Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-07-2019

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Jaar van release: 2013
Label: Season Of Mist
Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Wie had gedacht dat Phil Anselmo in de jaren na Pantera iets meer timide is geworden had het mis. De legendarische en zeer uitgesproken frontman heeft al zijn woede opgekropt en het was slechts een kwestie van tijd totdat dit weer naar boven kwam. Zijn allereerste soloalbum Walk Through Exits Only is hiervan het resultaat. Samen met zijn begeleidingsband The Illegals horen we Anselmo weer als vanouds: agressief, giftig en ongenuanceerd.

Eigenlijk is Walk Through Exits Only helemaal geen prettige plaat om naar te luisteren. Het is chaotisch, ongestructureerd en heeft hierdoor meerdere luisterbeurten nodig voordat het kwartje uiteindelijk valt. We treffen hier een Anselmo aan die nog altijd vecht tegen zijn demonen. Een Anselmo die jaren heeft gewacht om al zijn frustratie, woede en ergernissen vol venijn uit te spuwen op een plaat. Down is hier niet het podium voor, een soloproject des te meer.

Het is moeilijk om op deze plaat een labeltje te plakken voor een vergelijking, maar wie bekend is met Pantera's The Great Southern Trendkill, die qua thematiek en agressie veel parallellen toont met deze plaat, en Anselmo's oude zijproject Superjoint Ritual, zal een aardig beeld krijgen met wat ze kunnen verwachten.

Hoewel de productie bij tijd en wijlen wat slordig klinkt, is er op muzikaal vlak weinig aan te merken. Zijn begeleidingsband bestaat uit uitermate getalenteerde muzikanten, waarvan we eerder dit jaar al een voorproefje kregen op de split met Warbeast. De muziek slingert werkelijk alle kanten op, maar ook het creëren van chaos vergt een hoop vaardigheden. Dit maakt Walk Through Exits Only tot geen fijne luisterbare plaat, maar wel tot een uitstekend muziekdocument.

De vraag is of vulkaan Anselmo binnen korte tijd weer tot uitbarsten komt. Het is in zekere zin te hopen, omdat het soloproject zeker vruchtbaar is. Down vult echter voorlopig ook nog vele pagina's in zijn agenda, waardoor we waarschijnlijk nog even moeten wachten op een vervolg. Dat Anselmo het nog altijd in zich heeft is overduidelijk. Maar hebben wij daar ooit echt aan getwijfeld?

Tracklist:
1. Music Media Is My Whore
2. Battalion Of Zero
3. Betrayed
4. Usurper Bastard's Rant
5. Walk Through Exits Only
6. Bedroom Destroyer
7. Bedridden
8. Irrelevant Walls and Computer Screens

Score: 80 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 15 juli 2013

Meer Phil Anselmo & The Illegals:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Jacob op 15-07-2013 om 17:59u
Score: 50 / 100

Sorry, het is gewoon een slechte plaat.

Zenuwachtig gitaarwerk en nummers waar ik niet wakker van leg.
Phil zingt best ok en enkele stukjes (niet hele nummers) klinken wel aardig.

Als Jan lul achter de microfoon had gestaan had niemand van deze release maar wat aangetrokken.
Het zal de "cool" factor van Phil zijn dat er aandacht aan wordt besteed.

Ik gun Phil al het succes van de wereld.

Ik zet Vulgar Display...nog wel een keer op.

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Er op 15-07-2013 om 19:05u
Score: 45 / 100

Zwaar overschatte zanger en ook instrumentaal en compositorisch een baggerplaat!

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van appie op 15-07-2013 om 20:28u
Score: 55 / 100

toen ik het nummer beridden van dit album hoorde dacht ik dit kan wel eens een hele leuke cd worden.
Ik heb hem nu helemaal gehoord en dat was een behoorlijke zit want ik wist het eigenlijk na 2 nummers wel.
een vuige brok woede en agressie maar ook alleen maar woede en agressie.
ik moet er wel voor in de stemming wezen om hier al uberhaupt naar te luisteren
en dan moet ik wel heel erg de pest in hebben, en dat heb ik niet zo vaak.
verder is het muzikaal ook nog eens behoorlijk rommelig, primitief en behoorlijk eentonig.

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van ewing1 op 16-07-2013 om 06:55u
Score: 21 / 100

Vreselijke vent,vreselijke muziek.een zielepoot badend in zelfmedelijden die maar 1 woord vocabulair kent:FUCK!

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Marc op 16-07-2013 om 11:55u

Ben benieuwd. Onderstaande zin uit review is interessant:
>Dit maakt Walk Through Exits Only tot geen fijne luisterbare plaat,
Hoe kan zo'n plaat een 80/100 score krijgen?

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van John op 17-07-2013 om 11:13u
Score: 98 / 100

De meest onderschatte zanger aller tijden, niemand kan zijn frustratie en woede zo weergeven Anselmo, hoewel ik liever naar Down luister...voor diegenen die Anselmo niet leuk vinden, jullie snappen het niet en hebben een IQ dat lager is dan 70, geeft niks hoor, een mening is als een anus, iedereen heeft er een.

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Biohazard op 17-07-2013 om 13:00u
Score: 90 / 100

Ik vind het een zeer goede plaat, gaat zeker vaker gedraaid worden!

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Rick op 17-07-2013 om 16:44u
Score: 35 / 100

Ik denk dat dit toch echt wel de slechtste plaat van het jaar is, wat een bagger zeg!

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van @John op 17-07-2013 om 21:53u

"voor diegenen die Anselmo niet leuk vinden, jullie snappen het niet en hebben een IQ dat lager is dan 70"

Ik heb dit album van Phil Anselmo nog niet beluisterd en er derhalve geen mening over. Maar bij een 'persoon met een IQ beneden de zeventig' heb ik persoonlijk toch eerder het beeld voor me van iemand die denkt dat muziek iets is om te 'snappen' in plaats van te 'voelen'...

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Yowannuzz op 17-07-2013 om 22:55u
Score: 82 / 100

Vette plaat.

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van appie op 17-07-2013 om 23:06u

een mening is als een anus, iedereen heeft er een.

ik vindt de meeste muziek met anselmo leuk tot heel leuk, dit album vindt ik geen reet aan.
anselmo lijkt me helemaal geen leuke persoon, dat die een klootzakken imago hoog probeert te houden interesseert me geen reet, dat die van depressie in depressie rolt interesseert me geen reet, dat die spuiten in zn flikker steekt interesseert me ook geen reet.
maakt die een slecht album schijt ik er op en maakt die een goeie steek ik veren in zn reet.

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Pomper in je hol op 25-07-2013 om 19:54u
Score: 1 / 100

Hajahahahahahahahaha wat een compleet voor lul staande klootzak is die anselmo toch!

Dat je zo'n rommel durft uit te brengen.
Het geluid van schijtende zwervers is muzikaler!

Phil Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only
Reactie van Indi Catie op 30-07-2013 om 13:29u
Score: 35 / 100

Wat had ik gehoopt op wat musikaal geweld in de lijn van vulgar display, maar wat ben ik teleurgesteld door een onsamenhangend zootje bagger.

Mooie zinsnede uit de Aardschok over deze CD:
"Het Amerikaanse anti-terrorismeprogramma heeft er echter ongevraagd een nieuw marteltuig bij"