Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Whitesnake - Made In Japan
Jaar van release: 2013
Label: Frontiers Records
Whitesnake - Made In Japan
Tijdens de Forevermore World Tour in oktober 2011 trad Whitesnake op op het Loud Park festival in Japan. De Japanse tv maakte opnamen en na uitzending van een drietal nummers was de roep om een cd/dvd zo omvangrijk dat de band besloot dit optreden uit te brengen op dubbel cd met een bonus-dvd. Althans, dat is de officiële lezing. Nu is Whitesnake een wereldband met een puike podiumpresentatie, dus dat het publiek enthousiast is kunnen we direct voor waar aannemen.

Nu is het officieel de vijfde live-release, en op enig moment denk je dan: alweer? Dat was ook het eerste wat ik dacht, en na een (voor mij teleurstellend) optreden in het Tilburgse 013 enkele jaren terug dacht ik: dat komt nooit meer goed, want Coverdale haalt bij lange na de hogere zanglijnen niet meer. Dat blijkt hier mee te vallen, maar alleen omdat bijvoorbeeld Still Of The Night (maar ook bij bijvoorbeeld Here I Go Again) ongeveer vier noten naar beneden is bijgesteld zodat er nog iets herkenbaars uit zijn strot komt. Leuk voor de fans want die halen die zanglijnen nu zelf ook. Dat vind ik een dermate afknapper dat ik al niet meer kan genieten van deze release.

Het concert zelf past volledig op de eerste schijf want zo lang duurt het allemaal niet (ongeveer 70 minuten inclusief de overbodige drum- en gitaarsolo's). Het tweede schijfje is zeer veel beter en vermakelijker omdat er een verzameling tracks ingespeeld worden tijdens een repetitie/soundcheck, voorzien van commentaar en opmerkingen van de bandleden. De (niet meegeleverde) dvd zal het enthousiasme wel aanwakkeren omdat de band er op het podium er altijd in slaagt om het publiek enthousiast te krijgen met hun act, de lichtshow en het charisma van Coverdale.

Nogmaals, met alle respect voor de band en hun individuele muzikale kwaliteiten, want het klinkt als een klok, maar het wordt er niet geloofwaardiger op bij Whitesnake. Men heeft heel 2012 uitgetrokken om deze release in elkaar te zetten en dat is wel érg lang. Gelukkig hoef ik geen cijfer te geven.

Cd 1en dvd:
1. Best Years
2. Give Me All Your Love Tonight
3. Love Ain’t No Stranger
4. Is This Love
5. Steal Your Heart Away
6. Forevermore
7. Six String Showdown
8. Love Will Set You Free
9. Drum Solo
10. Fool For Your Loving
11. Here I Go Again
12. Still Of The Night

Cd 2:
1. Love Will Set You Free (Sound Check)
2. Steal Your Heart Away (Sound Check)
3. Fare Thee Well (Acoustic Version)
4. One Of These Days (Acoustic Version)
5. Lay Down Your Love (Sound Check)
6. Evil Ways(Sound Check)
7. Good To Be Bad (Acoustic Version)
8. Tell Me How (Acoustic Version)

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 6 mei 2013

Koop dit album in

Meer Whitesnake:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van enchant op 06-05-2013 om 11:22u

Hans, ik stuur een waarnemer van het Guinness Book of Records naar je thuis, en wens je alvast proficiat met het feit dat je de eerste mens op deze planeet bent wiens stem onveranderd blijft bij het ouder worden.
Here's to you!!

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Hans op 06-05-2013 om 11:53u

hahahahahaahahahahahaha
jij hebt het dus niet begrepen
next...

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Bastiaan op 06-05-2013 om 13:24u

Ik ken deze niet, maar Live In The Shadow Of Blues is een fantastische liveregistratie en volgens mij duurt die nog een stuk langer ook. Zou niet weten hoe die overtroffen moet worden.

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Een Metalfan op 06-05-2013 om 13:27u

jongens hier geen ruzie maken op dit forum over Coverdale zijn stem! Ga op één op andere porno-forum ruzie maken !

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Johnny op 06-05-2013 om 14:01u

Veel "oudere" groepen hebben daar last van. Waarom kunnen die groepen niet één keer een live album uitbrengen met andere nummers. Hebben nummers zat zoals bijv. Motorhead, Ozzy, Scorpions enz. De live albums zijn goed maar veel herhaling. Nog erger is Axel Rudi Pell met zijn live albums

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Sargent D op 06-05-2013 om 15:08u
Score: 80 / 100

toegegeven; ik ben een fan van de band. Alleen al om de "live" versies van best years en forevermore op deze manier terug te horen rechtvaardigt m.i. de aanschaf. Dat er het één en ander geretoucheerd is lijkt me duidelijk. Zo gaan die dingen nou eenmaal.
De hits van weleer zijn inderdaad gedowntuned. Liever op die manier dan dat Coverdale zich steeds moet overschreeuwen. Daarnaast klinkt het geheel wat zwaarder en dankzij Aldrich moddervet. Fans kunnen beslist tot aanschaf overgaan. Wil je de beste live dvd/cd van whitesnake; ga dan voor live in the heart of the city uit 2005... topper in het genre....

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Sargent D op 06-05-2013 om 15:09u
Score: 80 / 100

toegegeven; ik ben een fan van de band. Alleen al om de "live" versies van best years en forevermore op deze manier terug te horen rechtvaardigt m.i. de aanschaf. Dat er het één en ander geretoucheerd is lijkt me duidelijk. Zo gaan die dingen nou eenmaal.
De hits van weleer zijn inderdaad gedowntuned. Liever op die manier dan dat Coverdale zich steeds moet overschreeuwen. Daarnaast klinkt het geheel wat zwaarder en dankzij Aldrich moddervet. Fans kunnen beslist tot aanschaf overgaan. Wil je de beste live dvd/cd van whitesnake; ga dan voor live in the heart of the city uit 2005... topper in het genre....

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van John op 06-05-2013 om 15:33u

Uh...... ik ken live in the heart of the city niet als DVD (kan hem ook nergens vinden). Bedoel je in the still of the night?

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van nicolas op 06-05-2013 om 16:56u

ik vind hey juist bewonderingswaardig dat coverdale rekening houd met zijn mindere capaciteiten, echt beter om wat lager te spelen dan proberen de uithaal te redden die hij al jaren niet meer red.
blijft een topband naar mijn mening

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van appie op 06-05-2013 om 20:04u

op graspop 2008 was coverdales stem echt horror maar kom op zeg kijk eens naar de leeftijd van die man , toch blijft die een van de beste hardrock zangers ooit , overbodige release al die nummers zijn al zo vaak live uitgebracht , officieel en als bootleg en nu met de mindere stem van coverdale, ik sla deze over

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Bastiaan op 06-05-2013 om 20:12u

Ook nooit gezien, er is wel een cdvinyluitgave uit 1980 die Live in the heart of the city heet. En Still Of The Night, dat is dezelfde als In the Shadow Of Blues toch? (uit 2006)

Trouwens, naast Made in Japan komt er ook nog Made In Britain dit jaar (denk alleen op cd), dus inderdaad, liveuitgaven genoeg. Twee jaar terug was er ook al een, Live In Donington, met Vandenberg en Vai op gitaar.

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van John op 07-05-2013 om 06:57u

Nee, Bastiaan dat is niet dezelfde. In the still of the night is opgenomen in 2004 in Hammersmith, Shadow of the blues is van optredens in 2005/2006 (er staan ook nog 4 nieuwe nummers op) en volgens mij is er geen DVD van, alleen een dubbel CD. De eerste is overigens wel echt veruit de beste DVD die ik ken van Whitesnake, echt geweldig en een must have.

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Johnny op 07-05-2013 om 08:17u

@John, inderdaad een uitstekende live DVD van Whitsnake. Wat ik ook wel jammer vind dat er studionummers op een live cd staan.

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Sargent D op 07-05-2013 om 12:02u
Score: 22 / 100

Sorry mannen... Ik bedoel inderdaad die live in the still of the night dvd...Verder ben ik nogmaals zeer tevreden met deze release. Een mooi afgewerkt en vet geproduceerde live show...

Ik zag ook dat nieuws van die made in britain cd's...Ik weet nog niet wat ik daar van moet denken..

Whitesnake - Made In Japan
Reactie van Tim op 26-05-2013 om 12:41u

Ik begrijp de reviewer prima! Zag Coverdale met Whitesnake voor het laatst op Arrow Classic Rock in 2008 en dat concert had een bijsmaakje, omdat hij niet alle hoge noten meer haalt. Dat is niet gek op zijn leeftijd, dat het weggepoetst wordt omdat de overige heren een duit in het zakje doen, begrijp ik ook. Verder is het strak en zo ... maar het blijft jammer! Dit geldt trouwens ook voor Rob Halford bij Priest en Geoff Tate bij Queensryche. Die uithalen maakten het speciaal, dat de mannen ze niet allemaal meer halen, oké, Dio liet er ook wel eens een paar voor wat ze waren maar hij pakte de meeste toch wel. Ook Halford doet het nog redelijk op de Epitaph dvd. Maar show kan kwaliteit niet verbloemen en dus ga ik nie naar een concert voor 59 euro als ik op voorhand al weet dat ik me ga ergeren aan de zang. Dus ga ik ook niet naar Black Sabbath deze zomer. Wat was Ozzy slecht op Fields of Rock 2007 ... Ben benieuwd hoe Ian Gillan het er live met Purple vanaf brengt