Pitfest
Enquête

Wie is jouw favoriete toetsenist ooit?

Alex Staropoli
Christian 'Flake' Lorenz
Derek Sherinian
Don Airey
Falk Maria Schlegel
Henrik Klingenberg
Janne Wirman
Jens Johansson
Jon Lord
Jon Oliva
Joost van den Broek
Jordan Rudess
Josh Silver
Keith Emerson
Ken Hensley
Kevin Moore
Mambo Kurt
Martijn Westerholt
Michael Pinnella
Øyvind 'Mustis' Mustaparta
Richard Barbieri
Rick Wakeman
Steinar 'Sverd' Johnsen
Tuomas Holopainen
een andere toetsenist, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    26 april:
  • Bodyfarm, Insurrection en Inherited
  • Dogma, Curselifter en State Power
  • Old Man's Riot en Thorndale
  • 27 april:
  • Edenbridge, Deep Sun, Devilsbridge en Epinikion
  • Headless Hunter, Deadspeak, Ancestral Sin, Deafened to Death en Grofvuil
  • Temple Fang
  • Warkings, Hammer King en Victoriu
  • Willemsfest
  • 28 april:
  • Blasphemy, Wrok en Kerberos
  • FemME IX - Female Metal Event
  • Warkings, Hammer King en Victorius
  • 29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
  • 30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
  • 2 mei:
  • Dool
  • Edward Reekers - The Liberty Project
  • Kill The Lights
    26 mei:
  • Acid King en Earth Tongue
  • Blind Guardian en Manticora
Kalender
Vandaag jarig:
  • Adrian Lambert (DragonForce) - 52
  • Aleksander Shelepenkin (Celestial Crown) - 47
  • Daniel "Mortuus" Rostén (Marduk) - 47
  • Janne Wirman (Kotipelto) - 45
  • Joey Jordison (Slipknot)† - 49
  • Jose Pasillas (Incubus) - 48
  • Justin Gonzales (Antonamasia) - 40
  • Melissa Ferlaak (Visions Of Atlantis) - 45
  • Sami Kukkohovi (Sentenced) - 50
  • Torsten Röhre (Silent Force) - 48

Vandaag overleden:
  • K. Angylus (The Angelic Process) - 2008
  • Scott Williams (Soilent Green) - 2004
Concertreview

Slayer
Op 3 augustus 2010 in 013, Tilburg
Tekst door Tonnie
Foto's door Tonnie
Er is maar één band wiens naam voortdurend luidkeels wordt geroepen bij concerten en festivals, zelfs als de band er niet eens optreedt: Slayer. En wie had kunnen dromen dat we deze band nog eens in 013 zouden zien? Slayer is immers dit formaat zalen al vele jaren geleden ontgroeid, ook al is dit een van de grootste clubs van Nederland. Toen in september vorig jaar bekend werd dat Slayer niet één maar twee keer naar 013 zou komen, vlogen de kaarten over de toonbank en waren de shows al na enkele dagen uitverkocht.

Weken van voorpret volgden, totdat begin november bekend werd dat frontman Tom Araya onder het mes moest. De zanger/bassist had in de loop der jaren zijn rug dusdanig beschadigd met optredens dat het zo niet langer kon. De hele tour werd verschoven, en in maart 2010 zou Slayer alsnog naar Tilburg komen. Begin januari bleek echter dat Araya nogmaals geopereerd moest worden, waardoor ook de tour in maart niet door zou gaan. De hele tour werd verschoven naar de zomermaanden. 2 en 3 augustus waren de nieuwe datums voor 013. Maanden van speculatie over of Slayer niet weer zou cancellen volgden, en zelfs tot vlak voordat de band het podium op 2 augustus moest betreden werden er grappen gemaakt dat men pas zou geloven dat Slayer echt zou komen als de band op het podium stond.

En toen kwam Jan-Chris de Koeijer van Mojo het podium op om te melden dat het optreden wederom niet doorgaat. Kerry King was deze keer de figuurlijke boosdoener, want de gitarist was met uitdrogingsverschijnselen na een voedselvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen.

Slayer @ 013, Tilburg, 3-8-2010

Het concert van 3 augustus zou echter gewoon doorgaan, wist de zaal al spoedig te melden. Wederom worden tot vlak voor de aanvangstijd grapjes gemaakt of de band nu wel zou komen opdagen, maar de cynische ondertoon in de grappen begint nu echt zorgelijke vormen in aanneemt. Om ongeveer half tien kan iedereen weer opgelucht ademhalen, want het licht gaat uit en Dave Lombardo neemt plaats achter de drumkit. Spoedig verschijnen ook de gitaristen ten tonele, waarbij King eerst wat achterop bij de versterkers blijft staan. Maar zodra opener World Painted Blood goed op gang is staat ook de kale gitarist weer vooraan het podium. Naast het titelnummer krijgen we nog twee tracks van de inmiddels al een jaar oude "nieuwe" cd voorgeschoteld, waarna het tijd is voor oud materiaal.

Op een vorige tour kwam nog heel Reign In Blood aan bod, maar zodra Araya de titel van War Ensemble schreeuwt weten de fans dat ze deze avond goed zitten. Heel de klassieker Seasons In The Abyss wordt namelijk gespeeld! De snikhete 013 wordt gelijk nog een paar graden warmer, en de pit een standje heftiger. Slayer is nooit de meest aantrekkelijke band geweest om live te zien, maar vanavond is de band nog iets statischer dan voorheen. King mag dan fit genoeg zijn om op te treden, hij is toch zichtbaar nog niet helemaal 100% in orde. Gelukkig tast het zijn gitaarspel niet echt aan, al maken alle bandleden hier en daar nog wel eens een schoonheidsfoutje. Tom Araya doet het sinds zijn operaties ook wat rustiger aan, maar bij de weinige woorden die hij tussen de nummers door spreekt blijkt wel dat hij erg blij is om in 013 te staan.

Slayer @ 013, Tilburg, 3-8-2010

Na bijna een jaar wachten en de afgelaste show van de dag ervoor verwachten de fans dat Slayer deze avond nog wat extra's doet. Helaas blijft het bij de standaard setlist, en nadat Seasons klaar is komt de band nog terug voor een paar klassiekers, met Angel Of Death als echte einde. En zo verlaat Slayer na een krappe 5 kwartier alweer het podium. Misschien was de show niet zo lang als men had gehoopt, toch was het wel weer retegaaf.

Setlist:
1. World Painted Blood
2. Hate Worldwide
3. Beauty Through Order
4. War Ensemble
5. Blood Red
6. Spirit in Black
7. Expendable Youth
8. Dead Skin Mask
9. Hallowed Point
10. Skeletons of Society
11. Temptation
12. Born of Fire
13. Seasons in the Abyss

Toegift:
14. South of Heaven
15. Raining Blood
16. Aggressive Perfector
17. Angel of Death

Slayer @ 013, Tilburg, 3-8-2010

Klik op de foto's voor grotere versies

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Reactie van Curry king op 12-08-2010 om 00:08u


Tja,het aloude liedje:ieder zn eigen mening.ik vond het saai,de plaat seasons is saai(waarom niet echte ouwe klassiekers;show no mercy,hell awaits of south of heaven)geen goedmakertje,geen excuses(ja,ik weet dat is niet des slayers)automatische piloot en ik denk dat ze blij zijn dat het 013-drama voor hun nu eindelijk achter de rug is.En de maandag-fans:die laten ze voor de 3e keer gewoon stikken!Weltrusten jongens......

Reactie van Edwin op 12-08-2010 om 00:37u


Flikker toch op Curry king!!! Seasons in the abyss is waarschijnlijk het meest klassieke album wat ze hebben uitgebracht!!! Als je alle platen gaat luisteren zal deze er zeker uitschieten op gebied van originaliteit.En Begrijp goed dat alle afzeggingen om gezondheidsredenen waren dus klaag niet!!! met gezondheid moet je niet spotten!!! ook niet bij Slayer dat zijn ook mensen zoals jij en ik en die kunnen ook ziek zijn!!en fans voor de 3e keer laten stikken??? Haal jij die dagen die je ziek was bij jou werkgever ook allemaal in???Nee mensen hulde voor Slayer de show was kort maar krachtig en zou korter zijn geweest als ze het Reing in blood album hadden gespeeld + 4 toegiften dus klaag niet !!! Ik heb een heerlijke avond gehad met een band die zichtbaar genoot om deze avond wel te spelen!! SLAYER BEDANKT!!!!!!!!!!

Reactie van een Metalfan op 12-08-2010 om 01:48u


klote voor de maandag gangers.....Maar toch gaaf om ze van zo dichtbij te kunnen zien..ook al was er niks extra,s, en deden ze hun ding wat ze al 20 jaar doen...twas toch kickuh...

Reactie van Cosmic op 12-08-2010 om 08:47u


Goeie recensie. Ik mis alleen 1 ding:
Af en toe viel de snelheid van de nummers weg (bv. Blood Red of Temptations), de snelheid van Decade Of Aggression wordt jammer genoeg niet meer gehaald.
Desalniettemin en geweldige avond!
Ik had ook het idee dat Slayer ook wel wat speelvreugde, behalve de wat rustig ogende KK dan..
Jammer dat Tom A. aan het einde werd weggejaagd door een chick. Volgens mij stond ie op het punt wat te zeggen.

Reactie van - op 12-08-2010 om 10:57u


Zo, is dit Slayer-013-gezeik nu eindelijjk voorbij? Mooi.

Reactie van slayerhennie op 12-08-2010 om 17:24u


@ - Pak een touw , dan ben jij ook voorbij loser !!

Reactie van Wijsneus op 12-08-2010 om 17:54u


"Slayer
Op 3-8-2010, in 012, Tilburg"

Staat de 012 naast de 013?

Reactie van Dr rock op 12-08-2010 om 20:42u


Boeit me niet wat kneuzen als curryking te zeiken hebben,het was gaaf!!!
Ja,5 kwartier is niet al te lang maar volgens my heeft Slayer nooit 2 of 3 uur gespeeld. Setlist was perfect,denk ook niet dat King een langere show uit had gehouden.

Reactie van een Metalfan op 13-08-2010 om 11:39u


Ik ben het gewoon helemaal mee eens met Edwin!!!!

Reactie van Joost op 13-08-2010 om 13:04u


Goed, ik was dus 1 van de mensen die pas om een uurtje of tien te horen kreeg dat ie weer lekker naar huis kon gaan. Zoals hierboven al wordt gezegd kan de band daar zelf niets aan doen. Zeker niet wanneer er gezondheidsproblemen aan ten grondslag liggen. Maar de manier waarop er vervolgens mee om wordt gegaan is natuurlijk een ander verhaal. Ten eerste had het de band gesierd wanneer 1 of meerdere bandleden zelf het podium op waren geklommen om dit vervelende nieuws te melden.Tenzij ze allemaal met Kerry King mee zijn gegaan om zijn handje vast te houden, maar dat lijkt me stug. Daarnaast zou ik als band alles op alles zetten om, ná het 3 keer (!) eerder afzeggen van een optreden, alsnog dat concert in te halen. Immers; de band kan aan die afzeggingen niks doen, maar de fans al helemaal niet ! Ik kan me niet voorstellen dat het volstrekt onmogelijk is om 013 nog 1 maal aan te doen voor fans die al meer dan een jaar moeten wachten. Ze hebben gewoon geen zin om daar al te veel moeite voor te doen. Maar nog schandaliger vind ik de werkwijze van de ticketservice/Mojo en 013. Het is inmiddels bekend dat KK die dag om drie uur al naar het ziekenhuis ging. Ik heb vervolgens tot tien uur in 013 staan drinken terwijl ik naar een verschrikkelijk klote-voorprogramma stond te kijken (een stelletje peuters in boxershorts ter vervanging van The Haunted, wie verzint zoiets ?). Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat men opzettelijk lang heeft gewacht met die mededeling om er die avond tenminste nog wat drankomzet uit te halen. Vervolgens zeggen ze dat er een vervangende datum komt, maar dat blijkt enkele dagen erna een wassen neus. Dus nu kan je het kaartje terug brengen, maar krijg de servicekosten van 4 euro niet terug. Bedenk wel dat er in een uitverkocht 013 ruim 2000 mensen gaan. Dat maal 4 euro is lekker verdienen aan een optreden dat niet doorgaat ! Plus een volle zaal die 2 uur lang staat te zuipen omdat ze nog niet weten dat de band niet speelt. Hebben er toch wat lui lekker aan die 2000 sukkels kunnen verdienen. Je kan nog beter met opengesperde billen voorovergebukt in een darkroom gaan staan. Zelfs dan voel je je minder genaaid. Ondanks dat ik het ermee eens ben dat er aan die gezondheidsfactoren niets te doen valt vind ik de afhandeling en houding naar de mensen toe van zowel de organisator, zaal als de band bijzonder arrogant !

Reactie van Tampie op 13-08-2010 om 13:30u


Joost, ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Helemaal mee eens!

Reactie van ewing 1 op 13-08-2010 om 17:32u


Vindt ik ook.Hopelijk leest komiek Edwin dit ook met zn Seasons-klassieker.....Whoeaaa gaap !

Reactie van Old Mhb op 14-08-2010 om 07:50u


Slayer heeft 2 gitaristen. Nu weet ik ook wel dat er verschil zit tussen rhytm en lead gitaar. Maar je kunt me niet wijsmaken dat een band met zoveel jaar ervaring nu voor 1 keer niet met 3 kon spelen. En zeker na al die afzeggingen en het feit dat de mensen er al waren. Er zijn bands zat die maar met 3 zijn en ik heb ook al geweten dat bands in geval van nood met een man minder speelden. Ik meen zelfs dat Gene Simmons van Kiss ooit es alle vocalen gedaan heeft toen Paul Staley ziek was.

Reactie van Edwin op 14-08-2010 om 15:47u


Joost Tampie ewing 1 en Old Mhb,

Jullie zijn allemaal natuurlijk geweest op de avond dat het niet door ging!!!
Dat jullie dan hier de gefrusteerde eikel uit gaan hangen,is jullie eigen probleem! . Maar als mensen die Slayer wel hebben gezien en het goed vonden mogen zij dat zeggen!!.Maar ga geen gal spuwen als je het optreden niet hebt kunnen meemaken en zogenaamde oplossingen proberen te bedenken zodat het wel had door kunnen gaan!!
Maar als troost kunnen jullie misschien wel 1 van de dvd's van Slayer gaan kopen,huren of downloaden.Dan hoeven jullie niet op de band te wachten en gaat het optreden voor jullie gewoon door!!!Succes volgende keer beter voor jullie als jullie naar een optreden gaan van Slayer!!!!!!!!!!!! En ja ewing 1 Seasons-Klassieker!!!!!!! DUH!!!!!!!!! ----------------------------------------------> dikke kneus denk na voordat je hier wat neerzet en de oude garde probeerd te beledigen!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van Old Mhb op 14-08-2010 om 18:05u


@ Edwin:

1 Ik ben niet geweest. ik voel mee met de mensen die pech hadden.
2 Ik ben niet gefrustreerd.
3 Ik heb het optreden van de band en geen enkele van hun cd's afgebroken want ik vind Slayer een goede band.
4 Ik heb ze ook niet beledigt.
5 Als jij daar zelf op maandag voor den bok zen kloten had gestaan zou je wel anders piepen.
7 Je reactie getuigt van een dik soort egoisme.

Reactie van Battie op 15-08-2010 om 11:20u


@ Old Mhb : Waar is punt 6 gebleven? Ben eigenlijk wel benieuwd! Of is punt 6 weggevallen vanwege ziekte? Komt punt 6 wel nog terug op een latere datum? Wordt punt 6 nog vervangen door een ander punt, bijvoorbeeld 8? Ik vond punt 6 toch al niet zo goed en ik hoop dat punt 9 komt of anders 10, dat zijn pas klassiekers. Wat een organisatie zeg, echt weer iets voor Mojo....

Reactie van Old Mhb op 15-08-2010 om 17:19u


@ Battie: Goeie opmerkingsgave heb jij. Ik had het zelf niet eens in de gaten.

Reactie van Wob op 15-08-2010 om 19:00u


@ Battie: Hilarisch! moest er erg om lachen!

Reactie van John op 16-08-2010 om 12:19u


Heb Slayer voor het eerst gezien in 88 in den Bosch. En voor het laatst in 2010 in Tilburg. Seasons IS saai en ik had zeker een goedmakertje verwacht.

Reactie van Van Dale op 16-08-2010 om 14:09u


Wat een taalfouten zeg...

Reactie van Old Mhb op 16-08-2010 om 14:31u


@ Van Dale : Ga thuis lekker jezelf pijpen. We weten dat er schrijffouten insluipen. Zolang je elkaarberijpt isut goei/

Reactie van paulie op 18-08-2010 om 09:48u


he dr rock
in 1991 speelde ze nog gewoon 2 uur hoor.
was de show in zwolle met de hele decade of agression cd.
dat was pas super!!!!!!
2 augustus was gewoon kut!!!!!!

Reactie van Ewing 1 op 21-08-2010 om 12:37u


Mensen met slaapproblemen(behalve edwin):zet Seasons op!

Reactie van grah op 22-08-2010 om 06:47u


damn lol wat een drama.


*denkt terug aan oude tours van Hell Awaits, RiB en South* ;)

Reactie van #1SlayerFan op 22-08-2010 om 12:47u


@Joost. Ten eerste.....Ik ben het volledig met je eens over het voorprogramma, dat was echt niet om aan te zien! Maar...wat jij moet begrijpen, is dat ze de rest van de tour ook nog te gaan hadden/hebben, dus is het gewoon niet eens mogelijk om die show van maandag nog in te halen. Ik bedoel, wtf verw8 je? Dat ze van heel de komende tour, ALLE optredens gaan verzetten om nog een dag langer in NL (voor een relatief klein optreden in de tour) te kunnen blijven??? Ze hadden nog 23shows te gaan, en moesten de 5e alweer in Zwitserland staan. Dus we mogen fucking blij zijn dat we dat ene optreden nog gehad gehad hebben!!! Ik bedoel, zou jij de dag nadat je door uitdroging/voedselvergift. in het ziekenhuis bent beland zoiets extreems als een metalshow kunnen/willen doen? Je zou je waarschijnlijk nog ziek melden al had je een kantoorbaantje! En die 4euro servicekosten gaan ECHT NIET naar de 013, of naar de band...maar naar de ticketservice. Je hebt wel gelijk dat je genaaid bent dat ze pas NA het voorprogramma kwamen zeggen dat Slayer niet meer doorging....ECHT asociaal!! En voor de mensen die kankeren dat de show saai, of niet goed was...ga AUB naar frans bauer luisteren ofzo!!!! Als je van Slayer houdt, kwam je die avond meer als aan je trekken, FUCKIN AWESOME show....en geweldige setlist. Kon me ook geen betere toegiften wensen! SLAYER FTW!!!!!!!!
P.s. Oh jah...@Old Mhb, jij moet wel de domste sukkel zijn die OOIT een comment op het internet heeft gezet. Doe de wereld een plezier en pleeg publiekelijk zelfmoord, loser!

Reactie van Joost. op 23-08-2010 om 14:29u


@#1SlayerFan

Punt 1 - gezien jouw nickname kan ik stellen dat van enige objectiviteit in jouw geval geen enkele sprake kan zijn. Sorry dat ik wat kritiek heb geuit op je lievelingsbandje.

Dit gezegd hebbende; ik noem in mijn verhaal ook ticketservice/Mojo die er met een deel van de opbrengsten vandoor gaat. En dat zijn inderdaad de servicekosten. Dat is me bekend en dat bedoelde ik ook. Stond er misschien niet heel duidelijk. Het gaat me echter ook om het feit dat de betalende bezoeker voor de kosten moet opdraaien en een externe partij de zakken vult. Of dat nu 013 is, Mojo of de ticketservice. Het is allemaal tuig.

En dan Slayer...jij gaat er in je verhaal vanuit dat de enige optie is om direct erna het optreden in te halen. Maar dat kon inderdaad niet. En nee, ze kunnen niet alle data gaan verschuiven. Daar heb je gelijk in en dat hoeft ook helemaal niet. Een jaar heeft 365 dagen en die tour gaat door heel Europa. Je gaat mij niet wijs maken dat er op geen enkel moment een mogelijkheid is om dat optreden in te halen. Al is het helemaal aan het einde van die tour. Ik zou als band (en geloof me ik weet waar ik het over heb) er alles aan doen om dit met de fans goed te maken nadat de band tot drie maal toe een optreden heeft moeten afzeggen waardoor mensen meer dan een jaar moeten wachten en uiteindelijk voor niets naar Tilburg zijn afgereisd. Nee, ze zijn het niet verplicht, maar het had ze wel gesierd, naar mijn mening.

Als laatste nog even jouw vergelijking met een kantoorbaan. Een vergelijking die iemand anders hier ergens volgens mij ook maakt. Die vergelijking gaat echter volledig mank. Wanneer ik namelijk ziek ben, meld ik me inderdaad ziek op mijn werk. Klopt, ik ben immers ziek en kan niet werken. Zoals KK dus die maandagavond. Daar kan hij niks aan doen en dat valt hem dan ook inderdaad niet te verwijten. Wanneer ik echter weer beter ben en op mijn werk verschijn zal mijn baas echter niet zeggen dat ik het werk dat is blijven liggen tijdens mijn ziekte nooit meer hoef te doen. Nee. Dat werk moet ik dan in de dagen die volgen inhalen en alsnog doen. Zo werkt het. Dus als je een vergelijking maakt moet je het wel goed doen. En niet deels zodat de vergelijking dan ineens goed in jouw plaatje past.

Reactie van #1SlayerFan op 23-08-2010 om 15:49u


@Joost

*Je punt 1 slaat nergens op...maar laat ik daar maar verder maar niet op in gaan.

Als je goed heb gelezen wat in m'n comment staat, kan je zien dat ik heb met een aantal dingen best met je eens bent.
Waar het mij om gaat is dat je wel realistisch moet blijven. De tour gaat inderdaad door Europa, maar eindigt weer in Amerika. Dus dan zouden ze daarna weer even terug moeten ofzo? Kom op zeg....en dan is er bij mij geen sprake van objectiviteit? Als ze die dag opnieuw in moesten plannen, zou het echt niet binnen een jaar zijn. En dan zou nog iedereen aan het zeiken zijn gegaan. Dus kunnen mensen net zo w88 tot ze weer in de buurt komen met een optreden.
En wat ik bedoelde met dat ziek melden....is dat de gemiddelde persoon zich na zoiets als wat KK had, het de komende tijd daarna niet in z'n hoofd zou halen om iets inspannends te doen....maar hij stond er wel mooi de volgende dag weer (ook al voelde hij zich kut) om de fans niet nog meer teleur te stellen.
En de service kosten is gewoon VETTE PECH!!

Reactie van nevermore op 23-08-2010 om 22:00u


Wel grappig om te zien dat een ieder die roept dat andere mensen niet moeten zeiken dat het concert van maandag was gecancelled nu precies die mensen zijn die een kaartje hadden voor de dinsdag. Rara, hoe kan dat ?

Reactie van RebelYell op 24-08-2010 om 15:32u


Omdat de mensen die zo aan het zeiken "meestal" dingen uitkramen die nergens op slaan. Het is inderdaad fuckin lame dat het op zo'n manier wéér fout ging, maar dat vind ik geen reden om de band af te kankeren. En de mensen die zeiken over de nummers/setlist zijn helemaal dom....(naar mijn mening dan). Als je de muziek niks vind, WAAROM ga je dan naar Slayer?!?!

Reactie van Kerrynerd op 02-09-2010 om 16:12u


t was gewoon zwaar klote met die saaie ouwe lulle.
Slayer-live:NOOIT MEER Laat ze naar USA opflikkeren en rentenieren van onze poen.

Reactie van Beelski op 15-09-2010 om 03:59u


Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik een kaartje voor de dinsdag had. Na 2 afzeggingen was ikm blij dat ik the mighty slayer uberhaupt kon zien. Laat ik eerlijk zijn, ik had gehoopt op oud werk. Helaas werd dat zo goed als niet gespeeld. Na eerdere afzeggingen had ik die hoop wel.

Seaons of the abyss is zeker niet mijn favoriete album en qua songkeuze was ik dus best teleurgesteld. Aan de andere kant speelde Slayer wel een goede show. Het geluid was geweldig!

Uiteindelijk bekroop mij dus een dubbel gevoel. Prima show, maar ik had stiekem op meer gehoopt. Ik ga zeker nioet klagen, daar was het te goed voor (zeker na de show op Graspop) maar diep in mijn hart hoop ik dat ze nog 1 keer terug komen met een echte best-of af te sluiten. Slayer heeft, vrees ik, maximaal nog een paar goede jaren te gaan. 1 vette aqfsluiter zou de ultieme wens zijn.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.