Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is de gaafste band uit de line-up van Paaspop 2015?

    Blues Pills
    Jex Thoth
    John Coffey
    Lacuna Coil
    Peter Pan Speedrock
    Rival Sons
    Saxon
    Shaking Godspeed
    Sick Of It All
    The Gentle Storm
    Therapy?
    Truckfighters
    Vanderbuyst
    Within Temptation
    een van de vele andere acts

    [ Uitslag | Enquętes ]

    Concertagenda
    27 maart:
  • Cowboys From Hell
  • Damian Wilson
  • Delain en Drunken Dreams
  • Devin Townsend Project, Periphery en Shining
  • Ensiferum en Omnium Gatherum
  • Night Demon en Roadkill
  • Red Vultures en Curly Ice
  • Up The Irons, Lord Volture, Evolvent en Aventyr
  • Within Temptation
    28 maart:
  • Danko Jones en The Admiral Sir Cloudesley Shovell
  • Delain en Xandria
  • Ethereal, Illusionless en Timeless Hour
  • Gingerpig, Orange Maplewood en Deaf Charley
  • Tattoo, Body Art en Street Art Conventie
  • The Gentle Storm, Arena en Sylvium
  • The Midnight Ghost Train en Moosedriver
  • The Royal, For I Am King en Ashes Of Many
  • Within Temptation
    29 maart:
  • Kingdom Of Giants en Burning Down Alaska
  • Lord Volture, Aventyr en Evolvent
  • Tattoo, Body Art en Street Art Conventie
  • The Royal, For I Am King, My Aim en Ashes Of Many
    31 maart:
  • Sleeping With Sirens en Pierce The Veil
    1 april:
  • Hatebreed
    2 april:
  • Majesty, Blood Bound en Evil Invaders
  • Night Demon, Absolva en Air Raid

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 27-04-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) - 35
  • Jörg Michael (Stratovarius) - 52
  • Marcus Riewaldt (Suidakra) - 37
  • Rafael Diaz (Barón Rojo) - 38

    Vandaag overleden:
  • Peter "Pete" Wells (Rose Tattoo) - 2006

  • Issa - The Storm

    Jaar van release: 2011
    Label: Frontiers Records

    Issa - The Storm
    Isabell Řversveen uit Noorwegen verraste vorig jaar vriend en vijand met het geweldige AOR-album Sign Of Angels. Logisch dat Frontiers niet te lang wilde wachten met een opvolger. Dat het ze menens is blijkt uit het feit dat de broertjes Tom en James Martin (Khymera, House Of Lords), Magnus Karlsson (Place Vendome) en Randy Goodrum (o.a.Toto) werden gevraagd om mee te schrijven aan dit album. Nou, dat is te merken!

    Het mooie van dit album is dat er eigenlijk geen uitschieters zijn. Het is een kwalitatief hoogstand en zeer genietbaar album geworden, waarop de stem van Isabell zeer zeker overeind blijft. Wat een beheersing en een diversiteit heeft die meid! De gebruikte muzikanten zijn allen nieuw, met speciale vermelding voor het drum- en baswerk van de tevens producerende Daniel Flores. Muzikaal gezien zou ik haar de evenknie van Stan Bush kunnen noemen: sterke stem, goed wegluisterend, muzikaal alles lekker voor elkaar. Toch even een paar opvallende zaken.

    Het Shania Twain-achtige Invincible, door Isabell zelf geschreven, zit verduiveld goed in elkaar. We hebben er dus ook een goede songwriter bij. Ook afsluiter en titelsong The Storm is een regelrechte voltreffer in muzikaal opzicht. Het is een lekkere rocker en er zit zoveel dynamiek en mystiek in dat het erg boeiend is om naar te luisteren. Eén producersfoutje: het nummer Gonna Stand By You sluit af met een solo, maar die verzuipt meteen in de fade out die overduidelijk veel te vroeg is ingezet. Erg jammer. Ook het schijnbaar van Bon Jovi (Always) geleende intro van Too Late For Love is net even te opvallend. Maar voor de rest: genieten in optima forma.

    Potverdikke mensen, deze visueel prettig te absorberen Noorse heeft het wel voor elkaar hoor. De productie had van mij nét iets bombastischer gemogen en dan had de waardering zeker nog hoger geweest. Als je van AOR houdt met een prettige vrouwenstem dan moet je dit album (en haar debuut) maar eens heel snel gaan luisteren. Je zult me nog dankbaar zijn.

    Tracklist:
    1. Looking For Love
    2. Please Hold On
    3. Take A Stand
    4. Invincible
    5. Two Hearts
    6. Black Clouds
    7. You’re Making Me
    8. Gonna Stand By You
    9. We’re On Fire
    10. Too Late For Love
    11. What Does It Take
    12. The Storm

    Score: 87 / 100

    Reviewer: Hans
    Toegevoegd: 3 november 2011

    Meer Issa:

  • http://www.myspace.com/isabelloversveen
  • Review: Can't Stop
  • Review: Sign Of Angels

    Zoek op Issa cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Issa - The Storm
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-11-03 18:28:54



    AOR staat voor ???
    Issa - The Storm
    Geplaatst door Een Muziekfan op 2011-11-03 20:44:23



    Jezus man "metalfan", als je niet weet wat AOR betekent, ga het dan maar snel googlen. Of je hebt onder een steen gezeten, of je bent gewoon nog niet zo oud. En dan is AOR hopelijk een te gezapig "genre" voor je :-).
    Issa - The Storm
    Geplaatst door Hans op 2011-11-05 17:08:48



    voor de duidelijkheid (voor allen): Adult Orientated Rock
    Issa - The Storm
    Geplaatst door Tank op 2011-11-05 20:29:18



    @ Muziekfan

    Domme reactie! Iedereen heeft het toch een keer moeten leren.
    Issa - The Storm
    Geplaatst door Een Metalfan op 2011-11-05 23:21:04



    In elk geval bedankt en idd ik ben 14 jaar.

    Reageer op: Issa - The Storm

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Raven

  • Interviews
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders
  • Venom
  • Sleeping Romance
  • Bleeding Gods
  • Enslaved

  • Nieuwste reviews
    Gus G - I Am The Fire
    Acid King - Middle Of Nowhere, Centre Of Everywhere
    Blut Aus Nord / P.H.O.B.O.S. - Triunity
    Pyramaze - Disciples Of The Sun
    Garden Of Worm - Idle Stones
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
    Mansion - Uncreation EP
    The Monolith Deathcult - Bloodcvlts
    Neolith - Izi.Im.Kurni-Ki
    The Answer - Raise A Little Hell
    Hate - Crusade: Zero
    The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
    Stick To Your Guns - Disobedient
    The Gentle Storm - The Diary
    Saxon - The Saxon Chronicles (re-release)
    Xaemora - Kingdom Venom I

    Concertreviews
  • The Agonist, Ferium en Selfmachine
  • Steel Panther, Like A Storm en The Lounge Kittens
  • Soen en LizZard
  • Izegrim, Ethereal en Ecocide
  • Within Temptation

  • Retro Reviews
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony
    Enslaved - Eld
    Enslaved - Mardraum: Beyond The Within
    Merciless - The Awakening

    Forum
  • welk boek lees je nu?...
  • devin townsend, 27 ma...
  • full metal mountain: ...
  • very 'eavy festival 2015
  • neurotic deathfest 20...
  • reünies en reünieplaten
  • the devil's blood
  • dit ramt er op mijn t...
  • immortal
  • 5-4-2015 paastival ex...
  • christ agony + witchm...
  • naar welk concert ben...
  • comerciele r&b/da...
  • 28-03: ethereal + sup...
  • voivod, tivoli de hel...

  • Nieuwe Releases
    27 maart:
  • (cd) Airstream - Kingdom Of Isolation
  • (cd) Big Business - Battlefields Forever
  • (cd) Damnation Angels - The Valiant Fire
  • (cd) Godsized - Heavy Lies The Crown
  • (cd) Inculter - Persisting Devolution
  • (cd) K-X-P - III Part 1
  • (cd) Mammoth Mammoth - Volume IV - Hammered Again
  • (cd) Messenger - Captain's Loot
  • (cd) Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
  • (cd) Pombagira - Flesh Throne Press
  • (cd) Van Halen - Tokyo Dome Live In Concert
  • (cd) Watch Them Fade - Welcome To My Void
  • (cd) We Are Harlot - We Are Harlot
    28 maart:
  • (cd) Asylum Escape - Even If I'm Broken
    30 maart:
  • (cd) Bloodrocuted - Disaster Strikes Back
  • (cd) Gloomball - The Quiet Monster
  • (cd) Infesting Swarm - Desolation Road
  • (cd) Mother´S Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
  • (cd) Prong - Songs From The Black Hole
  • (cd) Rise of Avernus - Dramatis Personć
  • (cd) Steve Hackett - Wolflight
  • (cd) Temperance - Limitless
  • (cd) Wrathage - Discipline
  • (ep) Predatory Light - MMXIV
    31 maart:
  • (cd) Abhor - Rituale Stramonium
  • (cd) Decayed - Into The Depths Of Hell
  • (cd) Thurisaz - Pulse Of Mourning
  • (cd) Thurisaz - The Pulse Of Mourning
  • (cd) Tristana - Virtual Crime
  • (cd) Viajando - Counting Days
  • (cd) Where Evil Follows - Portable Darkness
    1 april:
  • (cd) SiXforNinE - SiXforNinE
  • (lp) Acid Witch - Midnight Movies

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.