Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-08-2019

BoneHawk - Albino Rhino (re-release)
Jaar van release: 2016
Label: Ripple Music

BoneHawk - Albino Rhino (re-release)

In 2014 bracht het in Portage Township (Michigan) residerende BoneHawk haar debuutplaat Albino Rhino uit via het eigen Hornacious Wax Records-label. Daar was blijkbaar zoveel animo voor, dat de twee persingen in korte tijd uitverkocht waren. Ook de live-optredens van deze Amerikanen kregen door deze release veel aanloop. Het grotere Ripple Music-label pikte de band op en komt nu met een re-release van dit album, waarop een aanstekelijke mix van classic rock, stoner en heavy metal te horen is.

De spil van de band bestaat uit de schoolvrienden Matt Helt (gitaar/zang) en Chad Houts (gitaar). Beide heren hebben een voorliefde voor het dubbele gitaargeluid van gevestigde namen als Thin Lizzy, Iron Maiden, Judas Priest en KISS. Dat is goed te merken, want de solo’s en gitaarpartijen vliegen je op Albino Rhino om de oren. Ondanks dat BoneHawk veel teruggrijpt op het verleden klinken de songs opvallend fris. Begrijp me niet verkeerd, het is allesbehalve vernieuwend wat BoneHawk hier doet. Deze heren weten echter hun muzikale helden eer aan te doen met eigen gecompeneerde songs, zonder dat er sprake is van een rip-off van specifieke bands. De liedjes leunen erg op de classic rock, maar zoeken ook zeer regelmatig hun weg richting de stonerhoek. Vooral wanneer de heren de ruimte nemen om te jammen, zoals in Going Over The High Side en de titeltrack.

Een foutloos album is Albino Rhino niet. Het merendeel van de gitaarsolo’s is goed uitgevoerd, maar bij een enkel geval lijken ze wat gehaast ingespeeld en lopen ze niet helemaal soepel door of zijn ze zelfs op het randje van onzuiver. Misschien is dat de bevlogenheid van de band, want als er een ding wel goed naar voren komt, is dat de bezieling en spelvreugde van deze vier mannen. Ondanks het gebrek aan innovatie maakt de groep een hoop goed op het gebied van vermaak. Mocht originaliteit een harde eis voor je zijn bij een band, dan kun je echter BoneHawk per definitie overslaan. Het is maar net waar je als luisteraar naar op zoek bent.

Tracklist:
1. Argenia
2. Sexy Beast
3. Hot Mary
4. Tonight We Ride
5. Warchild
6. Ulysses
7. Desert Run
8. Nomad
9. Going Over The High Side
10. Albino Rhino

Score: 75 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 23 april 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]