Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
 • Nieuws
 • Album reviews
 • Concert reviews
 • Concert agenda
 • Nieuwe Releases
 • Interviews

 • Forum
 • Columns
 • Zalenlijst
 • Prijsvragen
 • Links

 • Contact info
 • Medewerkers

 • Vacature

 • Netwerk
 • RSS-feeds RSS-feeds
 • Facebook
 • Heavy Metal Tattoo
 • Twitter Twitter

 • Zoeken


  Poll
  Wat vind jij van metal- en hardrockacts als Babymetal, Ghost en Steel Panther die met een gimmick proberen te scoren?

  bands met een goede gimmick zijn vaak ook muzikaal het vernieuwendst!
  zo'n gimmick is een plus, want het zorgt zeker live voor extra vermaak
  sommige gimmicks vind ik wel geslaagd en sommige niet
  visuele en andere gimmicks doen me niets; alleen de muziek telt!
  ik walg van zulke 'gemaakte' acts
  anders, namelijk:

  [ Uitslag | EnquÍtes ]

  Concertagenda
  22 augustus:
 • Sisters Of Suffocation, E.S.I. en Illucinoma
  24 augustus:
 • Evergreen Terrace en Strangers Among Bears
 • Inquisition, Verbum Verus, Gheestenland en Draugur
  28 augustus:
 • Biohazard en Koresh
 • Noctum en Dead Lord
 • Papa Roach en The Charm The Fury

 • Over ťťn maand
  Geen concerten bekend voor 22-09-2014.

  Kalender
  Vandaag jarig:
 • Layne Staley (Alice In Chains) - 47

 •   Marilyn Manson in Utrecht
  Geplaatst op 11-08-2014 om 20:59
  Onderwerp: Reviews

  Vroeger, toen Marilyn Manson nog hot en happening was. Vroeger, toen er religieus getinte protesten waren tegen optredens van Marilyn Manson. Vroeger, toen Marilyn Manson tegen alles en iedereen aanschopte en als enfant terrible lekker tegendraads 'zijn eigen ding deed'. Maar is Marilyn Manson anno 2014 ook nog zo relevant en bevlogen? Is 'ie nog steeds zo extravagant en extreem? En, belangrijker nog, kan 'ie het nog? Wouter was er vorige week bij in Tivoli in Utrecht. Zijn verslag kun je hier lezen.

  ( Lees verder... )  


    Rommelrock verhuist naar Maastricht + UPDATE
  Geplaatst op 11-08-2014 om 19:32
  Onderwerp: Festivals en concerten

  De kogel is door de kerk: Vandaag heeft de dwarsliggende burgemeester Raf Terwingen definitief beslist dat hij, net als vorig jaar, om dubieuze "veiligheidsredenen" geen toestemming geeft om het metalfestival Rommelrock in zijn Vlaamse gemeente Maasmechelen te laten plaatsvinden. Gelukkig heeft de organisatie dit keer wel een back-up scenario klaarliggen. Het tweedaagse festijn verhuist namelijk over de grens, naar het nabijgelegen Maastricht. Komende vrijdag en zaterdag, 15 en 16 augustus, moet Rommelrock daar in de Muziekgieterij plaatshebben, met onder andere Delain, Hell en Tim "Ripper" Owens op het programma. Het tijdschema en andere info volgen spoedig op de Facebook-pagina van Rommelrock.

  Update: Uiteindelijk blijkt het festival ook in Maastricht niet te kunnen plaatsvinden en is het evenement geheel afgelast. De organisatie zegt de gedupeerde tickethouders te willen terugbetalen. Vanwege de afgelasting van Rommelrock heeft Tim "Ripper" Owens wel een last-minute "warm-up" show toegevoegd aan zijn tourschema, op vrijdag 15 augustus in Cafť De Meister te Geleen.

  ( Lees verder... | 1 Reactie | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Terrorizer in Utrecht
  Geplaatst op 11-08-2014 om 16:54
  Onderwerp: Reviews

  Een warme, zomerse dag en het einde van je vakantie. Wat is er mooier om dat af te sluiten dan met een concert van Terrorizer? Deze grindcoregiganten stonden namelijk in het uiterst charmante zaaltje dBīs te Utrecht en het was zowaar de eerste keer in de geschiedenis dat deze zaal geheel uitverkocht was. Alle ingrediŽnten voor een gedenkwaardige avond dus. Een verslag van deze avond kun je hier lezen.

  ( Lees verder... )  


    Nieuw album van Mr. Big op komst
  Geplaatst op 11-08-2014 om 13:40
  Onderwerp: Album nieuws

  Mr. Big scoorde lang terug een waanzinnig grote hit met de ballad To Be With You, maar dat nummer was verre van representatief voor het oeuvre van de band. Na het comebackalbum What If... in 2011 komen de hardrockers volgende maand met de nieuwe plaat The Stories We Could Tell. Het album werd deze zomer opgenomen met Pat Regan achter de knoppen. De releasedatum staat op 19 september.

  Bijna een maand later, op 18 oktober, is de band te zien in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Daar zul je overigens wel iemand anders achter de drumkit zien zitten. Bij Mr. Big-drummer Pat Torpey is de ziekte van Parkinson vastgesteld en daarom zal hij zijn kruk afstaan aan een ander. Wie dat is, is nog niet bekend. Torpey zal echter wel meegaan en nog enkele nummers drummen, evenals meedoen in de akoestische set.

  ( Lees verder... | 21 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Down in Uden
  Geplaatst op 11-08-2014 om 13:10
  Onderwerp: Reviews

  Qua nieuw studiomateriaal schiet het niet echt op met het uit New Orleans afkomstige Down. Het laatste studioalbum dateert alweer uit 2007 en in tussentijd heeft de band zijn fans alleen warm weten te houden met het uitbrengen van twee ep's. Samen met nog twee uit te komen ep's, zullen deze het album IV gaan vormen. Echter gezien de tijd die de band heeft genomen voor het maken van de eerste twee ep's, zal de voltooiing hiervan nog wel even op zich laten wachten. Gelukkig gaat de supergroep onder leiding van brulboei Phil Anselmo regelmatig op tournee en kun je op deze manier altijd nog aan je portie Down komen. Ter promotie van de net uitgekomen ep IV: Part II doet de band tweemaal Nederland aan en waren ze te vinden in Amsterdam en Uden. Marcel was er in laatstgenoemde plaats bij. Zijn verslag kun je hier lezen.

  ( Lees verder... )  


    Mike Portnoy gaat toch met Bigelf op tournee
  Geplaatst op 11-08-2014 om 12:19
  Onderwerp: Festivals en concerten

  Veelvraat Mike Portnoy voegde zich vorig jaar, naast al zijn andere muzikale projecten, bij de progrockers van Bigelf. Samen namen ze het begin dit jaar verschenen album Into The Maelstrom op. In mei maakte Portnoy echter bekend dat hij bij de Europese najaarsoptredens van Bigelf niet meer achter de drumkit plaats zou nemen. Gelukkig heeft de slagwerker zich bedacht. Bij het Britse deel van de tournee zal hij weliswaar nog altijd ontbreken, maar op het Europese vasteland is hij er gewoon bij. Met Mike Portnoy staat Bigelf onder meer op woensdag 29 oktober op de planken van de Boerderij te Zoetermeer en een dag later in de FZW in het Duitse Dortmund.

  ( Reacties? | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Disturbed-zanger waarschuwt voor nieuwe holocaust
  Geplaatst op 10-08-2014 om 17:14
  Onderwerp: Radio, tv en internet nieuws

  In een reeks berichten op Twitter laat David Draiman (Disturbed, Device) zich uit over het gewelddadige conflict tussen IsraŽl en Palestina. Draiman waarschuwt dat internationale media als CNN, BBC, Reuters en MSNBC het fundament bouwen voor een nieuwe holocaust. Volgens de zanger geven de mainstream media in het huidige conflict een vertekend, lasterlijk en veelal foutief beeld van IsraŽl en veroorzaakt dit een golf van antisemitisme, zoals hij nog niet eerder in zijn leven heeft meegemaakt. David Draiman, wiens familie voor een deel in IsraŽl woont, voegt echter toe dat Joden niet meer zo gemakkelijk met zich laten sollen en "de enige vesting van echte vrijheid in de regio" nooit meer zullen opgeven.

  ( Lees verder... | 23 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Volgend jaar Sepultura op Into The Grave
  Geplaatst op 10-08-2014 om 10:51
  Onderwerp: Festivals en concerten

  Gisteren vond in Leeuwarden weer het Into The Grave festival plaats, met Megadeth als headliner. Daar werd ook gelijk bekendgemaakt dat het festival volgend jaar weer zal zijn. Dan vindt het plaats op zaterdag 8 augustus en de eerste naam is al bevestigd: Sepultura. Earlybirdkaarten kosten 6,66 euro, maar daarvan zijn er slechts 1000 beschikbaar. Daarna gaat de prijs omhoog naar 15 euro. Meer informatie vind je binnenkort op www.intothegrave.nl.

  ( Lees verder... | 12 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Machine Head in Antwerpen
  Geplaatst op 08-08-2014 om 13:00
  Onderwerp: Reviews

  Met een nieuw album op komst lijkt het vreemd dat Machine Head momenteel al op tour is. De band besloot om de tijd tot de release te overbruggen door een tour te doen waarin vooral kleinere zalen worden aangedaan. Onlangs gingen ze al door de Verenigde Staten, nu is Europa aan de beurt. Drie datums in de BeNeLux moeten de fans hier ook tevreden stellen. We waren erbij in Antwerpen. Een verslag van deze avond kun je hier lezen.

  ( Lees verder... )  


    Verslag van Roadkill 2014
  Geplaatst op 08-08-2014 om 00:51
  Onderwerp: Reviews

  Aan alles komt een einde, maar dat Roadgrill Ė het leukste festival van Nederland Ė nu al zijn laatste editie in zou gaan, hadden we nooit durven dromen. Ondanks afstudeerperikelen en een veel te hoge temperatuur om van te kunnen genieten, was onze verslaggever Lennert alsnog op de fiets gestapt om voor een laatste maal te genieten van heavy metal, goedkope consumpties en een flinke dosis vlees. Zijn verslag van Roadgrill, met Vanderbuyst, Valentine, Roadkill, Stormrider, Rosie en Venator in de line-up, kun je hier lezen.

  ( Lees verder... )  


    Burgemeester heeft de pik op Rommelrock
  Geplaatst op 07-08-2014 om 14:56
  Onderwerp: Festivals en concerten

  Vorig jaar werd het Rommelrock festival op het laatste moment gecancelled, wegens een dwarsliggende burgemeester. Blijkbaar houdt burgemeester Raf Terwingen niet van metal, want ook dit jaar probeert hij er weer een stokje voor te steken. Wederom claimt hij dat de veiligheid van het publiek niet gewaarborgd kan worden en dat het festival daarom niet door mag gaan. Het festival is inmiddels druk bezig een oplossing te zoeken, maar de burgemeester wil niet meewerken.

  Rommelrock vindt als alles meezit op 15 en 16 augustus plaats in Maasmechelen, niet ver over de grens bij Eindhoven. Ondermeer Hell, Delain, Xandria, Tim "Ripper" Owens, Nightqueen, Nightmare en Negura Bunget staan op het programma. Alle informatie vind je op www.rommelrock.be

  ( Lees verder... | 18 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Derde album van Amaranthe
  Geplaatst op 06-08-2014 om 17:25
  Onderwerp: Album nieuws

  Met nieuwe schreeuwer Henrik Englund Wilhelmsson aan boord komt Amaranthe in oktober met haar derde album. De opvolger voor The Nexus heet Massive Addictive en de band belooft dat de songs de albumtitel waarmaken: er staan twaalf ongelofelijk catchy nummers op de plaat. Het album werd opgenomen met producer Jacob Hansen in zijn studio in het Deense Ribe. De releasedatum staat op 21 oktober.

  ( Lees verder... | 2 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Nieuwe namen voor Speedfest
  Geplaatst op 06-08-2014 om 14:09
  Onderwerp: Festivals en concerten

  22 november is het weer zo ver: Speedfest. Eerder al waren Turbonegro, Napalm Death, Midnight, The Fuzztones en natuurlijk Peter Pan Speedrock bevestigd voor het Eindhovense festival, nu zijn daar Doomriders, Slapshot, Diablo Blvd, Banane Metalik, The Deaf en ...You Will Know Us By The Trail Of Dead aan toegevoegd. Kaarten kosten tot en met 31 augustus 35 euro, daarna gaat de prijs met 5 euro omhoog. Alle informatie vind je op www.speedfest.nl.

  ( Lees verder... | 3 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


    Nieuwe poll: Wat vind jij van de Savatage-reŁnie?
  Geplaatst op 06-08-2014 om 14:00
  Onderwerp: Metalfan Info

  Savatage komt weer bij elkaar en geeft op Wacken Open Air 2015 een exclusief concert. Hoe zou jij jouw reactie op dit nieuws samenvatten? Stemmen en reageren kan via de link.

  ( Lees verder... )  


    Nightwish-drummer neemt pauze
  Geplaatst op 06-08-2014 om 11:20
  Onderwerp: Algemeen metal nieuws

  Nightwish-drummer Jukka Nevalainen zal niet te horen zijn op het nieuwe album van de band en zal ook op de bijbehorende tour niet achter de drumkit zitten. Hij heeft al jaren last van insomnie, een slaapstoornis, maar het is nu zo erg geworden dat zijn werk er onder begint te lijden. Hij heeft daarom met pijn in het hart besloten om zijn plek tijdelijk af te staan. Kai Hahto (Wintersun, Swallow The Sun) zal op het album de plaats van Jukka overnemen. Wie hem op tour gaat vervangen is nog niet bekend. Wel zal Nevalainen nog achter de schermen betrokken blijven bij de band, maar dus voorlopig geen muziek maken. Nightwish werkt momenteel aan het achtste album, wat het eerste wordt met Floor Jansen op zang. Het is nog niet bekend wanneer dit moet gaan uitkomen.

  ( Lees verder... | 3 Reacties | Printer vriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een vriend(in) )  


  [ Vorige pagina ]  [ Volgende pagina ]
  Interviews
 • Deathstars
 • Judas Priest
 • Wasted Bullet
 • Vader
 • Brother Firetribe
 • Xandria
 • Gotthard
 • Epica
 • House Of Lords
 • Stream Of Passion

 • Nieuwste reviews
  In Flames - Siren Charms
  Napalm Storm - Harmless Cruelty
  J.B.O. - Nur Die Besten Werden Alt
  Deep In Hate - Chronicles Of Oblivion
  Radio Moscow - Magical Dirt
  Saor - Aura
  Body Count - Manslaughter
  Dinner Music For The Gods - Beautiful And Treacherous
  Sigiriya - Darkness Died Today
  Belphegor - Conjuring The Dead
  Voyager - V
  Crystal Eyes - Killer
  Corrosion Of Conformity - IX
  Eluveitie - Origins
  Black Trip - Goin' Under
  Beneath (Zwe) - Antidote
  Sůlstafir - ”tta

  Concertreviews
 • Chelsea Wolfe en Bird On The Wire
 • Into The Grave 2014
 • CityRock 2014
 • Marilyn Manson en The Charm The Fury
 • Terrorizer, Teethgrinder en Bloodgod

 • Retro Reviews
  Belphegor - Lucifer Incestus
  Alice Cooper - Trash
  Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
  Insomnium - In The Halls Of Awaiting
  Infinitas - Journey To Infinity

  Forum
 • het grote bordspellen...
 • sanctuary
 • metal inquizitor (bor...
 • leonard cohen
 • malevolent creation+2...
 • neurotic deathfest 20...
 • metalfans en sport.
 • philm (dave lombardo ea)
 • nieuw in de platenkast
 • into the grave 2014
 • 26-9: infinity + wede...
 • even voorstellen
 • the devil's blood
 • 24/11 ulcerate / worm...
 • heavy metal band zoek...

 • Nieuwe Releases
  25 augustus:
 • (cd) The Haunted - Exit Wounds
 • (cd) Wolf - Devil Seed
  26 augustus:
 • (cd) Avenged Sevenfold - Waking The Fallen: Resurrected
 • (cd) Force Of Darkness - Absolute Verb Of Chaos And Darkness
 • (cd) Opeth - Pale Communion
  27 augustus:
 • (cd) Hammerfall - (r)Evolution

 •  
  Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
  De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
  Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.