Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-10-2019

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Na een jaartje rust waarin we voornamelijk hoorden van de sideprojects Stone Sour en Murderdolls keert het 9-koppige gezelschap uit Iowa genaamd Slipknot in 2004 terug met Vol. 3 (The Subliminal Verses). Heeft de band een kopie gemaakt van Iowa, of zijn ze een nieuwe weg ingeslagen?

Het verschil met de vorige twee albums merk je al gelijk bij de openingstrack. In plaats van een korte, vreemde intro krijg je gelijk een traag nummer als intro voor je kiezen, wat doet denken aan de nummers Iowa en Purity. Pas bij The Blister Exists weet je weer zeker dat het een Slipknot album is, want dat nummer beukt net als het meeste op Iowa en het debuutalbum. Dit derde album bevat meer van dat soort nummers, onder andere Three Nil, de single Duality en het lekkere Pulse Of The Maggots, maar er staan voor Slipknot-begrippen wat vreemde nummers op.

Die vreemde nummers zorgen er voor dat Vol. 3 (The Subliminal Verses) wat moeilijker is om in te komen dan zijn voorgangers. Tegelijkertijd toont het wel een volwassenere band. Het rustige, acoustische Circle is een mooie ballad, alleen wordt het op het eind verpest door wat samples en drums. Het nummer had overigens zo op het Stone Sour album van zanger Corey Taylor en gitarist James Root kunnen staan, net als het hardere Before I Forget en de ballad Vermilion part 2. Ondanks de rustigere nummers is de agressie niet verdwenen. Corey schreeuwt zijn longen nog diverse keren uit z'n lijf, maar gebruikt zijn normale zangstem wel een stuk vaker. De overall sound is verder niet zo veel gewijzigd. De gitaarsound is redelijk hetzelfde, maar er wordt dit keer wel beter gebruik gemaakt van de percussionisten. Die zijn een stuk nadrukkelijker aanwezig dan op de vorige plaat.

Zoals eerder gezegd is Vol. 3 (The Subliminal Verses) moeilijker om in te komen dan zijn voorganger. Toch is het een goede opvolger, met weer wat lekker agressieve nummertjes, en een gezonde dosis vernieuwing.

Tracklist:
1. Prelude 3.0
2. The Blister Exists
3. Three Nil
4. Duality
5. Opium For The People
6. Circle
7. Welcome
8. Vermilion
9. Pulse Of The Maggots
10. Before I Forget
11. Vermilion pt. 2
12. The Nameless
13. The Virus Of Life
14. Danger - Keep Away

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 25 mei 2004

Koop dit album in

Meer Slipknot:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Een_Metalfan op 25-05-2004 om 15:35u
Score: 95 / 100

Ik vind dit persoonlijk het beste slipknot album die er is. Het is hard maar heel melodieus (het nummer The blister exists had zo op St. Anger van MetallicA gepast) er word goed in GEZONGEN!!! en er staan een paar gitaar solo's op waar je de mond van open valt (en de solo's passen nog in de song's ook). Kort gezegt. Hard en melodieus!!! DE BESTE VAN SLIPKNOT!!!

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van CoenV op 25-05-2004 om 15:52u

Ik vind de Blister Exists het slechtste nummer van de hele cd, op die belachelijke intro na.

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van soulcollecter op 25-05-2004 om 18:10u

"het nummer The blister exists had zo op St. Anger van MetallicA gepast". dat is dus geen compliment en solo's horen bij de nummers te passen, anders doe je iets fout als band. wat maakt de vreemde nummers vreemd? is dat omdat ze ingewikkelder zijn en je er daardoor moeilijker inkomt?

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Ringworm op 26-05-2004 om 17:46u

je blijft er nog positief onder..

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Een_Metalfan op 29-05-2004 om 12:22u
Score: 95 / 100

Dit is zonder twijfel Slipknot's beste. Hier laten ze horen dat ze meer zijn dan gewoon een agressieve metalband: de rustige nummers zijn kwaliteitsballads en de hardere nummers doen je stereo ontploffen. Kortom: een heerlijke variatie die dit album dubbel zo interessant maakt als de vorige twee samen. Slipknot heeft héél wat in z'n mars!

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Dirkmeister op 05-06-2004 om 19:00u
Score: 95 / 100

ik vind dit zkr het beste metal album wat er nu op de markt verkrijgbaar is en al die bullshit dat het wat vreemd is fuck that, het is gwoon een top album

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van GnarKill op 06-06-2004 om 16:11u
Score: 95 / 100

superalbum, alle nummers zijn mooi (behalve het laatste stukje van Circle en Prelude 3.0)...de uitblinkers zijn: Before I Forget, The Nameless, Blister Excists en Three Nil !

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Sjakie op 08-06-2004 om 11:49u

Ik vind Slipknot eigenlijk best veel op Anthrax lijken op dit album.

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van sLiPkNoT 666 op 08-07-2004 om 13:55u
Score: 100 / 100

dit album is echt fucking bruut en corey laat zien dat hij ok nog kan zingen dus een fuckin g goed album et beste metal album wat er is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! en als je et vreemd vind moet je et niej gaan luisteren

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van metfan op 17-07-2004 om 19:02u
Score: 75 / 100

Weinig subtiel maar toch een goed album, en ben ik nou de enige die ST.Anger van Metallica goed vind?!

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van (sic) op 09-08-2004 om 10:03u
Score: 95 / 100

Veel beter dan die kloteherrie van IOWA, die toch nog best goed was ;). Het intro is irritant, de ballad circle is goed tot dat ze die trieste beats er in gooien. De rest is geweldig, met als absolute hoogtepunt Before I Forget. Ik weet het ff niet meer, welke vind ik nou beter, deze of slipknot-slipknot. Owja, metallica is tgewoon triest :P

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Vinnyx op 23-08-2004 om 20:53u
Score: 50 / 100

Vind hem tegenvallen. Kan zijn omdat ik nog niet door de beginfase heen gekomen ben of dat de teksten me niets doen. Het einde van Circle vind ik daarentegen wel erg vet.

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van metaldude op 26-08-2004 om 20:40u
Score: 100 / 100

kijk de cd is echt wel bruut vooral het refrein van blisters exist before i forgett en pulse of the maggots de rest is ook welcool maar duidelijk hun beste cd mja.. mzzll dude`s

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Metallifan op 15-10-2004 om 21:09u
Score: 85 / 100

Zeker Slipknot's beste ceedee. Typische 'Knot (Snoeiharde) nummers (Blister, Pulse Of The Maggots), een lekkere Wait And Bleed song (Duality). Ik vind het aleen jammer van die Vermillion nummers. Dat vind ik dus echt niet 'knot passen. Maar ze laten daarmee wel zien dat ze echt ''goeie'' muzikanten zijn en niet zomaar een band. Al dat gezeik over dat ze een peuterband zijn en niet goed kunnen schrijfen is dus echte BULLSHITt!! Luister maar eens door een koptelefoon naar het drum- en gitaar werk op nummers als Blister en Duality. Joey is echt een goeie drummer ander mag die echt nie invallen bij METALLICA! Dus stop met dat gezeik want julie weten zelf ook wel dat het niet zomaar een bandje is! Er zitten echt goeie muzikanten in 'Knot!

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van 'bones' op 25-11-2004 om 16:30u

Ook ik vind dit het beste album van slipknot. Nog 1 album en ze hebben hopelijk die dj(sampler) vermoord en dan begint het er op te lijken....

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Een_Metalfan op 23-02-2005 om 18:52u

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van SLipKnoT_MaggoT op 03-12-2005 om 12:10u
Score: 100 / 100

gewoon zalige cd (h)

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Een Metalfan op 19-12-2005 om 16:51u
Score: 10 / 100

Slipknot is een grote bak ruis. Dit is geen metal, dit zijn negen mongolen die hun instrumenten verneuken. Er zijn echt wel betere platen op de markt. En die drummer kan best aardig knuppelen, maar dat hij invalt bij metallica zegt ook niet zo veel. Hedendaagse metallica is namelijk kinderrock. En dan mogen de muzikanten zo geweldig kunnen spelen, dat laten ze niet bepaald horen. Schrijven kunnen ze in ieder geval niet. Met andere woorden... Slipknot geeft ECHTE metal een slechte naam.

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Squidward op 21-02-2006 om 16:35u
Score: 11 / 100

Gelijk heb je!

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Een Metalfan op 08-04-2006 om 14:10u
Score: 90 / 100

beste van Slipknot veeeel beter dan Iowa en Slipknot Duality is egt een geweldig nummer alleen jammer dat er kneusen zijn die laag stemmen op dit album... alleen de echte fans zouden mogen stemmen...

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van maggotyoeri op 05-05-2006 om 21:43u
Score: 100 / 100

beste album van hun allemaal zalige liedjes zelfs de tragere liedjes zijn heel goed geschreven die gene die zeggen dat slipknot slecht is zijn gewoon jaloers omdat zij niets van muziek kennen als iemand met me wilt praten op msn voeg me dan toe ik ben een ware fan yoeri_diaz@hotmail.com ----------maggot for life ------slipknot never dies!!!

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van jordv666 op 16-05-2006 om 16:20u
Score: 100 / 100

gewoon het beste album!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Degene die laag gescoord hebben , die weten gewoon niets van muziek! ,,1,, ,,1,,

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Amibor op 19-09-2006 om 02:31u
Score: 80 / 100

Een zeer puik album. Ik heb hem nog eens aan, en het rost bij tijd en wijlen wel degelijk. Het is alleen niet bepaald de alledaagse metalsound, de Jan Modaal Metaal hangt dit helaas te snel aan de wilgen, mede dankzij de moddervette productie, en die idiote fanbasis, die boven uitbundig wordt geillustreerd. Ik blijf Slipknot een vernieuwende band vinden, en ik ben benieuwd wat ze met een potentiel nieuw album in petto hebben (als die er nog komt, Stone Sour gaat wel erg hard door de top40 tegenwoordig). Ik zou zeggen, schuw de commercie nou eens niet, en luister dit, want tussen al die stoffige blekkietroep en progressief gepingel klinkt zo'n plaatje best weer eens lekker.

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 15:20u
Score: 20 / 100

het gaat van kwaad naar erger wer zo een stuk uitshot van deze sukkels zoals eerder hier gzegt ze make van metal een schande echt komaan als je dit goed vind hoe oud ben je dan zeker niet ouder dan 16 want deze gaste zyn echt reteslecht afvoere die handel weer zo een kut nu metal release btw st nger van metallica is gwn stuk afkooke dat op niks trekt luister iever naar master of puppets als je metallica wilt hore

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van elysium op 05-11-2006 om 20:47u
Score: 85 / 100

wat loopt iedereen metallica toch af te zeiken. ze componeren veel betere muziek dan slipknot. ik vind dat ook geen lochische vergelijking om een NU metalband te vergelijken met de grootste heavy metal band allertijden, en dan nog zijn we hier om een reactie te geven op slipknot en niet op metallica. dit is best een puik album. muzikaal en vocaal het beste wat ze tot nu toe hebben gemaakt, mijn hoge score gaat ook om de rustige nummers. die zitten gewoon goed in elkaar

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van satyr op 20-11-2006 om 11:45u

ja goed voor jou man dat je met deze kleuters hun muziek kunt leven maar laat me jou eens iets zeggen ze kune geen bal van metal maken als je rustige muziek wit luister dan naar power metal ofzo dat s ook rustig maar toch niet slipknot :s aub zeg kinders

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Elysium op 09-12-2006 om 16:28u
Score: 85 / 100

als ik zin heb om naar power ballads te luisteren geef ik wel een recensie op sonarta arctica of demons and wizzards, maar het gaat erom dat jullie iedere keer met metallica gaan vergelijken en vervolgens metallica afzeiken. dat snap ik niet helemaal. want dan ben je op de verkeerde review aan het posten. en slipknot voor kleuters, yeah right. en kleuters spelen zeker met de orginele lp van master of puppets. in dat geval ben ik blij een kleuter te zijn

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van satyr op 27-12-2006 om 06:02u

je hebt gelyk sukkel en ik ben bly een metalfan te zyn!!!uister jy nu maar naar slipknot terwyl ik een lekker potje slayer of tankard opzet

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van METAL 4 LIFE op 09-01-2007 om 16:20u
Score: 85 / 100

In het begin haatte ik slipknot gewoon, ik had enkele nummers geluisterd en ik vond het gewoon pure bullshit maar een paar vrienden luisterden ernaar en ik luisterde soms eens mee en nu begin ik ze echt goed te vinden. vooral before i forget is prachtig, daar laten alle bandleden echt zien wat ze kunnen. En nog iets: slipknot valt niet te vergelijken met metallica, metallica is gewoon anders!!! Slipknot hoort bij de nieuwe generatie van metalbands en metallica heeft zijn beste tijd gehad. Begrijp me niet verkeerd Master of Puppets is de absolute METALTOP!!!!!!! maar hun recentere album St. Anger is gewoon rommel, hier is slipknot gewoon veel beter.

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Metal ¨¨ op 03-07-2007 om 22:08u
Score: 81 / 100

Ik weet het niet zeker, maar ik ben nu toch vrij zeker dat ik Stone Sour beter vind. Hun nummers zijn toch een pak beter. (mijn bescheide mening)

Slipknot - Vol. 3 (The Subliminal Verses)
Reactie van Artist op 21-07-2007 om 18:04u
Score: 90 / 100

Ik vind dit het beste album van slipknot, het toont meer diepgang en tis niet alleen meer gerag,( niet dat ik dat slecht vond ), waar dat aan gaat zit er meer balans in het spel en woord er niet meer teveel gefocust op schreeuwen en de drums, enige slechte nummer is the virus of life want dat is geen muziek