Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Autopsy - Macabre Eternal
Jaar van release: 2011
Label: Peaceville Records
Autopsy - Macabre Eternal
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb, een enkele uitzondering daargelaten, een oprechte hekel aan reünies na een zeer langdurige afwezigheid. De meeste bands hebben een houdbaarheidsdatum en de stekker gaat er veelal niet voor niets uit. Spijtig, maar het is kwestie van een traan wegvegen en weer doorgaan, er zijn genoeg leuke bands om je mee te vermaken. Er is een tijd van komen, maar ook een tijd van gaan.

Twintig jaar geleden was Autopsy een toonaangevende, baanbrekende en controversiële death metalband. Metalheads die tijdens Autopsy de eerste haren op de zak hebben gekregen, zullen deze band ongetwijfeld een erg warm hart toedragen, ook als de band na vijftien jaar afwezigheid ineens weer met een album komt. Ongetwijfeld weet dit album ook wat verse slachtoffers te maken, zoveel mensen, zoveel smaken. Echter weiger ik Macabre Eternal op handen te dragen enkel omdat het Autopsy is, daar deze muziek voor mij helemaal niet de betekenis heeft die het twintig jaar geleden zou hebben. Inmiddels zitten we zoveel bandgeneraties verder, dat er voor mij simpelweg veel meer uitdaging elders te halen valt. Het is voor sommigen weliswaar fantastisch dat de band zo dicht bij het ‘heilige vuur’ is gebleven, maar er zijn vandaag de dag veel meer vuren om je aan op te warmen. Ouderwets hoeft niet altijd nieuwerwets te worden.

Het is een smaakkwestie, zulke old school death metal is niet mijn ding. Het sfeertje heeft mij nooit echt kunnen pakken, daarom laat de terugkeer van Autopsy mij volledig koud. Hoewel het natuurlijk ook zo bedoeld is (lekker authentiek), is het allemaal maar stoffig en belegen. Iets krachtiger dan vroeger, dat moet natuurlijk ook wel, maar slechts in staat om lemen huizen kapot te slaan, geen megastructures van beton. Macabre Eternal heeft nog altijd de sfeer van een zwart-witte horrorfilm waar niet in gesproken wordt, ook iets waar ik nooit van heb gehouden.

De boodschap van deze review is inmiddels pijnlijk duidelijk. Autopsy is terug, met de vrijwel onvervalste Autopsy-sound van 100 jaar geleden. Authentieke, gortdroge, groovy old school death met een vleugje doom en een schreeuwlelijk van een zanger waar je tegen moet kunnen. Bij Autopsy-liefhebbers kan de vlag dus sowieso uit, I rest my case, vandaar ook geen cijfer.

Tracklist
1. Hand Of Darkness
2. Dirty Gore Whore
3. Always About To Die
4. Macabre Eternal
5. Deliver Me from Sanity
6. Seeds Of The Doomed
7. Bridge Of Bones
8. Born Undead
9. Sewn Into One
10. Bludgeoned And Brained
11. Sadistic Gratification
12. Spill My Blood

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 25 november 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Erik op 25-11-2011 om 12:12u
Score: 90 / 100

Top album en zeker een van de betere death metal platen van 2011!

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van harbinger_of_death op 25-11-2011 om 12:21u
Score: 90 / 100

Plaats dan geen review.

Wat mij betreft een van de betere releases dit jaar.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van john op 25-11-2011 om 12:22u
Score: 9 / 100

Beetje laat, maar goed.
Na een aantal goede reviews van Lana, is weer duidelijk!
Hoe de wind waait waait haar jasje en is deze review totaal overbodig.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van triest op 25-11-2011 om 13:24u
Score: 9 / 100

Lana moest maar eens vervroegd met pensioen gaan. Haar reviews zijn echt triest!

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Marc op 25-11-2011 om 13:41u
Score: 87 / 100

Was het niet beter geweest om de review aan iemand anders te laten? Vette plaat van een vette band. Misschien is de nieuwe Metallica meer je ding.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van jj op 25-11-2011 om 14:02u
Score: 10 / 100


Beetje mosterd na de maaltijd, en wat een zwetsverhaal!

Als je niet van ZULKE old school death metal houd, besteed je tijd dan lekker ergens anders aan!

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Hellhamer op 25-11-2011 om 14:15u
Score: 85 / 100

WTF heeft men aan deze review!!!???

Het is overigens een prima release.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van XnegativeX op 25-11-2011 om 14:27u
Score: 85 / 100

Mag je tegenwoordig alleen nog maar reviews schrijven als hij positief uitvalt? Wat een gezwets. Ik vind het een erg goede, duidelijke review.

Inderdaad, het brengt niks nieuws en het klinkt allemaal extreem gedateerd en stoffig. Als een andere band dit had uitgebracht waren ze ook totaal de grond in geschreven door elke, zichzelf respecterende, muziek journalist.

Neemt niet weg dat ik dit WEL een lekkere plaat vind. Niet omdat hij zo goed is...maar gewoon omdat hij me lekker pakt. Ik hou wel van dit soort viezigheid.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van MobyDick op 25-11-2011 om 14:37u
Score: 95 / 100

Geweldige plaat van Reifert en Co. Sluit naadloos aan op mental Funeral (1991). Let ook het prachtige artwork, jammer dat Lana geen score weet te geven, dit schijfje moet elke death freak in huis halen.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van VaDeR op 25-11-2011 om 18:44u
Score: 60 / 100

Matige release met een beroerde productie...zoals gewoonlijk voor deze band...
Wat mij betreft zijn alleen de eerste 2 platen relevant. De rest is behoorlijk overbodig.



Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Raymond op 25-11-2011 om 19:28u
Score: 95 / 100

Tja ik houd van bands die iets vernieuwends doen of anders zijn dan het gros van de bands maar dit is echt fantastisch! Old school zoals het hoort viezer dan dit krijg je het niet. En of je er van houd of niet blijft altijd een kwestie van smaak. Voor mij is dit jaarlijstmateriaal.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Pomper op 26-11-2011 om 07:48u
Score: 95 / 100

Lana, ga toch afwassen.
Autopsy beukt als nooit tevoren, jouw review slaat de plank volledig mis.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Hendrik op 26-11-2011 om 12:14u
Score: 90 / 100

Lana, had je de review niet kunnen overlaten aan iemand die wel van 'Authentieke, gortdroge, groovy old school death met een vleugje doom' houdt? Met de review op zich is echt niks mis maar ik luister inmiddels al vele jaren naar Old school death metal, ik ben eveneens een fan van Autopsy en ik kan uit deze schijf alleen maar concluderen dat de naam Autopsy nog altijd staat als een huis.

Aan alle lezers: laat jullie niet misleiden, Macabre Eternal is een topschijf, zonder meer.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Een Metalfan op 26-11-2011 om 14:09u

wat een bagger muziek.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van The Hellion op 26-11-2011 om 15:14u
Score: 95 / 100

Weer geniaal ranzig! 100% Autopsy. Jammer dat er geen betere reviewer aanwezig is bij Metalfan, wat is dit sneu.................

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Alex op 26-11-2011 om 20:23u
Score: 70 / 100

Een reviewer geeft een persoonlijke mening, als die mening is dat Autopsy gedateerd klinkt dan is dat haar mening... Betekent niet dat jij er niet anders over mag denken.

Na de cd gehoord te hebben denk ik aardig, maar geef mij toch maar Fleshgod Apocalypse of Beyond Creation....

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Een Metalfan op 27-11-2011 om 01:01u
Score: 70 / 100

Wat heb ik hier nou weer aan? :s

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Een Metalfan op 27-11-2011 om 12:35u
Score: 80 / 100

"Bij Autopsy-liefhebbers kan de vlag dus sowieso uit, I rest my case, vandaar ook geen cijfer."

Wat?! Jezus, dus als een album aansluit bij wat de fans van die band gewend zijn, geef je geen cijfer, ondanks dat er, wat je ZELF al aangeeft, nieuwe fans zullen bij komen? Eigenlijk had je dus ook gewoon neer kunnen zetten 'Ik hou er niet van, maar fans van de band zullen het wel weer kopen.' Dat was ongeveer even bruikbaar geweest. Als ik een review over een festival lees, hoef ik ook niet te weten wat de verslaggever's andere WC ervaringen zijn, dus bespaar ons je mening over stille films.

Ik vind het wel een lekkere plaat, maar zelfs m'n grote teen had nog een betere review kunnen schrijven, en dat heeft niks te maken met wat deze muts er van vindt.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Een Metalfan op 27-11-2011 om 13:23u

WAT EEN BAGGER MUZIEKKKK.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van jj op 27-11-2011 om 14:25u
Score: 9 / 100

Iedereen die niet download en een beetje van deathmetal houdt, heeft dat ding toch al maand in de kast staan, waarom dan nog een review?

Lana is best een aardige meid, dus een beetje minder hard mag wel.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Een Metalfan op 28-11-2011 om 12:35u

Als ik vernieuwend wil luister ik wel naar Venetian Snares of zo, voor de rest is alles wel een beetje geweest in het metal genre echter, als deathmetal will horen, doe mij dan maar lekkere brute oldschool.

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Rein op 29-11-2011 om 20:23u

Ik begrijp Lana heel goed. Ik draai al heel lang mee en zit ook niet te wachten op bands die ineens weer samenkomen. Kan me niks hierinneren dat de moeite van het samenkomen was. Ik redeneer als volgt: Als deze plaat nu was uitgekomen en uitgegeven door een nieuwe band had nagenoeg iedereen deze plaat links laten liggen. Ik geef geen cijfer want niet genoeg van gehoord maar wil Lana even supporten in deze ! Ieder zijn mening (en waarom zou je een cd alleen mogen laten recenseren door iemand die het goed vind....onzin!)

Autopsy - Macabre Eternal
Reactie van Carlo op 08-11-2012 om 18:39u

Gewoon een vette heersende plaat !!!!!!!!!!!!