Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-06-2018

The Riven - Blackbird
Jaar van release: 2017
Label: Eigen beheer

The Riven - Blackbird

The Riven is een vierkoppige retrohardrockband uit West-Londen. Als je de door de band bijgeleverde infosheet moet geloven, dan komt de band qua geluid in de buurt van Blues Pills en Graveyard. Het eerste wapenfeit van deze piepjonge groep is de ep Blackbird. De gemaakte vergelijkingen met Blues Pills liggen met een zangeres als Charlotta Ekebergh en de overduidelijke retro-insteek erg voor de hand. Toch is het songmateriaal wat minder blues- en meer classic-rock-georiënteerd. In liedjes als Ain’t No Doctor, Tower en Killer On The Loose zijn vooral U.F.O., Deep Purple en Thin Lizzy terug te horen.

De vijf tracks op Blackbird liggen vanaf de eerste luisterbeurt erg makkelijk in het gehoor. De band heeft een lekker basisgeluid en laat horen dat het qua instrumentbeheersing ook wel goed zit. Zangeres Charlotta heeft een mooie, soulvolle stem en laat bij vlagen enkele fijne uithalen horen. Toch zijn er ook momenten waarbij je het idee krijgt dat ze nog wat onzeker is en dat ze zich nog wat in lijkt te houden. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de rest van de band. The Riven volgt vaak te braaf het classicrock-stramien in de songs. Dat leidt tot lekkere, maar erg voorspelbare composities.

De titeltrack is wat dat laatste betreft een lichtpunt. In dit midtempo, dromerige nummer wijkt The Riven wat af van de platgereden paden. Hier tonen de Londenaren wat meer durf en potentie. Blackbird is allesbehalve een revolutionaire rockplaat. Dat neemt niet weg dat het allemaal prima aan te horen is. Een aanrader voor diegene die maar niet genoeg kan krijgen van retrohardrock.

Tracklist:
1. Ain’t No Doctor
2. Tower
3. Blackbird
4. Killer On The Loose
5. One Last Time
Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 16 april 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]