Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-05-2019

Project Pain - Thrashed To Kill
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer

Project Pain - Thrashed To Kill

Heerlijke thrash metal van eigen bodem; Project Pain. De band uit Amersfoort speelt pure thrash, zonder al te veel invloeden van andere stijlen. Old school dus, maar dat doen ze dan wel heel erg goed. Project Pain werd begin 2011 opgericht door zanger Bauke Goudbeek en gitarist Guido den Hoed en vrijwel direct bracht de band de demo Hatred uit. Een jaar later volgde het debuutalbum I Have Sinned en nu is er dan de opvolger Thrashed To Kill.

Binnen een genre waar alles al eens is gedaan en dat nauwelijks verder is ontwikkeld na de jaren tachtig, komt het wat mij betreft volledig aan op de muzikale kwaliteiten van een band. En wat dat betreft, scoort Project Pain erg goed. Drummer Frank Ruisch, die ook in Irritation speelt, houdt het tempo er lekker in. Zoals het hoort, treedt bassist Kristof Mycka behoorlijk op de voorgrond en hij doet niet onder voor het gitaristenduo Guido den Hoed en Niels van Lier. En hoewel Bauke zeker niet de beste zanger is, passen zijn vocalen prima bij de snelle, agressieve speelstijl van deze band.

Howel Thrashed To Kill niet enorm verschilt van het debuutalbum, is wel te horen dat de heren beter op elkaar zijn ingespeeld. Met name de riffs zijn strakker. De openingstrack Betrayal is een uitstekend visitekaartje. Maar het is een snelheidsduivel als Zero Tolerance waar de kwaliteit van deze band het beste naar voren komt. Op volle snelheid kun je haast niet anders dan het volume verder omhoog draaien en dat is toch een beetje de essentie van thrash. Flatline Invasion, met hoge uithalen van Bauke – mag hij wel vaker doen – is de meest afwisselende track. Ook in het refrein van afsluiter Taken By Force, met een solo van Josh Christian (Toxik), zijn de vocale uithalen van Bauke zeker niet slecht.

Het moet gezegd worden, voor een in eigen beheer uitgebracht album is de opname bijzonder goed. Het album bevat geen enkele verassing, maar het klinkt allemaal wel heel erg lekker. Liefhebbers van pure, no-nonsense thrash zullen Thrashed To Kill dan ook zeker kunnen waarderen.

Tracklist:
1. Betrayal
2. Necrophiliac
3. Piss On Your Grave
4. Zero Tolerance
5. Sent Off To Die
6. Fear The Reaper
7. Flatline Invasion
8. Thrashed To Kill
9. At Dawn We Ride
10. Taken By Force

Score: 79 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 23 juni 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]