Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album ooit van Belgische bodem?

Aborted - Goremageddon [2003]
Acid - Maniac [1983]
Agathocles - Razor Sharp Daggers [1995]
Amenra - Mass VI [2017]
Ancient Rites - Dim Carcosa [2001]
Belgian Asociality - Belgian Asociality [1988]
Brutus - Unison Life [2022]
Channel Zero - Unsafe [1994]
Cyclone - Brutal Destruction [1986]
Emptiness - Nothing But The Whole [2014]
Enthroned - Prophecies Of Pagan Fire [1995]
Evil Invaders - Feed Me Violence [2017]
Fleddy Melculy - Helgië [2016]
Irish Coffee - Irish Coffee [1972]
Iron Mask - Hordes Of The Brave [2005]
Killer - Wall Of Sound [1982]
Oathbreaker - Rheia [2016]
Ostrogoth - Ecstasy And Danger [1984]
Pantheïst - O Solitude [2003]
Psychonaut - Unfold The God Man [2018]
Steak Number Eight - The Hutch [2013]
Target - Master Project Genesis [1988]
Thurisaz - Scent Of A Dream [2004]
Wiegedood - De Doden Hebben Het Goed [2015]
een andere Belgische langspeler

[ Uitslag | Enquêtes ]

    21 maart:
  • Enslaved, Svalbard en Wayfarer
  • Suicidal Angels, Fusion Bomb en Crimson Fire
  • 22 maart:
  • Carnifex, Revocation, Aborted en Vexed
  • Metal Battle Veldslag West
  • Suicidal Angels, Fusion Bomb en Crimson Fire
  • 23 maart:
  • Sinister, The Monolith Deathcult en Aran Angmar
  • Sister May
  • Verval en Ter Ziele
  • Vltimas
  • 24 maart:
  • Atheist, Cryptopsy en Almost Dead
  • Extermination Dismemberment en Shoot The Messiah
  • Lowest Creature, The Breed en Bladecrusher
  • Marcel Coenen & Friends
  • Taake, Nordjevel en Theotoxin
  • Vltimas, Legion Of The Damned en Kjeld
  • W:O:A Metal Battle Veldslag West
  • 25 maart:
  • Mr. Big
    19 april:
  • Dear Mother
  • Roadburn festival
  • The Warning
  • Wishbone Ash
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aksu Hanttu (Entwine) - 45
  • Alex Dubé (Icewind) - 41
  • Axel Johann (Boomerang) - 50
  • Billy Sheehan (Steve Vai) - 71
  • Brann Dailor (Mastodon) - 49
  • Brant Bjork (Kyuss) - 51
  • Dirk Zelmer (Galloglass) - 52
  • Frank Claussen (Theatre Of Tragedy) - 48
  • George Thanasopoulos (Airged L'amh) - 51
  • Jacob Hellner (producent) - 63
  • Jessica Thierjung (Xandria) - 43
  • Sebastjan Mulej (Brutart) - 45

Vandaag overleden:
  • Jeff Ward (Nine Inch Nails) - 1993
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne) - 1982
Concertreview

Doro en Luke Gasser Band
Op 16 november 2014 in De Boerderij, Zoetermeer
Tekst door Tonnie
Foto's door Tonnie

Het is dit jaar dertig jaar terug dat Doro Pesch met haar toenmalige band Warlock haar eerste album Burning The Witches uitbracht. Om dat te vieren is de Duitse metalqueen bezig met haar Strong And Proud Anniversary Tour. Op een regenachtige zondagavond in november staat Doro met haar mannen in De Boerderij in Zoetermeer.

Voordat Doro het podium mag betreden moet het publiek eerst wat opgewarmd worden. De supportact deze tour is Luke Gasser met zijn band, oftewel de Luke Gasser Band. Wie? Juist ja, ik blijk niet de enige die deze krullebol niet kent, maar bij een openingsact ontdek je soms best leuke dingen. Luke Gasser Band speelt ongecompliceerde hardrock naar het voorbeeld van AC/DC, maar dan met een normalere stem. Het is echter niet echt iets bijzonders. Toch krijgt de band het publiek wel aardig mee en doen ze het best leuk, maar het gaat eigenlijk het ene oor in en het andere direct weer uit. Afsluiter Forget Me Not is daarom eigenlijk best ironisch...

Luke Gasser Band @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014
Luke Gasser Band @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014

Na een korte ombouwpauze staan een kleine vierhonderd man te roepen om Doro. Het duurt dan ook niet lang voordat de show begint. Er wordt gelijk vurig geopend met een nummer dat elke Doro-fan blindelings kan meezingen, namelijk I Rule The Ruins. Dat wordt dan ook luid gedaan, tot groot genoegen van de band. Het zal ook niet de laatste klassieker zijn vanavond, want ook ondermer Burning The Witches en Earthshaker Rock komen voorbij. Zoals we van Doro gewend zijn is er constant interactie met het publiek en geeft ze zich weer voor de volle 100%. Haar enthousiasme is erg aanstekelijk en zorgt er zoals altijd voor dat het publiek dan ook de hele show erg energiek is. Alleen bij Für Immer krijgen we nog een aanstekermomentje. Het is echter niet alleen Doro die in de spotlights staat. Ook haar band krijgt ruim de mogelijkheid om op te vallen. De gitaarsolo's van Bas Maas en Luca Princiotta spetteren van het podium af en drummer Johnny Dee krijgt de tijd met een erg vermakelijke drumsolo.

Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014
Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014

De setlist bestaat vanavond niet alleen uit oud materiaal, ondanks dat een "anniversary tour" dat meestal wel doet vermoeden. Ook een nummer als Raise Your Fists In The Air van de laatste plaat komt voorbij. Ook relatief nieuw is Above The Ashes, waarop Charlotte Wessels van Delain mee komt zingen. Dit zorgt voor best een leuk duet, al wordt wel pijnlijk duidelijk dat Doro heel wat meer kracht en volume in haar stem heeft dan de ongeveer half zo oude Wessels. Maar zij is niet de enige gast vanavond. Later op de avond komt haar Delaincollega Timo Somers een nummer meespelen. En tijdens East Meets West is een grunt nodig, dus natuurlijk komt George Oosthoek het podium op. Tijdens het laatste nummer van de reguliere set, All We Are, komen ze allen nog terug en komt ook Luke Gasser het koor nog even versterken. Het is op dat moment zowel op als voor het podium groot feest, want zoals Doro onlangs al aan ons vertelde: dat nummer moet gewoon gespeeld worden.

Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014
Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014

Na All We Are is het bijna gedaan met de pret. Als toegift krijgen we ondermeer nog Metal Tango, wat live een stuk beter is dan op cd. Sowieso geldt dat voor ongeveer alle nummers van Doro. Op plaat zijn ze best aardig maar vaak niet echt wat bijzonders, maar live is het toch wel genieten. Vooral bij een optreden als vanavond, waar de band enthousiast is (zoals eigenlijk altijd bij Doro) en zowel licht als geluid zeer goed zijn. De keuze voor de afsluiter was in mijn ogen eerst wat raar, want er wordt geëindigd met de powerballad Love Me In Black, maar ook dat is live zo'n krachtig en prachtig nummer dat het een erg mooi einde van een uitstekende avond is.

Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014
Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014
Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014
Doro @ De Boerderij, Zoetermeer, 16-11-2014

Pitfest

Reactie van Johnny op 18-11-2014 om 22:53u


30 jaar artiest. Petje af voor haar. Maar ze staat voor een kleine 400 man te spelen, dus zoveel heeft ze nou ook niet bereikt. Ik bewonder haar doorzettingsvermogen. Maar in de jaren 80 stond het al in de Aardschok ''als Doro een man was geweest had niemand belangstelling voor haar muziek''.
Mijn kan ze niet erg boeien. Ik vind haar trouwens niet lelijk. Ik vind het wel jammer dat ze niet in de Playboy wilt staan. Nee ze kan muzikaal niet tippen aan onze Anouk (muziek dan). Maar ik gun haar alle succes en dat ze nog 30 jaar op het podium kan staan.

Reactie van Daniel op 19-11-2014 om 00:12u


Er zijn wel meer artiesten die na 30 jaar voor 200-400 man staan te spelen.Last but not least hebben we het over Nederland en voor menig (zeker old school) hardrock metalartiest is dat een C-land. In Dld, zuid-amerika, japan ed staat er een veelvoud van hier.

Reactie van een Metalfan op 19-11-2014 om 12:30u


Heeft goed muziek gemaakt(steeds nog zo)
idd jammer dat ze niet in playboy wou staan....mmmmm ik zou graag dat vlees eens zien. hahahaha

Reactie van Elessar op 19-11-2014 om 15:36u


Beste Johnny, hartelijk dank voor die tweede alinea van je.

Ik heb de hele week nog nergens zo uitbundig om moeten lachen als om dit spastische bericht.

Reactie van kef op 19-11-2014 om 18:44u


Doro heeft toch zeker wel veel bereikt. Alleen hier komen er niet zo veel mensen op af als elders. Ze is echt oprecht geïnteresseerd in haar fans en geeft altijd 100%. Niets anders dan lof voor deze dame

Reactie van benger op 19-11-2014 om 20:46u


was er bij die avond mooie avond gehad.ik had inderdaad meer mensen verwacht.om doro met anouk te vergelijken is een zeer grove belediging voor doro.luke gasser wiet mij zeer te verrassen deze avond

Reactie van Andre Smoor op 20-11-2014 om 09:42u


Johnny vindt jij Anouk nou echt beter dan Doro? Dat wijf is te lui om te werken en treedt bijna nooit op. Doro daarin tegen is nog steeds bezig zelfs voor 400 man. Daar moet je respect voor hebben en muzikaal heeft ze beter werk uitgebracht dan onze Anouk. Helaas kon ik niet naar Zoetermeer maar ik was het wel van plan.

Reactie van een Metalfan op 20-11-2014 om 16:20u


het was erg gaaf in Zoetermeer. Maar als je eens echt een belevenis wilt meemaken, moet je Doro in Duitsland gaan kijken. Daar is de sfeer nog beter (en die was al super in Zoetermeer)

Reactie van een Metalfan op 20-11-2014 om 21:47u


wat een vergelijking Doro en anouk, niet voor niets met een kleine voorletter.

Reactie van daniel op 30-08-2015 om 18:06u


als anouk het zo lang zal uit houden als doro op haar leeftijd doet en dan nog altijd met veel plezier voor anderen onbekende mensen je staan afbeulen en in het sweet staat te zingen en dat voor nog geen volle zaal. vraag je af wie het zal doen.in heb ze als ze in de tijd de warlock had ze live gezien maar echt fan ben ik niet zo maar ik kan ze toch niet vergelijken met dat wijf van nedrland. want zei heeft tenminste ballen aan haar mooie lijf. en ze heeft in de jaren haar best gedaan om zo goed ze kan engels te zingen.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.