Pitfest
Enquête

Wie is jouw favoriete toetsenist ooit?

Alex Staropoli
Christian 'Flake' Lorenz
Derek Sherinian
Don Airey
Falk Maria Schlegel
Henrik Klingenberg
Janne Wirman
Jens Johansson
Jon Lord
Jon Oliva
Joost van den Broek
Jordan Rudess
Josh Silver
Keith Emerson
Ken Hensley
Kevin Moore
Mambo Kurt
Martijn Westerholt
Michael Pinnella
Øyvind 'Mustis' Mustaparta
Richard Barbieri
Rick Wakeman
Steinar 'Sverd' Johnsen
Tuomas Holopainen
een andere toetsenist, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • 26 april:
  • Bodyfarm, Insurrection en Inherited
  • Dogma, Curselifter en State Power
  • Old Man's Riot en Thorndale
  • 27 april:
  • Edenbridge, Deep Sun, Devilsbridge en Epinikion
  • Headless Hunter, Deadspeak, Ancestral Sin, Deafened to Death en Grofvuil
  • Temple Fang
  • Warkings, Hammer King en Victoriu
  • Willemsfest
  • 28 april:
  • Blasphemy, Wrok en Kerberos
  • FemME IX - Female Metal Event
  • Warkings, Hammer King en Victorius
  • 29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
Geen concerten bekend voor 23-05-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Brent Muscat (Faster Pussycat) - 57
  • Georgina Biddle (Skyclad) - 54
  • Henry Meeuws (Casual Silence) - 53
  • John McBain (Monster Magnet) - 59
  • John Miles (The Alan Parsons Project)† - 75
  • Ken Owen (Carcass) - 54
  • Lorentz Aspen (Theatre Of Tragedy) - 46
  • Ron Lipnicki (Overkill) - 54
  • Steve Clark (Def Leppard)† - 64
  • Tanja Maul (Dawn Of Destiny) - 46
Concertreview

Slipknot en American Head Charge
Op 30 januari 2002 in Heineken Music Hall, Amsterdam
Tekst door Tonnie
Op woensdag 30 januari 2002 speelde Slipknot in de Heineken Music Hall in Amsterdam, met American Head Charge in het voorprogramma.

Om 8 uur begon American Head Charge. Veel amerikaanse vlaggen op het podium, een foto van een tank op de achtergrond, en erg monotone muziek. Hard waren ze wel, maar eigenlijk te hard want er viel grotendeels niet veel uit op te maken. Alhoewel de zaal ook bij het voorprogramma al redelijk vol zat, was er toch weinig beweging in het publiek: slechts enkele hoofdjes zag je op en neer gaan. De band had overigens twee keyboardspelers, die bizar weinig aan de muziek toe te voegen hadden. De keren dat je ze daadwerkelijk zag en hoorde spelen kon je op 1 hand tellen, de rest van de tijd stonden ze alleen irritant te doen, net alsof ze heel erg onder de dope zaten. Gelukkig waren ze het voorprogramma, dus duurde het niet zo heel lang.

Na een half uurtje van decor wisselen begon de band waar iedereen voor kwam, Slipknot. Bij opener People = Shit was het al gelijk duidelijk dat het hier wat levendiger zou worden. Alleen bij de wat rustigere momenten was het publiek ook kalm, maar zodra het weer wat harder ging dan was er weer gelijk een grote pit van voren. Het geluid was beter dan vorig jaar in de Maaspoort in Den Bosch, en ook de lichtshow zag er goed uit.

Omdat dit nog altijd een tour is voor hun Iowa album, werd daarvan natuurlijk van alles gespeeld, en ook het podium was in de Iowa sfeer. Zo kwamen naast opener People = Shit ook nog Disasterpiece, New Abortion, Left Behind en The Heretic Anthem voorbij. Op alle nummers reageerde het (overigens erg jonge) publiek erg enthousiast. De exacte tracklisting weet ik overigens niet meer.

Dat Slipknot een grote show geeft is bekend. Je kan ze eigenlijk wel de Kiss van de nieuwe generatie noemen. Altijd is er wel iets te doen en te zien op het podium. Het zijn voornamelijk percussionisten Shawn (nummer 6, de clown) en Chris (nummer 3, met z'n lange neus) die constant gek staan te doen bij de drums, die op en neer gaan en draaien. Maar ook dj Sid (nummer 0) doet de gekste dingen. Alleen sprong hij deze keer niet het publiek in, zoals ik hem vorige keren heb zien doen. Natuurlijk moest iedereen weer gaan zitten tijdens Spit It Out, wat inmiddels wel een beetje een oud trucje wordt, maar het blijft toch wel leuk. Maar een van de indrukwekkendste dingen was de drumsolo van Joey (nummer 1). Hij deed wat Kiss drummer Peter Criss ook doet, alleen dan nog een stapje verder: het drumstel ging omhoog, draaide rond, en kantelde dan nog 90 graden naar voren, om dan ook nog rond te draaien. En natuurlijk bleef Joey de hele tijd drummen. Hiervoor kreeg hij terecht een daverend applaus.

De ouwere nummers kregen overigens toch wel de beste reacties. Van hun titelloze doorbraak cd werden onder andere Purity, Eyeless, Eeyore, Spit It Out en Wait And Bleed gespeeld. Na een kwartier of 5 zat de show er echter alweer bijna op. De band kwam nog terug voor een toegift, die bestond uit (sic) (met verlengde intro) en Surfacing, waarbij iedereen toch wel weer goed uit zijn of haar dak kon gaan. Maar daarna was het toch echt het einde van de show.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Reactie van Een_Metalfan op 31-01-2002 om 05:57u


Beter geluid dan in de maaspoort is niet zo moeilijk, dat was een bak met herrie :D

Reactie van Whoracle op 31-01-2002 om 08:34u


SLipknot (nu al) vergelijken met Kiss, vind ik een heel klein beetje boel overdreven, net twee albums uit (? ik ben totaal niet op de hoogte van Slipnknot). Daarvoor moet je wel even langer meedraaien en op zijn minst een jaat "uitghypt" zijn. Over 10 jaar hoor je waarschijnlijk niets meer van die gasten, maar dat is mijn idee...

Reactie van metalcad op 31-01-2002 om 11:35u


Het is leuk om een reactie te plaatsen over een concert. Je moet dan wel objectief proberen te blijven. Dit verslag getuigt niet van objectiviteit. Als je het vergelijk trekt tussen slipnat en kiss moet j van goede huize komen. Dit is duidelijk geschreven door iemand die duidelijk belang heeft bij het verkopen van de show van slipnat. (tussen 15 en 20 jaar) Kiss had een zeer goede show (voor die tijd) maar om een groepje prutsers als slipknot daarmee te vergelijken gata toch echt te ver. Als het om het extreme van de show gaat voegt Slipknot niets toe wat nieuw is. (andere bands zijn ze voor geweest). Als het om het uiterlijk gaat, hebben ze wel iets om een keer te zien maar het is niet erg extreem (vergelijk GWAR). Het meest storende aan de hele groep is dat alles gericht is op verkoop en zo extreem mogelijk overkomen. Dat is bedroevend want zij waren de grootste kans om iets serieus te maken van de zogenaamde NU.METAL Jammer dat ze op zo 'n onwaardige manier dat moeten uitdragen. Dit is definitief het eind evan NU.METAL. MetalcaD

Reactie van Tokus op 31-01-2002 om 11:50u


Sorry, maar daar heb je het nogal fout. ik heb er totaal geen enkel belang bij het verkopen van een Slipknot show. Ik vond het gewoon gaaf, net als dat ik Kiss gaaf vond toen ik ze een paar jaar terug zag.
Als je beter zou lezen zou je zien dat ik een vergelijking trek qua show, want net als dat het bij Kiss een grote show is, is dat bij Slipknot ook. Je hebt wel gelijk, het voegt niks nieuws toe. So what??? Moet dat dan? Nee.
Nog meer overeenkomsten tussen Kiss en Slipknot, behalve de shows: beide een gimmick om platen te verkopen (maskers), beide gericht op het verkopen van platen.
Objectief blijven? tsja, je vindt een show leuk of niet. En in dit geval vond ik het leuk ja. Sue me.

Reactie van Een_Metalfan op 31-01-2002 om 12:28u


Omdat er zo te zien alleen maar zeikerds een reactie plaatsen zal ik maar een positieve neerzetten. Ik ben gisteren ook op het concert geweest en het was echt supercool, mensen die vinden dat slipknot niet vernieuwend genoeg is moeten ook niet zeiken want bijna alles is al een keer gedaan.

Reactie van Slaine op 02-02-2002 om 13:18u


Jammer dat ik het gemist heb. Die drums van slipknot roelen echt de pan uit, verder vind ik het niet zo geweldig, maar wel lekker hard. Een van de betere nu.metal bands die ik gehoord heb. Hoe dan ook, SLAYER 4-ever !

Reactie van Een_Metalfan op 04-02-2002 om 02:38u


luister en huivert Slipknot vergelijken met KISS laat mij niet lachen Slipknot is bruut, hard en vernieuwend. Het beste optreden van Slipknot is nog steeds het optreden in de melkweg in Amsterdam.

Reactie van Een_Metalfan op 04-02-2002 om 02:45u


Kiss zuigt zwaar, oude kak voor oude lullen. Slipknot betekent een nieuw tijdperk. Maar het kan nog beter en nog harder. En waarom zouden ze er geen show van maken, ze moeten toch ook vreten of niet soms. Als je enig idee hebt van de organisatie die achter Slipknot zit ga je huilen. Natuurlijk zijn ze ietwat commercieel maar waarom niet. Iedere muzikant vind het leuk om met zijn music zijn eigen brood en het liefst meer te verdienen. Nou de mazzel. En nog veel plezier met het luisteren naar Nu-metal bands..... eindelijk een wat anders dan die oude saaie metal.....

Reactie van Een_Metalfan op 04-02-2002 om 05:23u


waaaaaaaaaaatttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!????????????? kom op nou, die ouwe lullenband kiss mag dan nog wel populair in amerika zijn maar hier zijn ze al zwaar vergrijst! slipknot daaraan tegen is super vernieuwend, hard en snel en vooral:AGRESSIEF. dat wil ik zien in een band. ik vind slipknot echt 100000000000keer beter dan kiss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! het concert was echt gewweldig

Reactie van Een_Metalfan op 13-02-2002 om 02:47u


kiss zijn toffe gasten ok maar de muziek zuigt. dat is geen hardrock nog nie eens punk. slipknot heeft tenminste goeie muziek lekker hard en die lui zijn ook tof.

Reactie van Een_Metalfan op 06-04-2002 om 12:20u


Damn... wat een nu metal volk hier zeg... wazig... maargoed.. de vergelijking kiss/slipknot zie ik ook niet zo... Slipknot brengt niets... alleen maar als een idioot gedragen... Kiss had tenminste nog iets... OK kiss is wel softer......... daar ben ik het mee eens... khou zelf ook niet zo van kiss, sowieso niet echt van hardrock... maarem... kiss is wel 1000 keer beter dan slipknot.... voor de mensen die hier kiss af lopen te zeiken dat het oud is enzo....... daar kan ik maar 1 ding tegen zeggen... KEN JE KLASSIEKERS!!!

Reactie van Een_Metalfan op 10-04-2002 om 02:17u


Zo is het!!! Ik moet zeggen dat ik helemaal niet van Kiss houd, sterker nog, ik vind het helemaal niks, maar toch, die gasten hebben hun strepen wel verdiend!!! Dat moet Slipknot nog maar voor elkaar zien te krijgen. Ik ben zelf bij Slipknot geweest in de HMH en ik moet zeggen dat ik mezelf toch wel prima vermaakt heb! Ik vond het echt verschrikkelijk goed!!! Als ze zo door gaan, top! Maar ik ben bang dat men over een paar jaar Slipknot allang weer vergeten is....

Reactie van jim op 12-05-2002 om 01:31u


ik vond het voorprogamma beter dan de hoofdact wrm? nou het izz altijd hetzelfde als ze hier komen altijd dezelfde 4/5nr`s (wait&bleed, surfacing,(sic),spit it out) het zijn wel coole nr`s maar ze mogen ook wel eens iets nieuwere nr`s spelen het beste concert van hun vond ik toch in de melkweg een paar jaar terug dat was nog een vet maar of je het nou met kiss moet vergelijken ?nee dat vind ik te ver gaan James Root#4 heb ik nog ontmoet aardige gozer!!

Reactie van Een_Metalfan op 06-06-2002 om 02:34u


Ik vond de support act juist geweldig... American Head Charge is supergoed naar mijn mening. Ik heb ze ook weer gezien op Ozzfest en ik vond ze echt weer geweldig...

Slipknot had een goede show en ze speelde zoals ik had verw8: goed :-)

Reactie van Svenson op 05-12-2002 om 15:58u


Ik was er ook, was wel knetter, maarre Metalcad, ik vind het nergens op slaan dat slipknot gelijk slecht moet zijn omdat ze zogenaamd nu-metal zijn. Ze zijn het wel, maar ze kunnen een dikke show rocken, dat zeker. Verder ben ik het niet eens dat slipknot beter was dan kiss, want kiss is een jah, hoe zeg je het, klassieke band. Drumsolo was wel knetter bruut bij slipknot, dat wil ik ook nog wel es doen. Mazzel

Reactie van SLIPKNOT op 08-07-2004 om 14:17u


Hou je harses joh om slipknot prutsers te noemen nu piep je wel anders nu ze vol.3 hebben ze zijn te goed voor woroden en veroveren de wereld !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van SLIPKNOT op 08-07-2004 om 14:17u


Hou je harses joh om slipknot prutsers te noemen nu piep je wel anders nu ze vol.3 hebben ze zijn te goed voor woroden en veroveren de wereld !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van Warheart. op 12-09-2004 om 19:13u


Ik hoop op een 2e Varg die slipknot uitmoordt.

Reactie van op 11-02-2005 om 19:28u


Slipknot mag dan commercieel zijn maar ze zijn doorgebroken omdat ze gwoon goed zijn zoiets heet talent ...

Reactie van Squidward op 09-06-2006 om 23:46u


Corey heeft anders wel gezegd dat ze zonder hun maskers nooit zo ver waren gekomen, het is gewoon zo'n band met slappe teksten(wel met goed drumwerk) waar beginnende pubers naar luisteren omdat ze er zo 'gevaarlijk' uitzien met hun maskertjes.

Reactie van Mustiflakes op 17-11-2013 om 23:17u


Whoracle, i''m here to prove you wrong! :D

Reactie van pete op 17-05-2015 om 18:17u


american head charge saai? ik denk dat je oordoppen overdwars klem zaten of dat je te veel met bier en wijven bezig was...

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.