoog en de mogelijkheid tot zitten vind ik niets. Op een metalconcert moet je rechtstaan. Ondanks de veel te dure concerttickets was de zaal toch nog vrij vol. Het podium vond ik echter maar zeer klein tegenover de grote zaal. Ook de bierprijs van twee euro per biertje (Heineken dan nog wel) vind ik onbeschoft duur. Een t-shirtje van Cradle of Filth kostte zelfs 28 euro. Een eenvoudig shirtje! Schandalig vind ik dat.

Maarja het is de muziek die telt. Het Nederlandse Autumn begon om half acht met een half uurtje muziek. Ze speelden uiteraard muziek van hun debuut When lust evokes the curse. De groep speelde vol zelfvertrouwen en zangeres Nienke (lekker ding trouwens) is gewoon een goede frontman (of beter gezegd frontwoman). Alleen de muziek is toch nog te veel gebaseerd op clichs. Maar ze staan nog maar aan het begin van hun carrire. Dus een groep die zeker groter gaat worden.

Daarna kwam in mijn ogen de beste band van de avond. Immolation was ooit n van de deathmetalbands uit Amerika maar door de jaren heen ging hun carrire achteruit. Vooral de producties van de cds vielen erg tegen. Een laatste cd genaamd Unholy cult was een sterke come-back. Spijtig genoeg speelde ze te weinig oude nummers in mijn ogen. Ik wou meer nummers horen van hun prachtige debuut Dawn of possesion. Zanger/bassist Russ Dolan zette net zoals de rest van de band een goede prestatie neer. Vooral die kale gitarist was een genot om naar te kijken.

De band maar de meeste voorkwamen was natuurlijk Cradle of Filth. Deze immens populaire Engelse black metal band was erg goed op dreef. Tot mijn grote verrassing eerlijk gezegd. De show viel echter wel wat tegen. Buiten een nepgeil vrouwtje die wat stond te wiegen en te schudden was er weinig te beleven. De band speelde veel bekende oude nummers. Nummers die ze speelden waren onder andere Thank God For The Suffering, Her Ghost In The Fog, The Twisted Nails Of Faith, Nocturnal supremacy The Principle Of Evil Made Flesh en het vette Lord Abortion. Na wat filmmuziek (uit Star wars als ik me niet vergis) volgde nog Ebony dressed for sunset en The forest whispers my name. Een verrassend sterk optreden van Dani en co. Ook het geluid was goed te noemen. Kortom een erg geslaagde avond. Had ik eerlijk gezegd dus niet verwacht. Maar je zal me ook wel nooit in een Cradle of Filth t shirt zien rondlopen, zon fan ben ik nou ook niet geworden.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Reactie van Fear_Of_The_Dark op 19-04-2003 om 16:13u


Is Cradle Engels? D8 altijd dat ze Amerikaans of iets dergelijks waren...

Reactie van Een_Metalfan op 19-04-2003 om 16:40u


Ik heb ze voor t eerst gezien en ik vond t een errug geslaagd concert! ik ga er zkr nog s heen denk ik

Reactie van Een_Metalfan op 19-04-2003 om 16:43u


volgens mij hebben ze lord abortion niet gespeeld, maar ik mis nog dusk and her embrace, heaven torn asunder en cruelty brought thee orchids in je rijtje gespeelde nummers.

Reactie van Demorpheus op 19-04-2003 om 17:18u


idd, Lord abortion hebben ze volgens mij niet gespeeld. erg vet, veel van Vampire, wat zowiezo heerscht. Moet zeggen dat ik het echt een moddervette show vond, 28 hoero goed gespendeerd. heb me prima vermaakt, en het geluid was ook stukken beter dan het geluid dat ze altijd in het verleden hebben gehad.

Reactie van Ktulu op 19-04-2003 om 18:35u


Volgens mij heb ik principle toch niet echt gehoord... Maar goed, het was uitermate geslaagd. Die intro van hun set (tevens die van de nieuwe cd) blijft mooi hangen. En weer een paar oude bekenden gezien. :) Ik vond het zeker geslaagd. Immolation was ook moddervet, hoewel ik af en toe moest grijnzen om die overactieve kale gitarist.

Reactie van Een_Metalfan op 19-04-2003 om 18:49u


ik weet niet waar jullie waren maar lord abortion is dus echt wel gespeelt. En de hele avond was gewoon cool met master bands

Reactie van Een_Metalfan op 19-04-2003 om 18:51u


ja sorry als de setlist niet volledig klopt komt waarschijnlijk door de alcohol, maar ik dacht dat ze die nummers toch allemaal speelden, maarja sorry kristof van acker

Reactie van Een_Metalfan op 20-04-2003 om 19:54u


Lord Abortion? Bedoel je niet Ctulhu Dawn?? In ieder geval, et was de eerste keer dat ik naar Cradle of Filth ben gegaan, maar ik kan niet w8en tot de volgende keer, ik vond et echt superruig!!!! PS ik heb me lekker wel een longsleeve van D&AD gekcoht, 35 euro maar wel vet!

Reactie van CRADLEOFFILTH op 20-04-2003 om 21:35u


Surf ook eens naar: www.cradleoffilth.nl !

Reactie van FrostyRose op 21-04-2003 om 18:24u


Nou tis te merken dat je geen Cradle fan bent want ik vond het wel een super optreden. Schijnbaar hou je meer van ongestructureerde muziek zoals Immolation. Cradle steekt tenminste tijd en energie in hun muziek, iets wat je van dat loze gerammel van Immolation niet kunt zeggen.

Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2003 om 09:59u


Zo, en daar hebben we dus iemand die helemaal geen verstand van muziek heeft... Immolation loos gerammel noemen... Dan heb je echt niet op gelet...

Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2003 om 13:45u


Ik vond het ook een supergaaf concert en ze speelden ook nog 'from the cradle to enslave' het was echt cool

Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2003 om 14:40u


Autumn was wel grappig, Immolation was zwaar bagger. Gewoon een hoop geruis zonder diepgang en Cradle was goed! Lord Abortion is NIET gespeeld...

Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2003 om 15:55u


Ik zag CoF op 17/04 in Brussel, en vond dat ze toch voor een indrukwekkend optreden zorgden.Naar mijn mening maken ze vorderingen op live vlak.Jammer dat bij ons Lord abortion en nummers van de 2 eerste albums er niet bij waren, maar dan wel weer Dusk and her embrace,etc..Het ergert me ook hoeveel met slipknot-merch volgeladen skaters de zaal binnenstroomden.Het concert op zich vond ik geslaagd

Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2003 om 19:57u


Misschien moet je het Album Vempire dan toch eens beter luisteren want daar is wel degelijk wat van gepeeld, helaas niet mijn favoriet van die plaat: Queen of Winter Throned, die overigens nog wel op de DVD Heavy Lefthanded And Candid stond. Had van het eerste album wel wat nummers willen horen die dus niet aan bod zijn geweest (nou ja, toch nog een beetje dan, aangezien die nummers op de latere albums nog eens in een nieuw jasje werden gestoken en dus ook in die nieuwe versie ten gehore werden gebracht.) The Black Goddess Rises en To Eve The Art of Witchcraft hadden op zijn minst nog gespeeld kunnen worden. Feitelijk was dit slechts de tweede keer dat ik de band in een zaal zag (waarvan de eerste keer in 1996 in Vera, Groningen) en verder nog op Dynamo Open Air (RIP, Wacken rules !!!) Ik kan alleen maar zeggen dat ik het een superstrak optreden van Cradle vond. Wil nog wel ff kwijt dat Dani een arrogante klootzak is geworden en waarom hij op de signeersessie was is me nog een vraag. Volgens mij interesseerde het hem geen flikker. De overige bandleden waren echter overenthousiast en spontaan. Maar de volgende keer zeker voor mij weer Cradle !!! Ten slotte nog dit: schijt aan alle blackmetal wannabees die zogenaamd true zijn door de slechtste bagger te kopen en geniale bands als Dimmu Borgir en Cradle af zitten te zeiken !!! Blijf jezelf en kom voor je eigen smaak uit !!! En of dit nu de bekendere bands of de undergroundbands zijn, dat is niet belangrijk !!! Bedenk: Ook bands als Cradle Of Filth waren ooit underground !!!

Reactie van Een_Metalfan op 23-04-2003 om 18:55u


Ik vond het concert van Cradle echt heel wijs .zang was perfect dat hoor je ni vaak op zulke concerten..Autumn vonk best goed alleen immolation dat was echt waardeloos damn alleen maar krijzen en verders kwam er niks bij kijken.... Greetings from Patricia>XX<

Reactie van Een_Metalfan op 24-04-2003 om 14:00u


wie kan mij de complete setlist geven van 18 april? ik weet wel welke nummers ze gespeeld hebben, maar niet meer in welke volgorde... komt vast door de drank ;) greetz Raymond

Reactie van Een_Metalfan op 28-04-2003 om 16:14u


Nogmaals, mensen die Immolation ongestructureerde bagger vonden hadden waarschijnlijk teveel Slipsnot in hun oren zitten.... Als je het hebt over een goede, technische, brute en originele death metal band die bestaat uit kundige muzikanten, tadaa!! There we have one...

Reactie van Een_Metalfan op 29-04-2003 om 15:39u


DAMN!!! Ik von Cradle eg fockin goe 18 apil hor!!! Dat was zeker voor herhaling vatbaar!!! CRADLE OF FILTH ROCKS!!!

Reactie van Een_Metalfan op 02-05-2003 om 20:52u


Cradle was wel goed, maar waar ik wel heel erg van baalde was dat die fuckers van de HMH op hun kaartjes de bezoekers aanraden om met het openbaar vervoer te komen en dan voegen ze vervolgens een extra band toe die in mijn ogen niets voorstelt in vergelijking met COF en Immolation waardoor ik dan weer niet de hele set van Cradle kon zien omdat ik die laatste fucking trein moest halen. Van mij had Autumn dus lekker weg mogen blijven want ik vond er echt geen reet aan!!

Reactie van Een_Metalfan op 02-05-2003 om 21:01u


ik begrijp dat gezeik over mensen in slipknot merch niet hoor. als je ze niet wil zien doe je je ogen maar gewoon dicht. slipknot heeft wel degelijk bestaansrecht. dat gezeik over nu-metal moet nu maar eens afgelopen zijn want er zitten dus echt wel kwaliteitsbands tussen en slipknot is er daar een van. dus zet voortaan eerst die oren es goed open voordat je commentaar levert op mensen die merch dragen van de beste fucking band van dit moment. Een maggot die niet op zich laat schijten.

Reactie van Een_Metalfan op 05-05-2003 om 17:07u


Ik zit niet te zeiken op de band slipknot zelf, maar de personen die met hun merch rondlopen zijn soms (en op Cof grotendeels) wannabe's. Als slipknot voor hen heeft afgedaan omdat ze de commerciele kant op gingen moeten ze naar een meer heavy en brutalere band op zoek, jammergenoeg in dit geval cradle. Hiermee wil ik niet zeggen dat iedereen die slipknot shirts draagt hieronder valt, maar voor degenen die mij ergeren draait metal blijkbaar alleen om een stoer imago

Reactie van Een_Metalfan op 08-05-2003 om 08:45u


het gevoel voor de muziek moet inderdaad op de eerste plaats komen maar sommige mensen (zoals ik) dragen dit graag uit d.m.v. het dragen van shirts van hun favoriete bands. ik doe dit dus niet om stoer te zijn ofzo maar gewoon te laten zien dat ik een echte liefhebber ben van de muziek die een bepaalde band maakt. slipknot heeft voor mij nog niet afgedaan. het feit dat ze commercieel zijn iets niets nieuws. iedereen die die muziekbusiness ingaat doet dit toch om platen te verkopen. wat heeft het voor zin om muziek te maken als mensen je platen toch niet kopen? vanaf de eerste plaat die een band verkoopt is die band gewoon commercieel. en ja wat is in het geval van slipknot nou te commercieel? ja ze verkopen behoorlijk wat shirts maar hun muziek is er echt niet softer op geworden. toen corey taylor wat zachtere muziek wilde gaan maken is ie gewoon teruggegaan naar stone sour omdat hij het daarin wel kwijtkon, maar goed het concert van COF was zeker niet slecht. wel jammer dat het publiek niet echt meedeed. er waren een paar mensen die de longen uit hun lijf schreeuwden maar de rest stond daar maar een beetje te kijken. de publieksparticipatie viel mij dus eigenlijk een beetje tegen...

Reactie van Een_Metalfan op 19-05-2003 om 20:00u


okey mensen nog even voor alle duidelijkheid: ze hebben Lord Abortion NIET gespeeld en net zoals Beneath the howling stars trouwens....die twee nummers hebbik erg gemist in het concert...verder super goed concert en als ze weer komen ga ik er zeker heen!!! en voor de mensen die Lord Abortion hebben gehoord..sorry maar heb je stront in je oren?? noem je jezelf een Cradle-fan als je Lord Abortion denkt gehoord te hebben??? sorry hoor

Reactie van akakiwi op 21-05-2003 om 08:20u


Jammer. Het eerste optreden van COF wat ik niet heb gezien in de laatste 5 jaar, en dan is het ineens vet! :( Ik had besloten COF nooit meer live te hoeven zien omdat Dani een ontzettende prutser is wanneer hij op het podium staat. Zijn zang haalt het niet bij de studioplaten en dat vind ik erg jammer. Nou ja, misschien zie ik ze een volgende keer dan wel ergens.

Reactie van CoFaoh op 26-05-2003 om 16:59u


Whoei dit was het eerste concert van me favo band en ik heb niet veel te klagen, behalve dat ik helemaal terug naar Heerlen (zuid limburg) moest en niet verder dan Eindhoven kwam :/ Lord Abortion is dus NIET gespeeld! Cthulhu Dawn was vet moshen wah. volgende keer weer Cradle voor mij. btw komt Cradle op ozzfest in Nederland (ergens in september d8 ik) ??

Reactie van Een_Metalfan op 01-06-2003 om 12:52u


IMMOLATION SUX! dat was 1 en al ruis das gewoon wachten tot ze klaar zijn met herrie maken zodat je weer met je vrienden kan praten! Cradle was echt geweldig.. zeker als je hun handtekeningen ook nog hebt gekregen! -Othafa-

Reactie van Natas op 07-06-2003 om 15:45u


Cradle was fuckin net zo beter dani's prestatie was 100x beter dan andere bands fuck als jij immolation beter vind als cradle heb jij duidelijk geen muziek smaak! Cradle Of Filth

Reactie van Een_Metalfan op 09-07-2003 om 19:28u


Autumn zoog Iedereen die Immolation bagger/geruis vond is een slipknot CoF wannabe, Immolation heerschte! CoF was ook ERG gaaf! De setlist: A Bruise upon the Silent Moon Promise of Fever Dusk and Her Embrace Cthulhu Dawn The Twisted Nails of Faith Babalon AD Her Ghost in the Fog Cruelty Brought Thee Orchids Thank God for the Suffering Nocturnal Supremacy From the Cradle to Enslave -Interlude: Imperial March (Star Wars soundtrack)- Heaven Torn Asunder Ebony Dressed for Sunset The Forest Whispers My Name Iedereen die iets anders heeft gehoord: dat was dus niet zo:P

Reactie van Een_Metalfan op 28-10-2003 om 14:53u


hey stelletje drollen lord abortion hebben ze dus echt wel gespeeld en dat die immolation zo goed is valt ook zwaar tegen

Reactie van Halyna op 05-04-2013 om 14:01u


Не получается(ГритYou cannot use that email aerddss to signup. We are having problems with them blocking some of our email. Please use another email provider.

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atr Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mre - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.