Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-10-2019

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Jaar van release: 2004
Label: Nuclear Blast Records
In Flames - Soundtrack To Your Escape
In Flames? Is dat niet zo'n vercommercialiseerd Gothenburgs melodeathmetalbandje? In zekere zin wel. Dat vieze woord commercie is in mijn ogen synoniem voor elk bandje dat voor meer dan 15 personen wil spelen en stiekem droomt van megaverkopen van hun albums. Maar is niet elke band zo? Gelukkig wel, op de zouteloze eenmans gorepornsplatteralienfarmgrindmetalcorebandjes die de lieden die zich serieus druk kunnen maken om zulke serieuze vraagstukken bedrijven na dan.

In Flames heeft een plek aan de top van Gothenburgse metal verworven en wilde begrijpelijk de grenzen verleggen. De titel van het vorige album "Reroute to Remain" zegt genoeg.

Enkele weken terug hebben we al kennis kunnen maken met de nieuwe single "The Quiet Place". Electronica alsmede agressief gitaarwerk en catchy zanglijnen speelden daarin de hoofdrol. Ideale voortzetting op Reroute To Remain dus. De opener "F(r)iend" van dit nieuwe album Soundtrack To Your Escape laat toch een heel ander geluid horen. "Godverdomme wat bruut!" aldus opgetekend uit de mond van een verstokte deathmetal fan. En inderdaar hebben we In Flames niet eerder zo bruut en furieus gehoord, noem het maar het St. Anger syndroom.

Die agressie keert vaker terug, maar op de meeste nummers hebben de songwriters de perfecte balans gevonden tussen die twee uitersten (The Quiet Place vs. F(r)iend). Zoals bijvoorbeeld in mijn favo song "Superhero Of The Computer Rage", waarin ik toch echt een cleane zang-aanpak had verwacht van Anders Friden. Sinds zijn project Passenger heeft hij dat achterwege gelaten gelukkig.

Azijnpissers mogen de zaal verlaten, In Flames is nog lang niet gedegradeerd. Nieuwe richting? Fijn zo! Aan melodeath is toch al een overkill in de metolsien. Ga Mors Principium Est luisteren ofzo.

Tracklist:
1. F(r)iend
2. The Quiet Place
3. Dead Alone
4. Touch Of Red
5. Like You Better Dead
6. My Sweet Shadow
7. Evil In A Closet
8. In Search For I
9. Borders And Shading
10. Superhero Of The Computer Rage
11. Dial 595-Escape
12. Bottled

Score: 85 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 29 maart 2004

Koop dit album in

Meer In Flames:

[ Terug naar de Album Reviews ]

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van Een_Metalfan op 29-03-2004 om 14:08u
Score: 8 / 100

Een nette review en geeft ongeveer aan hoe ik over dit album denk. Waarom niet helemaal? Omdat ik heel erg de hamoniën mis. Hoewel ze er wel af en toe in zitten (Dead Alone), komen ze met geen mogelijkheid in de buurt van hun oudere albums (Whoracle in het bijzonder). Verder is dit, na een beetje teleurstellende Reroute To Remain, een zeer goede comeback. Misschien dat ik toch nog maar een reisje naar 013 eraan waag.

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van Wolfgard op 29-03-2004 om 14:56u
Score: 60 / 100

Vergane glorie, men perst er slechts nog een krappe voldoende bij mij uit omdat men in het verleden regelmatig goed bezig was en omdat het spel op deze plaat gewoon nog in orde is. De gladde productie zal wel weer veel oud-Korn addicten aan trekken en het is de band ook gegund, aangezien men al zo lang bezig is. Muzikale ontwikkeling of niet, de stijl kan me niet langer boeien.

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van Draconian op 29-03-2004 om 16:37u
Score: 80 / 100

Ik reken mezelf tot degenen die de frisse invloeden op Reroute to Remain wel konden waarderen. Toch moest ik even slikken bij dit nieuwe album, dat af en toe wat erg veel naar nu-metal neigt mijns inziens. Na enkele luisterbeurten groeit het album echter en vallen met name de uitstekende composities op. Single The Quiet Place is mijn persoonlijke favoriet en ik ben benieuwd hoe de band zich verder ontwikkeld, hoewel voor mij persoonlijk de limiet met deze nieuwe sound wel een beetje bereikt is.

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van WorldOfMetal op 29-03-2004 om 17:51u
Score: 80 / 100

Reroute To Remain kon ik zeker wel waarderen, sterk album. In vergelijking met dat album vin ik deze minder goed. De melodieën waren wat beter en er was meer afwisseling. Dat neemt niet weg dat dit geen goed album is. Integendeel, de typische In Flames sound is behouden gebleven. Er staan weer erg goede nummers op deze cd, maar ik heb het gevoel dat er meer in had gezeten.

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van Laus op 30-03-2004 om 18:06u
Score: 85 / 100

na Reroute....wederom een geweldige plaat van deze geweldige band. Ze blijven gewoon klasse tonen. Ik hoop echt dat ze dat nog een tijdje volhouden. hapy happy joyjoy.

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van Een_Metalfan op 10-04-2004 om 18:15u
Score: 60 / 100

Okee, azijnpisser of niet, het oudere werk bekoort me toch meer dan het recentere werk. Maar het moet gezegd worden (nou ja, moeten niet, maar je vat 'em, toch?) : lef hebben ze wel, door terecht schijt te hebben aan pers en fans die de ene bak poep na de andere over hen heen kiepen. Driewerf hulde daarvoor!

In Flames - Soundtrack To Your Escape
Reactie van Mortivore op 22-09-2005 om 21:12u
Score: 65 / 100

Iik vind dit dus echt een rotstreek