Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-08-2019

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Jaar van release: 2012
Label: Season of Mist

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever

De verhalenvertellers van Carach Angren hebben weer een mooi epos uitgebraakt. Eerder spraken zij al over het paranormale en op het vorige album Death Came Through A Phantom Ship was het spookschip De Vliegende Hollander het onderwerp van handeling. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er ook op Where The Corpses Sink Forever weinig rustgevends en vrolijks verteld wordt.

Het enige vrolijke aan Where The Corpses Sink Forever is, dat dit een geweldige plaat is. Carach Angren gaat verder waar het gebleven was, maar dan beter. Where The Corpses Sink Forever is epischer en geslepener en hakt precies daar waar het pijn doet. Met de subtiliteit van een olifant in een porseleinkast dendert dit drietal, strak marcherend, de speakers uit. De drums rollen als een tsunami over je heen en als ze je dan eindelijk met rust laten is er altijd die dreigende sfeer van die nare viool.

Om een en ander goed tot zijn recht te laten komen moet er natuurlijk wel een lekker productie aan ten grondslag liggen. Maar laat dat maar aan Carach Angren over. Dat zat op het vorige album al snor en op deze nieuwe is het alleen nog maar beter geworden. Misschien klinkt het wat gelikter, misschien wat ronder en minder gemeen, maar dat komt de muziek alleen maar ten goede.

Deze landgenoten hebben weer een plaat van formaat afgeleverd, waar we als Nederlanders alleen maar trots op kunnen zijn. Death Came Through A Phantom Ship leverde de band een tour met Dark Funeral op. Ik ben benieuwd welke deuren er opengaan met Where The Corpses Sink Forever. Aanrader!

Tracklist:
1. An Ominous Recording
2. Lingering In An Imprint Haunting
3. Bitte Tötet Mich
4. The Funerary Dirge Of A Violinist
5. Sir John
6. Spectral Infantry Battalions
7. General Nightmare
8. Little Hector What Have You Done?
9. These Fields Are Lurking (Seven Pairs Of Demon Eyes)

Score: 88 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 6 mei 2012

Koop dit album in

Meer Carach Angren:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Rein op 06-05-2012 om 21:48u

Kan nog geen cijfer geven want plaat nog niet binnen maar CA is echt een van de allerbeste bands van nederlandse bodem ooit! Wat een onwijse klasbakken en wat het helemaal mooi maakt: Ze hebben binnen de metal een geheel eigen sound ontwikkeld. Dat alleen verdient al een vermelding ! Hulde aan CA !

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Een Metalfan op 06-05-2012 om 22:23u

werkelijk schitterend eindelijk eens wat buiten nederland ook kan doorbreken.

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Ozzie op 09-05-2012 om 09:13u

Huh??

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Tjeerd op 09-05-2012 om 14:33u

Hm, erg oppervlakkige review, maar het schept wel hoop bij mij. Ik vind Carach Angren een awesome band, maar het gitaargeluid is nooit optimaal geweest in mijn mening. Het kan een stuk voller en scherper. Als dat met dit album verbeterd is, zou dit wel eens een hele goede plaat kunnen zijn, ben benieuwd!

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Een Metalfan op 09-05-2012 om 16:35u

Voller op welke manier? Als ik voller denk, dan lijkt het mij juist in tegenspraak zijn met scherper. Kan zijn dat ik het verkeerd opvat natuurlijk. Ben er benieuwd daar!

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Een Metalfan op 10-05-2012 om 10:20u

Er zijn altijd mierenneukers

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Lars op 11-05-2012 om 04:56u
Score: 80 / 100

Toffe plaat! Ik ken de gitarist/zanger persoonlijk en heb van hem het album al gekregen, topper!

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van NotKnow op 16-05-2012 om 23:04u
Score: 90 / 100

Ondanks dat ik het gevoel heb dat hij niet zo lang is, komt in die tijd een lkkr stukje metaal langs

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Triest op 06-06-2012 om 08:00u
Score: 90 / 100

TOP album. De speelduur is aan de korte kant. Rond de 42 minuutjes. Maar goed, het gaat om kwaliteit! En met de kwaliteit zit het hier wel goed.

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Mark op 24-06-2012 om 15:50u
Score: 95 / 100

Geweldige plaat, qua composities is Carach Angren echt gerijpt, het klinkt strakker, volwassener en grootser dan ooit!

Ik vind dat dit album wederom gedurende de hele speelduur blijft boeien, evenals de voorgaande albums. Maar zoals ik al zei, op dit album hebben ze een meer volwassen sound.

Carach Angren is echt een unieke band die al mijn verwachtingen tot nu toe heeft waargemaakt. Ik geef dit een album een dikke 95, want het kan altijd nog nét iets beter ;)

Carach Angren - Where The Corpses Sink Forever
Reactie van Metalfuel op 04-07-2012 om 10:42u
Score: 90 / 100

Heerlijke plaat met een erg duister sfeertje wat prachtig neergezet word.