Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Match je mondkapje met je Metaloutfit

We weten natuurlijk allemaal dat het noodzakelijk is, maar echt mooi of stoer zijn ze doorgaans niet, die mondkapjes. Helemaal nu duidelijk wordt dat we nog wel een poosje aan die dingen vast zitten én we ze op steeds meer plaatsen moeten dragen is het helemaal niet gek om je eens te verdiepen in deze nieuwe noodzakelijke accessoire; het mondkapje of mondmasker. Niet alleen bescherm je jezelf en anderen door een mondkapje te dragen, je kunt er ook echt een statement mee maken, of een eerbetoon brengen. Een wasbaar mondkapje is bovendien ook nog eens duurzaam. Maar met welk mondkapje maak jij jouw metal outfit compleet?

Ode aan Lemmy

Möterhead komt met geweldige mondkapjes, die eigenlijk gewoon een eerbetoon zijn aan de overleden zanger Lemmy Kilmister. Of je nou wel of niet van Möterhead houdt, deze mondmaskers zullen toch wel even een grijns op je gezicht brengen. Op de kapjes staat namelijk de kenmerkende onderkant van Lemmy’s gezicht, met zijn iconische snor, bakkebaarden én wratten. Je hebt ‘m in drie varianten, een met zijn karakteristieke glimlach met ontbrekende tanden, een met neutrale uitdrukking en een met een peuk nonchalant in zijn mondhoek. Het dragen van deze mondkapjes is niet alleen een ode aan Lemmy, maar je voelt je zelf ook even een echte cultheld. Perfect om in je laptoptas te stoppen, mee te nemen en natuurlijk op te zetten naar al je komende coronaproof metal events.

Je favoriete Metal band

Zoals eerder al genoemd werd zijn mondkapjes in deze tijden noodzakelijk. Maar het kunnen ook best hippe accessoires zijn waarmee jij jezelf kunt laten zien, terwijl je juist het grootste gedeelte van je gezicht verbergt. En dat zo’n mondkapje zich uitstekend leent als merchandise hebben de meeste bands en stores ook wel in de gaten! Dat betekent dat de keuze groot is en je van veel bands een tof mondkapje kunt scoren. Denk aan grote bands als Slayer en Iron Maiden, maar ook minder mainstream bands als Gojira of Amenra kunnen op jouw gezicht prijken. Of stop een maskertje van je favoriete festival DMF of Into The Grave in je schoudertas voor een coronaproof feestje. Kortom, je kunt vast en zeker een mondkapje vinden dat jij graag wilt dragen.

Maak je eigen metal mondkapje

Kun je nou toch tussen alle mondkapjes van legendarische bands, festival en skulls niet vinden wat jij zoekt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om zelf een ontwerp te maken of je eigen mondkapje te laten bedrukken met een afbeelding naar keuze. Kies een kleurtje, schrijf je eigen pakkende tekst of voeg een hilarische afbeelding toe, het kan allemaal! Als je je eigen mondkapje ontwerpt ben je in ieder geval verzekerd van een uniek exemplaar, en het wordt nog makkelijker om je mondkapje te matchen met je outfit. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvol zwart mondkapje met indianen tribal om te matchen met je micmacbags, of ga juist voor een kleurrijk mondmasker dat er lekker uitspringt tussen al dat zwart.

Good to know; deze mondkapjes zij niet medisch goedgekeurd, maar helpen de verspreiding van nevel bij hoesten of niezen voorkomen. Daarmee beschermt u anderen. Ze zijn uitdrukkelijk geen 100% filter van bacteriën en virussen. Het is belangrijk om altijd het advies van het RIVM op te volgen.

[ Terug naar de Artikelen ]