Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-09-2019

Abrahma - Reflections In The Bowels Of A Bird
Jaar van release: 2015
Label: Small Stone Records
Abrahma - Reflections In The Bowels Of A Bird
‘De interesse is gewekt’. Zo begon ik aan de afsluiting van mijn verslag van de show van Abrahma op Roadburn 2015. Deze Fransozen stonden toen op het punt om hun tweede album uit te brengen. Het duurde even voordat ik goed en wel naar Reflections In The Bowels Of A Bird kon luisteren, maar de review mag natuurlijk niet uitblijven. Niet alleen zetten deze stoners een puik optreden neer, maar de nieuwe plaat mag er absoluut wezen.

Wel ben ik wat op het verkeerde been gezet. Het optreden was erg stevig. De snelheid zat er goed in en de presentatie was erg enthousiast. De nieuwe plaat opent lekker vlot, maar voortdurend wordt gespeeld met tempowisselingen. Geen zorgen, het zit allemaal uitermate goed in elkaar. Je hoort hier een ervaren band die goed weet wat hij doet. Het is alleen aan jou om te bepalen of alle postrockpassages echt je ding zijn. Het ene moment is Abrahma zwaar en dreunend, terwijl op het andere moment het bijna stil kan zijn. Sfeer zul je hier genoeg vinden.

Toch staat me iets tegen aan deze muziek. Het dromerige karakter kan ik erg waarderen, maar de band wisselt zo eenvoudig tussen stevige stoner en postrock dat dit waarschijnlijk alleen het selecte groepje mensen dat beide genres waardeert, echt kan aanspreken. Het zijn die fans die dit vast erg goed gaan vinden. Kwaliteit is wat bij Abrahma voorop staat. Geen twijfel over mogelijk, maar je moet in zijn voor de complete ervaring. Even een nummertje luisteren, levert niks op.

Tracklist:
1. Fountains Of Vengeance
2. An Offspring To The Wolves
3. Omens Pt. 1
4. Weary Statues
5. Omens Pt. 2
6. Kapal Kriya
7. Square The Circle
8. Omens Pt. 3
9. A Shepherd's Grief
10. Conium

Score: 75 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 4 juli 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Abrahma - Reflections In The Bowels Of A Bird
Reactie van appie op 06-07-2015 om 12:14u

zeker niet slecht maar het luistert niet echt lekker weg