Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

De beste tas om mee te nemen naar een metalconcert of -festival

Wat hebben we het deze zomer gemist; de waterige biertjes, het head-bangen en de mosh-pits, maar vooral natuurlijk metal! En net nu er weer wat toffe dingen aan zitten te komen zoals Herrie Metal in Alkmaar, lijkt corona toch weer de spelbreker te zijn. Ok, head-bangen mét mondkapje dan maar! Tot de pandemie volledig voorbij is zullen we alleen maar kunnen dromen van die zweterige concertjes en knetterharde festivals waarbij je met zijn allen dicht op elkaar gepakt staat, en samen geniet van die vette gitaarriffs en grunts. Dat wegdromen doe je bijvoorbeeld door je volgende concert- of festivaloutfit vast compleet te maken met de perfecte tassen!

Hou je handen vrij voor bier(tjes)

Of je nou naar symfonische metal of een hardcore punkband staat te kijken. Het liefst wil je je handen vrij houden voor één of meerdere biertjes of om een tof filmpje te schieten voor je insta. Toch is het ook handig als je tegelijkertijd je portemonnee, mobiel, zonnebril, extra mondkapje, desinfectiemiddel en andere handige items bij de hand kunt houden. De perfecte tas die jou de vrijheid geeft om je handen alle kanten op te zwaaien is het heuptasje, oftewel de fanny pack. En nee, dat klinkt misschien niet meteen als een stoere metal accessoire, maar vergis je niet, de heuptas is tegenwoordig juist cool. Vooral wanneer je een metal-zwarte kiest, bijvoorbeeld van Eastpak.

Hou je spullen droog met een waterdichte rugzak

Het Nederlandse weer is op zijn zachts gezegd wisselvallig. Vooral tijdens het festivalseizoen komt het regelmatig met bakken uit de lucht, en dat is natuurlijk altijd net wanneer jij vooraan bij het podium staat om je favoriete band te gaan zien. Dan kun je natuurlijk snel zo'n onhandige doorzichtige plastic poncho tevoorschijn halen en over jezelf en je rugtas heen gooien, zodat je er als een soort Quasimodo bij staat met zo'n rare hobbel op je rug, maar je kunt ook kiezen voor een waterdichte rugzak. Daarin blijven al je spullen zelfs in een flinke stortbui gewoon lekker veilig en droog.

De oldskool schoudertas

Een klassieker als het gaat om festival tassen; de schoudertas of crossbody tas. En of dat nou een schoudertas heren of dames is maakt eigenlijk geen klap uit, want de oldskool schoudertas is lekker uniseks. Ideaal wanneer je tijdens een concert of festival wel graag een tas bij je hebt maar anderen niet telkens met je rugzak wilt aanstoten. Vooral voor de vrouwelijke metalheads die toch graag wat meer spulletjes bij zich hebben dan de mannen is de schoudertas de perfecte tas voor een metal concertje of festival. Je hebt ze in alle soorten en maten dus je kunt ook kiezen voor een kleinere variant zodat je geen enorme tas hoeft te dragen. Hou je wel van een schoudertas met een stijlvolle leren look, maar wil je niet dat er een dier voor heeft geleden? Dan is een schoudertas van hoogwaardig vegan leer een hele goede keuze.

[ Terug naar de Artikelen ]