Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enquête

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux Æterna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    19 april:
  • Dear Mother
  • Electric Eel Shock en Dikke Dennis & de Røckers
  • Martyr
  • Roadburn festival
  • Subsignal en powerized
  • The Warning
  • Wishbone Ash
  • 20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
    19 mei:
  • I Prevail en Kid Bookie
  • Ingested, Fallujah, Volvodynia en Mélancolia
  • Masters Of Reality
Kalender
Vandaag jarig:
  • Bob Rock (producent) - 70
  • Markus Eurén (Moonsorrow) - 46
  • Ruud Jolie (Within Temptation) - 48
  • Tony Martin (Black Sabbath) - 67

Vandaag overleden:
  • Bryan Ottoson (American Head Charge) - 2005
  • Dan "Cernunnos" Vandenplas (Enthroned) - 1997
  • Rob Clayton (Hallows Eve) - 1992
Concertreview

Cradle of Filth en Callenish Circle
Op 1 juni 2006 in Effenaar, Eindhoven
Tekst door Rik
Donderdag 1 juni stond het Engelse geteisem van Cradle of Filth nog eens op de planken in ons landje. Na het iets minder ontvangen “Damnation and A Day” en het succesvollere “Nymphetamine” verschijnt binnenkort alweer een nieuw album van deze band, met de (letterlijk) prikkelende titel “Thornography”. In de goed gevulde, maar niet uitverkochte nieuwe Effenaar mocht het Nederlandse Callenish Circle echter het spits afbijten.

Toen ik omstreeks acht uur de grote zaal binnenkwam, was deze band al bezig aan haar optreden. Gezegend met een prima, maar wel loeihard geluid, werkten Patrick Savelkoul en co zich in rap tempo door de setlist heen, waarbij de nadruk logischerwijs op de prima laatste platen van de band lag. Opvallend is dat de nummers van het meest recente album “Pitch Black Effects” live perfect bij het andere materiaal aansluiten, ondanks het duidelijk elektronische randje. De band wisselde snellere nummers af met wat tragere, melodieuze nummers. Naast het nieuwe album werd ook veel materiaal van “My Passion / Your Pain” vertolkt. Een prima optreden dus, hoewel de geweldige Golden Earring- cover “When the Lady Smiles” jammer genoeg achterwege werd gelaten.

Na een redelijk lange tussenpauze betraden de mannen van Cradle of Filth omstreeks kwart over negen het podium. Opvallend genoeg bestond de (schaarse) aankleding van het podium uit een “Damnation and A Day”-backdrop. Cradle of Filth krijgt vaak het commentaar dat de band de complexe muziek live niet kan waarmaken en helaas werd dat vanavond wederom pijnlijk duidelijk. De brei aan geluid die op de luisteraar af kwam hielp ook niet bepaald mee. Keyboard? Welke keyboard? De band begon het optreden met “Gilded Cunt”, een nummer dat zich normaliter toch prima voor een live-uitvoering leent. Helaas deden het slechte geluid en de waardeloos klinkende Dani – die vanavond het meest door de mand viel - hier afbreuk aan.

Nu klonken de nummers van het laatste album live nog wel redelijk, maar pas echt fout ging het bij “Cthulhu Dawn”. Hier was Dani af en toe het spoor compleet bijster. Toegeven, de extreme krijsen de elkaar snel opvolgende, lange teksten, zijn natuurlijk bijzonder lastig om live tot een goede uitvoering te brengen, maar op een zanger die regelmatig niet weet bij welk gedeelte van het nummer hij zich bevindt en bovendien regelmatig stukken tekst overslaat, zit ook niemand te wachten. Zeker nier als diezelfde zanger zich ook nog eens arrogant opstelt ten opzichte van het publiek.

Pas bij de afsluitende nummers “Her Ghost in the Fog” en “From the Cradle to Enslave” kreeg ik het idee dat het allemaal iets beter begon te lopen. Samen met “Nymphetamine” (hoewel Sarah Jesebel Diva duidelijk geen Liv Kristine is) vormden deze nummers de sporadische hoogtepunten van dit optreden, maar verder was het huilen met de pet op. Ik zet in ieder geval de volgende keer nog maar eens de studioalbums op, want live stelt deze band zwaar teleur.

Setlist Cradle of Filth:
1. Satyriasis
2. Gilded Cunt
3. Medusa and Hemlock
4. Cthulhu Dawn
5. Thank God For the Suffering
6. Babylon A.D.
7. Nymphetamine
8. Born in a Burial Gown
9. Cruelty Brought Thee Orchids
10. Heaven Torn Asunder
11. Painting Flowers White Never Suited My Palette
12. Nocturnal Supremacy
13. Ebony Dressed For Sunset
14. The Forest Whispers My Name
15. Her Ghost in the Fog
16. From the Cradle to Enslave

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Reactie van Paul op 06-06-2006 om 10:39u


Tijdens de Tattoo the Planet tour van een jaar of 5 geleden heb ik me al voorgenomen COF niet meer live te willen zien. Ze bakken er gewoon niets van. Dat hebben de 12 optredens die ik van ze gezien heb wel bewezen. Ze maken echt vette platen, maar ja, dat live gedeelte he. :-(

Reactie van Michael op 06-06-2006 om 11:00u


al zouden ze life erg goed zijn zou ik een grote fan zijn

Reactie van Impaler Lord op 06-06-2006 om 14:09u


Wat een belachelijke review. Ik weet niet waar jij hebt gewoond, maar Dani is al jaren niet meer bij stem. Wat hij in de Effenaar liet horen was overduidelijk zeer goed voor wat hij live nog kan. De aankleding van het podium was minder omdat het maar om een tour ging van 3 shows en daarna weer terug naar huis. Het is trouwens Sarah Jezebel Deva en ze beat Liv met gemak (alhoewel dat nogal subjectief is). Waar Liv op het nummer een vrij kille, gevoelloze stem heeft, legt Sarah er juist erg veel emotie in. En...tja het geluid was ERG goed. Ik kon in ieder geval alle instrumenten uitstekende horen (ja zelfs de keyboard! dat is echt uniek bij Cradle live), en dat was me nog nooit overkomen.

Reactie van op 06-06-2006 om 14:24u


Dan ben jij duidelijk niks gewend.

Reactie van PanDaemonAeon op 06-06-2006 om 14:29u


Hmmm... ten eerste sluit ik me even aan bij Impaler Lord. En dan nu: Ik proef hier gewoon weer het anti-CoF sfeertje. Want als je gewoon objectief gezien had geschreven, dan had er gestaan dat dit een prima optreden was. Goed, de aankleding was wat minder dan vorige keren, maar Impaler Lord legt al even uit waarom... en eerlijk gezegd heb ik de extra'tjes niet gemist, omdat het al gewoon lekker ging.

Helaas deden het slechte geluid en de waardeloos klinkende Dani – die vanavond het meest door de mand viel - hier afbreuk aan.
Dani was goed bij stem... geen twijfel over mogelijk. Beter dan dit kun je hem tegenwoordig niet meer meemaken.
... “Nymphetamine” (hoewel Sarah Jesebel Diva duidelijk geen Liv Kristine is) vormden deze nummers...
Hmmm... Sarah haalt met heel veel gemak Liv in kwa stem. Ik heb geen idee hoe Liv live klinkt, maar live haalt Sarah Liv op de CD al in. Sarah kan echt een sfeer neerzetten in een nummer. Gezeur over dat het keyboard geluid niet te horen was? Hmmm... dan wijs ik je ff door naar dit soort sites. Dan nu geef ik jullie een dringend advies... laat dit soort reviews schrijven door mensen die wel objectief kunnen schrijven, want hiermee maak je vijanden. -P

Reactie van op 06-06-2006 om 19:42u


Volgens mij ben jij degene die hier het minst objectief is kerel.

Reactie van Rik op 06-06-2006 om 19:45u


Hmm, zo te zien kunnen sommige mensen het niet verkroppen dat hun mening niet ieders mening is en is een review daarom meteen 'slecht'. Jammer, dit soort reacties waren wel te verwachten. Ik ga echter niet een concert ophemelen dat gewoon slecht is alleen om zo mensen 'te vriend' te houden.

Reactie van cranial op 06-06-2006 om 20:03u


ik sluit me compleet aan bij rik,zielige mensen die er niet tegen kunnen dat hun favoriete artiesen op hun ware waarde worden geschat.. wat dani beteft,die gast is al tjden niet meer wat ie vroeger was...over de backdrop ga ik niet zeuren,want dat is begrijpelijk... cradle is al tijden aan het aansukkelen met de laatste cd's! dat is mijn vonnis en daar moet u het mee doen.

Reactie van PanDaemonAeon op 06-06-2006 om 20:28u


Volgens behoren jullie tot het Anit-CoF zooitje... vind ik best hoor... maar jammer dat dat ten koste van de reviews gaat... jullie liggen nu uit mijn bookmarks...

Reactie van op 06-06-2006 om 21:16u


he PanDaemonAeon, indien Rik anti cradle was, waarom scoorde Nymphetamine dan behoorlijk hoog in zijn ogen? en krijgt ook die laatste live dvd een erg fraaie score, ondanks dat de band het live gewoon veel slechter brengt dan op cd?

Reactie van Cor op 06-06-2006 om 22:47u


Vind je het gek, CoF is de slechtste band on earth.

Reactie van cataclysm child op 07-06-2006 om 00:08u


en jouw reactie is al niet veel hoogstaander

Reactie van cranial op 07-06-2006 om 10:33u


zoiezo ben ik niet van het anti cradle front,kging al naar cradle toen de meeste van jullie nog naar sesamstraat keken,cradle doet het gewoon niet meer voor me,zowel live als op cd,en om iemand ervan te beschuldigen dat iemand's mening al bevooroordeeld is,vindt ik erg triest! beetje jammer dat de huidige cradle-aanhang zo triest aan het doen is,iedereen mag toch een mening hebben?

Reactie van michael op 07-06-2006 om 14:40u


sarah jezebel deva sucks!!! in angtoria zingt ze heel erg eentonig, terwijl ik enter my religion, van liv kristine heel goed vind

Reactie van Impaler Lord op 07-06-2006 om 15:22u


Dat was ook haar bedoeling. Ze wilde meer pop/rock achtige zang. Al die jaren opera-zang vond ze wel genoeg. Het was gepland dus.

Reactie van cranial op 07-06-2006 om 18:23u


daar draait dit hele gesprek niet op,het gesprek gaat over dat mensen lopen te beweren dat de reviewer bevooroordeeld is omdat ze niet kunnen hebben dat er wat gezegd wordt over hun favoriete band... please grow up! iedereen heeft recht op een mening,en de mijne is dat cradle zuigt! en als je het nu niet erg vindt ga ikeer goede muziek luisteren...

Reactie van michael op 09-06-2006 om 20:45u


ik vind cradle of filth een geweldige band, maar ik vind het heel erg zonde dat ze het life gewoon verpesten. life verwacht ik meer van een band dan op cd. ik vind dit echt heel erg zonde van cradle of filth, maar zal wel altijd naar hun cd's luisteren

Reactie van op 11-06-2006 om 14:57u


De tegenwoordige COF jugend denkt nogal triest, er mag niks slechts over de band gezegt worden, dat is echt belachelijk, een beetje kritiek maakt een band juist beter, er wordt 1000 maal gezegt dat de cd's GOED zijn alleen dat ze het LIVE niet waar maken en dan nog zeggen de COF kindjes dat hier anti-cof lui zitten, echt kortzichtig en triest! Cradle of Filth is gewoon aan t einde gekomen, ze moeten stoppen met optreden en gewoon lekker experimenteel zijn in de studio want daar zijn ze meesters in, maar nee de mannetjes verdienen liever geld aan het zichzelf voor lul zetten.. WERELD WIJD! Dat is een van de redenen waarom ik ze niet leuk meer vind, maar zoals al eerder gezegt, hun cd's zijn nog altijd prima!

Reactie van Petra. op 12-06-2006 om 09:59u


*zucht* Waar gaat dit nou allemaal over? Oke, de een vindt Cradle kut..de ander niet. =) Ik vind ze zelf heel goed. Al zijn er ook wel een paar negatieve puntjes aan te wijzen. Ook over het concert in de Effenaar ja. *ja daar was ik dus*. Maar ik weet niet wat de bedoeling is bij een review. Dat het een 'ik vond....ervan' of dat het een soort van.. algemeen geheel is. Soort van samenvattend iets. Waar geen mening in staat. Want, mocht dat laatste het geval zijn, was dit idd geen goede review. Aangezien er hier duidelijk wél meningen en vooroordelen instaan. Natuurlijk moeten ook de mindere punten daar wel in vermeld worden, maar, als je Dani al zwaar kut vindt om 't maar zo te zeggen. En je vindt dat de band zwaar achteruit gegaan is etc etc blabla. Waarom neem je dan de moeite om ze live te zien, terwijl je weet dat ze al een tijdje niks meer in hun mars hebben? En nee, dit is echt niet 1 of ander stom iets om m'n *volgens jullie* favoriete band te steunen en de hemel in te prijzen. Want 't is m'n favoriete band niet. ^^ Mja, ga dit maar weer afzeiken, heb ik weer iets om op te reageren. xD Petra.

Reactie van BlackTooth op 27-06-2006 om 11:42u


Dani bakt er niks meer van, helaas maar waar.

Reactie van aaikippeknaai op 27-06-2006 om 14:58u


jullie zijn gewoon een stelletje azijnpissers. Cradle was gewoon goed in de effenaar maar oh ja dat was ik vergeten tegenwoordig moet je cradle kut vinden om erbij te horen. En iedereen die denkt dat dani arrogant is , ga eens met hem praten en als je laat merken dat je een fan bent en geen groupie en voordat je het weet ben je samen ff een biertje aan het drinken en stelt ie je voor aan het publiek zoals hij bij mij deed op graspop en mijn zwarte cowboy hoed wilde lenen!! keep up the support for C.O.F or F.O.A.D

Reactie van lasairiona op 27-07-2006 om 13:55u


ik heb al jullie reacties eens grondig doorgenomen en kom ot het volgende besluit... inderdaad een review moet subjectief blijven als je dat niet kan moet je er ook geen plaatsen. de reacties van cradle fans vindt ik persoonlijk zeer laag... wil niet zeggen dat jullie jullie mening niet openbaar mogen uiten. de reacties van alle andere vindt ik daarom niet beter. IEDEREEN heeft recht op een vrije meningsuiting we leven ten slotte in een democratie. Maar om nu te zeggen cradle is slecht of cradle is supper of weet ik veel wat allemaal...neen ik vind persoonlijk dat je een groep as cradle niet kan beoordelen ze doen het life mss niet zo best wat betreft stem en muziek (al vond ik hun muziek op graspop metal meeting 2006 wel best meevallen)maar hun shows zijn altijd af. ik ga graag naar een optreden an cradle kijken voornamelijk omdat ze zeer goed zijn in het entertainen van hun publiek ze spelen er als het ware mee. Er zijn trouwens vele metalbands die het op cd uitstekend doen maar live niet zo best. Veel hangt ook af van de zaal de technici het publiek...Dus alvoorens iedereen te gaan uitmaken als cradle haters of weet ik veel wat kijk eerst naar de rest!!! ps:Wat Liv betreft live is ze echt een prachtige zangeres ik zag haar reeds 5keer live en vindt ze elke keer weer prachtig.

Reactie van Lanzaned op 27-09-2006 om 07:24u


Natuurlijk mag iedereen een mening hebben, maar waarom wil iedereen alleen nog maar een mening geven als er een ander mee af te zeiken valt? Vind je CoF niks? Prima, maar ga dan gewoon je reacties plaatsen in het K3 gedeelte! Aaikippeknaai ik heb het gezien die hoed en Danu was heel cool om er voor te zorgen dat jij hem ook weer terug kreeg ennu zag ik jou ook niet een tijdje met Dani staan praten terwiijl er allemaal lullo's probeerden aandacht te krijgen van hem?

Reactie van margrave op 30-11-2006 om 16:48u


Het is gewoon bekend. cradle is fantastisch in studio en minder op live vlak. alhoewel ik ze al 7 keer heb gezien heb ik al 5 keer meegemaakt dat ik zei achteraf' dit was echt fantastisch' De revieuw vind ik goed omdat het gewoon waar is. het concert was minder. laat ik zeggen(om niet naar huis te schrijven). dat ligt gewoon af van de zaal waar ze spelen. het is cof hun schuld niet, het zijn de technisi. maar wat je zei over zijn arrogantie, dan moet ik zeggen dat je wat te rap oordeeld over de mensen. dani is na corey taylor de sympathiekste zanger die ik al gesproken heb. pracht van een kerel. dus laat dat de volgende keer achterwege.

Reactie van IJmuidenaarling op 04-02-2007 om 16:06u


Leuke discussie.... Cradle is live 10x minder dan in de studio, dat wist ik al toen ik mn eerste Cradle video'tje in de recorder zette. Eerste en (voorlopig) laatste keer dat ik ze zag was op Wâldrock en damn... kunnen ze de drummer niet een metronoompje voor zn drumkit laten plaatsen??? Mensen die er bij zijn geweest herinneren zich deze uitspraak nog wel (ongeveer zijn enige uitspraak tussen de liederen door): "COME OOOOOOON!!!!" Dat Dani niet meer bij stem is zoals eerst is logisch hoe hij met zn stem omgaat in zn muziek. Dat moet een keer fout gaan. Maar ze maken goede muziek, zonder twijfel. (zn poging tot zingen op "Thornography" daargelaten =P) PS: Een recensie is de mening van 1 iemand. Meningen verschillen...

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atræ Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mære - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grâce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.