Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2019

Warfaith - Wise Man Is Dead
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer

Warfaith - Wise Man Is Dead

Hoewel Hellfest één van de grootste metalfestivals van Europa is, staat Frankrijk niet echt bekend als een land waar metalbands vandaan komen. Natuurlijk zijn er Franse metalbands, maar wie kent ze? Nou vooruit: De meeste metalfans hebben wel van Gojira, Alcest en Blut Aus Nord gehoord en misschien ook wel van Trust. Laatstgenoemde omdat Iron Maiden-drummer Nicko McBrain bij deze band gespeeld heeft en Clive Burr zijn plek in de band heeft overgenomen.

Franse metalbands hebben last van vooroordelen en soms niet onterecht. Vrijwel niemand buiten de eigen landsgrenzen wordt enthousiast van Franstalige metal en in veel gevallen is originaliteit ver te zoeken. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik na een eerste luisterbeurt ook te negatief was over Warfaith. Dat komt vooral omdat de band zich profileert als een old school thrashmetalband, maar onterecht. Het is prima dat nieuwe bands zich steeds minder aantrekken van subgenres, maar noem het dan geen old school.

Warfaith brengt een combinatie van thrash en metalcore. De muziek is snel en agressief, zoals de albumhoes en tracklist al doen vermoeden, met een behoorlijke portie melodie. Wise Man Is Dead is de eerste full-length van de band uit Nancy, die in 2012 werd opgericht en een jaar later de ep Blood And War in eigen beheer uitbracht. De lyrics, vol geweld en anti-christelijke thema’s, worden in behoorlijk accentloos Engels gebruld.

Na het instrumentale Intro barst het album los met de titeltrack, gevolgd door de absolute topper Jesus Sucks. Ook nummers als Terrorist en Redemption toveren bij mij een glimlach op het gezicht, maar verder weet het album mij niet echt te boeien. Thrash speel je als band, maar dat doen de heren van Warfaith niet. Er is duidelijk een tweedeling tussen de gitaristen en de rest van de band. De baslijnen zijn bijzonder eentonig en in het slagwerk worden bells nogal overdadig gebruikt.

De band lijkt nog aan het zoeken naar een eigen geluid, hoewel het toch niet de eerste release is. De potentie is er wel, maar er zal meer variatie tussen de nummers moeten zitten om te overtuigen.

Tracklist:
1. Intro
2. Wise Man Is Dead
3. Jesus Sucks
4. Furious Pig
5. Purgatory
6. Terrorist
7. Crack’s Whore
8. Kill With Truth
9. Addiction
10. Warslave
11. Redemption

Score: 57 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 2 april 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]