Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-12-2018

Komatsu - Manu Armata
Jaar van release: 2013
Label: Suburban Records

Komatsu - Manu Armata

Aiaiai wat jammer. Ik had behoorlijk goede hoop na de in eigen beheer uitgebrachte selftitled plaat uit 2011. Ik sprak toen de wens uit dat ze met de mogelijkheden die ze duidelijk hadden, iets moois zouden doen. Maar de opener A New Low is een beklag op zichzelf. Het simplisme van een beginnende band met een dito productie.

Ook de compositie laat te wensen over en het haast mantraïsche gescandeer van 'You found a new low' kan toch alleen maar opgevat worden als een poging tot humor. Het tweede nummer, Fasten Your Belts, klinkt als Kontrust. Er is natuurlijk maar één band die als Kontrust mag klinken en dat is Kontrust zelf. Ook het derde nummer, Blackwater is rommelig en bovendien slordig ingedrumd. De poging tot zware sludge komt totaal niet uit de verf en dat is met name te wijten aan de vlakke productie. Tel daar de veel te lieve rauwe zang bij op en je wordt direct het sludgehok uitgeschopt. Jongens moet ik dit echt afluisteren?

En dan volgt ineens dat snelle stuk na een minuut in Kamikaze, dit is lekker. Niet helemaal strak, maar daar luister ik dan wel omheen. Geen zang, zou dat het recept zijn? Maar dan volgt Under Your Skin en daar zijn de zangstukjes in het begin dan wel weer lekker, maar helaas zakt het nummer na een minuutje weer in.

Hoewel Manu Armata duidelijk zijn sterke kanten heeft, kent het ook diepe dalen. Dan kan je samenwerken met de beste producers, maar daar heb je nog geen goede plaat mee. Het is spijtig om te moeten concluderen en ik kraak niet graag landgenoten af, maar met de grote internationale concurrentie op dit gebied wordt het niet meer dan een mager zesje.

Tracklist:
1. A New Low
2. Fasten Your Belts
3. Blackwater
4. Beat You To The Punch
5. Lean On Me
6. Kamikaze
7. Under Your Skin
8. When Wolves Cry Wolf
9. Too Rare To Die
10. Motherload
11. Evil Be Gone

Score: 60 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 14 maart 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Don C op 15-03-2013 om 16:05u
Score: 63 / 100

Ik ben het helemaal eens met de recensent. De EP uit 2011 was veelbelovend en lekker zwaar. Manu Armata is een stuk toegankelijker maar ook een stuk minder pakkend. Jammer.

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Tjeu op 16-03-2013 om 11:38u
Score: 88 / 100

Label = Suburban (niet in eigen beheer!) en LP is uitgebracht door Lighttown Fidelity. Producer is Theo van Rock (werkte o.a. met RHCP, Tool, Rollins Band etc). Misschien de plaat eens op vinyl of cd draaien in plaats van MP3?"

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Jeroen op 16-03-2013 om 11:57u
Score: 85 / 100

Sorry Wouter maar je recensie rammelt aan alle kanten. Ten eerste is het geen eigen beheer release maar is de CD (zoals Tjeu terecht opmerkt) door Suburban uitgebracht en het vinyl door Lighttown Fidelity en ten tweede is het album door een gerenomeerd producer met veel internationale ervaring geproduceerd en niet door de band zelf. Beetje beter je huiswerk doen aub.

Daarnaast kun je een album natuurlijk niet goed vinden, ieder het zijne, maar om te beweren dat dit album naast sterke kanten ook diepe dalen kent is klinkklare onzin. Ik zou zeggen luister het nog eens van een fatsoenlijke geluidsdrager op een goeie installatie en geef het een kans, want je mist een geweldig album.

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Bas op 16-03-2013 om 12:50u
Score: 84 / 100

Man, had je je oordoppen nog in toen je deze recensie schreef? Hoe kan het dat gerenommeerde muziekbladen/-sites als Aardschok, Powermetal.de, rocktribune, up magazine, lust for life, aardschok, rockblog etc allemaal lovend zijn en bovengemiddelde scores toekennen en jij ze compleet afzeikt. Lijkt welhaast op een afgunst?
Ik zou een tripje naar de dokter adviseren en je oren uit laten spuiten.
Deze plaat zit strak in elkaar. Okay, misschien zijn niet alle nummers even sterk, maar zo kort door de bocht recenseren betuigt niet van vakkennis.

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Henry de kok op 16-03-2013 om 13:46u
Score: 91 / 100

Een band eerst uitlachen, vervolgens de plaat niet af willen
luisteren, Komatsu het sludgehok uittrappen en dan..........gewoon met 60 punten aan komen zetten.
Wouter klaagt vast steen en been in een restaurant over de kwaliteit van het eten maar eet vervolgens wel gewoon zijn bord leeg?
Wouter is fanatieke Ajax-supporter die elke wedstrijd klaagt over het slechte spel maar zijn favoriete ploeg wordt wel gewoon kampioen?
Wouter klaagt over de kwaliteit van de seks met zijn partner maar blijft wel al 15 jaar bij hem/haar?

Komatsu - Manu Armata
Reactie van SJAAK op 16-03-2013 om 14:08u
Score: 90 / 100

Wouter wie heeft jou aangenomen als Reviewer bij Metalfan ? echt ongelooflijk. Ik lees meerdere Recensies op verschillende sites. Deze slaat echter alles. je hebt het over slechte zang en vervolgens is het ineens wel weer goed. Je hebt je slecht ingelezen door te zeggen dat het opgenomen is in eigen beheer. voor de rest ligt de productie in handen van een man die o.a. werkte met Tool, Red Hot Chili Peppers, Rollins Band, Ween zijn naam is Theo van Rock voor jou informatie. Deze man is dus niet de kleinste man in de muziek wereld..maar goed kraak hem maar af ik denk dat menig muziekkenner het met mij eens is dat het prima geproduceerd is. Wouter als ik jou een tip mag geven..STOP VANDAAG NOG MET RECENSIES SCHRIJVEN...!!

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Nikki op 16-03-2013 om 14:15u
Score: 99 / 100

Gewoon ruig!
Complimentenheren en dame

Komatsu - Manu Armata
Reactie van metalkerel op 16-03-2013 om 20:30u

Ik vind dit super lekker klinken ik snap deze zeik recensies niet

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Triest op 16-03-2013 om 21:54u

Wat kan ik toch genieten van de bovenstaande mensen. Wat maken jullie je toch druk!? Zo te lezen is de wereld vergaan, omdat Wouter deze band een beetje te kort heeft gedaan. Weet je, eigenlijk moeten jullie je gaan schamen en eens iets nuttigs gaan doen met jullie leven. Eigenlijk zou ik dat ook moeten gaan doen, in plaats van op deze bullshit te gaan reageren.

Komatsu - Manu Armata
Reactie van Een Metalfan op 17-03-2013 om 14:40u

Bedankt voor het wijzen op het foutje (Suburban ipv eigen beheer). Ik heb het verbeterd.

Gezien de Komatsufanclub hierboven blijkbaar erg veel kennis van zaken heeft en goed op de hoogte is van hoe je een review schrijft, kan Metalfan de komende tijd dus een hoop sollicitaties tegemoet zien? Leuk, we zoeken altijd goede collega's!

(of zijn jullie de beste stuurlui die gezellig met zn allen aan wal staan?)

Komatsu - Manu Armata
Reactie van SJAAK op 17-03-2013 om 17:41u
Score: 91 / 100

Gezellig met zijn allen aan wal maar wel weten waar we het over hebben !! Daar zou stuurman Wouter nog iets van kunnen leren !!

Komatsu - Manu Armata
Reactie van T. op 17-03-2013 om 19:37u

Toch leuk als je de ip-adressen ziet en dan ziet dat de meeste van de reacties allemaal van hetzelfde adres afkomen, onder een andere naam, he Sjaak/Nikki/Henry

Komatsu - Manu Armata
Reactie van SJAAK op 17-03-2013 om 21:21u
Score: 100 / 100

studentenhuis ooit van gehoord ?

Komatsu - Manu Armata
Reactie van KOMATSU op 18-03-2013 om 09:24u

Hey... KOMATSU hier!
We staan buiten bij het sludgehok en kunnen er niet in!