Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Uitslag enquête: de beste ABBA-covers

Geplaatst op 01 december 2021 om 14:20u

Afgelopen week stelden we jullie de vraag: "Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?" De duidelijke winnaar is Therion met Summer Night City. Dit nummer sleept maar liefst een derde deel van de uitgebrachte stemmen binnen. Het zilver is voor I'm A Marionette van Ghost, op de voet gevolgd door Helloweens Lay All Your Love On Me.

Avantasia's en Amberian Dawns versies van de laatstgenoemde ABBA-compositie krijgen ook behoorlijk wat stemmen, evenals Rob Rocks Eagle, The Winner Takes It All door At Vance, Morgana LeFays Voulez-Vous, Sinergy's uitvoering van Gimme! Gimme! Gimme! en Fozzy's noodkreet SOS. De tien genoemde ABBA-covers (en meer) kun je allemaal terugluisteren in onze ABBA Rocks! Spotify-playlist.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.