Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-03-2019

Grave Pleasures - Dreamcrash
Jaar van release: 2015
Label: Sony
Grave Pleasures - Dreamcrash
Een van de muzikale hoogtepunten van de afgelopen jaren was zonder meer het lekkere geluid van Beastmilk: energieke, groovende en dansbare post-punk met de veelzijdige frontman Mat McNerney (ex-Code en Hexvessel). Inmiddels hebben deze Finnen twee elpees en debuut Climax op zak. Wie vorig jaar aanwezig was bij de optredens in ons land, zag de band langzaamaan uiteenvallen. Waar ze op Roadburn nog compleet waren, deden ze het in de Arnhemse Willemeen een half jaar later zonder drummer Paile en gitarist Goatspeed.

Met Linnéa Olsson (ex-The Oath) en Uno Bruniusson (ex-In Solitude) zijn de gelederen weer aangevuld. Het mag geen wonder zijn dat met zo’n drastische line-upwijziging besloten is om ook de bandnaam te veranderen. Er is geopteerd voor Grave Pleasures. Dat een muzikale koerswijziging plaats heeft gevonden, is logisch, maar wel zeer spijtig. Op Dreamcrash is namelijk afscheid genomen van het dansbare en melodieuze aspect. In plaats daarvan worden veel songs gedragen door de zang van Mat. De melodielijnen missen daardoor een bepaalde energie.

Het resultaat is een wat zouteloos geheel. Ook laat Mat niet horen wat hij kan en klinkt hij soms zelfs wat zeurderig. Dit alles leidt tot inspiratieloze en repetitieve nummers als Crisis en Crooked Vein. Futureshock valt in positieve zin op. Bij het schrijven van dit nummer hadden de heren en dame duidelijk wat meer peper in hun reet. Dit is lekkere punk, die richting de stijl van Misfits gaat. Ook New Hit Moon heeft hitpotentie, maar heel spannend is het niet. Echte oorwurmen ontbreken vooralsnog.

Over de hele linie klinkt het album als een verveelde variant van Joy Division en ontstijgt het nauwelijks het niveau van het gemiddelde indie-bandje. Geinig om op de achtergrond te luisteren, maar niets blijft echt hangen. Mogelijk zijn er nog meer luisterbeurten nodig voor het kwartje juist valt. Maar voorlopig is de langverwachte opvolger van Climax vooral een anticlimax.

Tracklist:
1. Utopian Scream
2. New Hip Moon
3. Crying Wolves
4. Futureshock
5. Crisis
6. Worn Threds
7. Taste The Void
8. Lipstick On Your Tombstone
9. Girl In A Vortex
10. Crooked Vein
11. No Survival

Score: 58 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 9 september 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Grave Pleasures - Dreamcrash
Reactie van Kees op 09-09-2015 om 15:15u
Score: 85 / 100

Ik ben erg enthousiast over '' Beastmilk 2.0 ''. Minder gepolijst dan '' Climax '', maar wel eclectischer en gevarieerder. Meer invloeden uit de occult rock- en heavy metal-scene, dankzij het tribale drumwerk van wijlen In Solitude-drummer Uno Bruniusson.

Als je '' Sister '', het laatste goth/occult metal-album van In Solitude leuk vond, zal Grave Pleasures je ook kunnen vermaken.

Grave Pleasures - Dreamcrash
Reactie van Don C op 12-09-2015 om 19:46u
Score: 85 / 100

Ja, ik vind dit ook een erg gave plaat en een meer dan waardige opvolger van Climax. Daar waar die plaat een uptempo metalen post-punksound heeft, gaat deze wat dieper in de wortels van post-punk en new wave en is daardoor wat rustiger met meer dynamiek. Het drumwerk is spannender en de vocalen van Kvohst blijven magnifiek. Hits als Death Reflects Us en Genocidal Crush staan er niet op, maar ik ga deze veel draaien.

Grave Pleasures - Dreamcrash
Reactie van metal kerel op 13-09-2015 om 19:01u
Score: 80 / 100

Weer een slechte review van metalfan.
Dit is een soort metalversie van the smiths.
Ik hou dr van