Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2019

Lou Reed & Metallica - Lulu
Jaar van release: 2011
Label: Universal Music

Lou Reed & Metallica - Lulu

Zonder enige twijfel zal Lulu het meest besproken album van het jaar zijn. Het project van Lou Reed en Metallica heeft sinds de eerste tekenen in 2009 al flink veel media-aandacht mogen ontvangen. In eerste instantie zou het gaan om het opnieuw opnemen van enkele klassiekers van Lou Reed, maar later kwam deze oude rocker met een geheel nieuw idee. Zo werd Lulu geboren. Teksten van Lou Reed gebaseerd op twee toneelstukken uit het einde van de negentiende eeuw van de hand van Frank Wedekind, Der Erdgeist en Die Büchse der Pandora, vormen de basis voor het droevige relaas van Lulu, en de samenwerking tussen twee giganten in de muziekindustrie.

Eigenlijk zou elke kopie van dit album een grote waarschuwingssticker moeten bevatten, om te voorkomen dat er heel wat teleurgestelde fans rond zullen gaan lopen die een keihard Metallica-album verwachten. “Let op, dit is geen Metallica-album! Luister voor het kopen!” Dit is namelijk geen Metallica-album, maar een Lou Reed-plaat met Metallica als begeleidingsband, en moet dus op andere gronden beoordeeld worden dan een doorsnee metalplaat.

Lou Reed heeft al sinds hij bekend werd met The Velvet Underground geëxperimenteerd, en dat is hij sindsdien altijd blijven doen. Soms was hij daarin succesvol en leverde hij meesterwerken af als het populaire Transformer en het prachtige Berlin. Andermaal heeft het geleid tot het door vriend en vijand verguisde Metal Machine Music. Het is altijd weer afwachten waar hij nu weer mee op de proppen komt, en mensen die bij Lulu een lekkere metalplaat verwachten, zullen van een koude kermis thuiskomen.

Reed experimenteert er ook hier weer lekker op los, soms succesvol, soms minder. Het doet me nog het meeste denken aan producties uit de New Yorkse ‘downtown’-scene van jazz-muzikanten die eveneens vurig de grenzen van het muzikale aftasten. Lulu valt wellicht het beste te omschrijven als een vorm van poëzie begeleidt door een metalband. Opener Brandenburg Gate lijkt te worden ingeluid als een flinke jamsessie. Direct vallen de repetitieve en meditatieve elementen op die kenmerkend zullen zijn voor de rest van Lulu. Als een bezetene reciteert Reed de teksten, soms ritmisch en passend bij de muziek. Helaas zweven ze echter vaak ergens verloren in de ruimte vooral aan het begint van dit album. Het mistroostige klinkt goed door in het geheel, zeker met de vaak logge begeleiding van Metallica waardoor het deprimerende karakter nog eens aan wordt gedikt.

Hier en daar klinkt er een verloren schreeuw van James Hetfield door die een zin van Lou Reed herhaalt, maar nergens komt hij echt naar voren. Een van de gemiste kansen op deze plaat. Wanneer je een samenwerking aangaat met een van de meest bekende metalbands ter wereld, zou je verwachten dat dit ook doorklinkt in het uiteindelijke resultaat. Dat doet het absoluut niet. Zoals gezegd lijkt Hetfield op de achtergrond wat te schreeuwen, stukken zachter dan Reed. Jammer, want zijn rauwe strot vormt een mooi contrast met het hypnotiserende gewauwel van Reed. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de muziek zelf. Metallica blijft constant op de achtergrond. Soms horen we wilde thrashy riffs, zoals bijvoorbeeld in Mistress Dread, maar nergens wordt dit echt naar voren gehaald. Met regelmaat wordt er een flinke rockpartij ingezet, maar zelden komt deze tot volle wasdom.

Wanneer alles toch op zijn plaats valt, hoor je ook direct wat de gedachte was achter deze samenwerking, want op die momenten, staat deze plaat als een huis. Iced Honey klinkt geweldig en kan niet lang genoeg duren, en uit het mystieke Cheat On Me en het snoeiharde Frustration blijkt waarom de muzikanten in interviews zo enthousiast zijn over hun nieuwste creatie. Lulu lijkt te groeien met betere songs naarmate het album vordert. Afgesloten wordt er met Junior Dad, een compositie die erg doet denken aan Fred Frith’s Pacifica, maar ook aan Reed’s Berlin, en vormt een oase van licht aan het einde van een zeer duistere tunnel. Alleen lijkt Metallica er in Little Dog en Junior Dad helemaal niet meer aan te pas te komen.

Het gevoel bij Lulu is zeer dubbel. Het project zou een andere naam moeten dragen dan Lou Reed & Metallica, om duidelijker aan te geven dat dit een geheel andere richting is dan wat fans van de band kunnen verwachten. Daarnaast gaat de samenwerking wat mij betreft niet ver genoeg. Er had meer in gezeten, en dan met name in de uiteindelijke meerwaarde van de band, want eigenlijk blijft het op dit moment vooral bij Lou Reed met een willekeurige metalgroep, en dat is jammer. Of Metallica hier fans blij mee gaat maken, is de grote vraag. Liefhebbers van Lou Reed kunnen hier wellicht wat meer mee. Over kunst moet gesproken worden, en dat is iets wat de muzikanten met dit album zeker bereikt hebben.

Tracklist:
1. Brandenburg Gate
2. The View
3. Pumping Blood
4. Mistress Dread
5. Iced Honey
6. Cheat On Me
7. Frustration
8. Little Dog
9. Dragon
10. Junior Dad

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 20 oktober 2011

Meer Lou Reed & Metallica:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van iron_dennis op 20-10-2011 om 01:18u

Metallica is alleen nog maar bezig iedereen een plezier te doen behalve de fans! Jammer, ik had gedacht dat The big 4 tour Metallica wakker geschud zou hebben. Niks is minder waar, er komt een samenwerking met Lou Reed. Welke metalfan zit daar nu op te wachten. U mag het mij zeggen!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Old Mhb op 20-10-2011 om 07:55u

Score: Dik onder nul. Ik vraag me af hoe Metallica het in hun kop hebben gekregen om met deze zeveraar samen te werken. Ik ben absoluut niet bekend met ander werk van Reet (gelukkig) maar dit kun je toch geen zingen noemen. Dit lijkt wel op een doorzopen zatlap die staat te wauwelen omdat hij geen pinten meer krijgt. Zo'n gelul. Wat de instrumentale capriolen betreft zou Metallica sommige stukken beter gehouden hebben om in te werken in een metalalbum terwijl sommige klinken als een amateuristisch rockbandje die net hun eerste rifje hebben leren spelen. Dit album heeft geen kloten maar is een LUL. Eén om U tegen te zeggen.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Bas op 20-10-2011 om 09:49u

Ik kan hier geen score aan geven. De plaat valt te luisteren op de site en heb het maar afgezet. Ik vind het opzich niet slecht dat Metallica experimenteerd. Zo kom je misschien nog eens ergens op...Echter Lou reed nooit een warm hard toegedragen en deze muzikale ellende moeten we dan maar snel vergeten. Het is ook nooit verkocht als zijnde DE NIEUWE METALLICA....mensen die daarover zeiken moeten maar eens een keer ophouden. Ze zullen nooit een 2e MOP uitbrengen, get over it....en als ze dat wel doen zal iedereen weer zeuren dat het teveel er op lijkt. Dat is nou de keerzijde van een grote metalband zijn. Maar goed, om kort te zijn...de plaat klinkt als een grote jamsessie met een of andere malloot die er door heen brabbelt bent onnozele teksten....niet aan mij besteed. Lou Reed Fans leef je uit....

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van philip666 op 20-10-2011 om 10:01u

30 seconden samples zijn voor de metallica-haters al genoeg om het helemaal af te kraken. Ik vond The Viewniet zo goed, maar ik wacht met kritiek tot als ik het album in m'n handen heb.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Metalfuel op 20-10-2011 om 11:21u

Ik ben het eens met philip666 even wachten met beoordelen tot je het album echt gehoord hebt, maar de voortekenen zijn niet goed.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Old Mhb op 20-10-2011 om 11:41u

Voor de duidelijkheid: Ik heb het alvast gehoord.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van youri op 20-10-2011 om 12:21u

ook geen score, maar het is ook geen metallica plaat, maar dan hadden ze het beter anders kunnen noemen!!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Dirtpride op 20-10-2011 om 13:13u

Willekeurige top 40 muziek zit beter in elkaar dan dit

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Metal Meepy op 20-10-2011 om 14:16u

Eens even kijken... Hmmm, een zanger die z'n beste tijd heeft gehad samen met een band die z'n beste tijd heeft gehad? Hmmm... ja hoor... dat is te horen.

Nu maar hopen dat Slayer niet op het idee komt Dolly Parton te bellen...

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Slipkorn666 op 20-10-2011 om 14:23u

Wat een kut cd, en die hoes dan! XD

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van TesseracT op 20-10-2011 om 15:00u

Haha, Dolly Slayer kan misschien nog wel iets worden.
Raining Nine To Five.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Bastiaan op 20-10-2011 om 15:22u
Score: 58 / 100

In het kort: niet goed, maar heel slecht is het ook niet.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van tankard op 20-10-2011 om 15:45u

ik ga hier geen woorden aan vuil maken,en nee niet omwille van de cd/muziek maar omwille van de idiote reacties dat men hier toch maar enkel terug vind

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Dirtpride op 20-10-2011 om 16:02u

@ Tankard: Nee jij geeft een inhoudelijke analyse over de kwaliteit van deze cd. Ooit de gezegde gehoord, pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet?

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Nicolas op 20-10-2011 om 16:33u

Ik vond het zo slecht dat het even duurde voordat ik doorhad dat dit daadwerkelijk bedoeld was als een metallica/Lou Reed plaat, ik was ervan overtuigd dat ik in de maling werd genomen, jezus wat is dit bagger.
Metallica moet gewoon stoppen met platen opnemen en lekker met hun jaren tachtig nummers gaan touren, misschien dat ze dan nog enige fan in de metalwereld overhouden.

Ze maken natuurlijk al sinds 1991 redelijke popmuziek om daarna sinds 2003 alleen nog maar bagger uit te brengen, hoe is dit nog steeds een grote band in de metalwereld?? Sure de eerste 4 albums maar hoe het daar dan ook bij aub.
En ga nu niet schreeuwen hoe goed Death magnetic was want het was gewoon nog steeds beneden alle peil en werd ontzetten snel saai en eentonig.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Nicolas op 20-10-2011 om 16:35u

Wat word het volgende metalproject waar iedereen op wacht? Iron Maiden die een samenwerking aangaat met Britney Spears? Wat een onzin toch uitbrengen.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van harry op 20-10-2011 om 17:04u

lijkt er op dat de boys ieder eerst een krat bier hebben opgezopen en toen dachten , hey laten we nu eens een nieuw album opnemen.....hahahahaha....

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van metaller op 20-10-2011 om 19:42u

@ Old Mhb : beter kan het niet gezegd worden :-) !!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van metal dude op 20-10-2011 om 21:31u
Score: 5 / 100

wat een lul plaat, who the fuck is lulu?

Ik zet master op puppets maar weer op, een teleurgestelde fan.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van pos op 20-10-2011 om 22:16u

Nog bijna niets van gehoord, maar ik vrees voor een genant slechte en irritante plaat. Mijn god wat is die Lou Reed solo slecht.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Een Metalfan op 20-10-2011 om 23:23u

zie je wel! De nieuwe Morbid angel valt best mee! ;-)

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Een Metalfan op 21-10-2011 om 02:44u
Score: 55 / 100

Weet je wat ik als Metallica fan hier nog wel het ergste aan vindt? Dat ik Lou Reed's vocals en texten nog wel het beste vind. James kan echt niet meer zingen en Lars, tja, vervang die man maar gewoon met een drumcomputer uit 1980. Waarom Kirk en Rober credits krijgen op dit album weet ik niet, een willekeurig bassist en iemand met een wah pedaal en whammybar hadden ook even de studio in kunnen rollen. 3 riffs per nummer man..

Lou Reed heeft er een fan bij, Metallica, tja. Ik denk dat ik 'vergaande glorie proberen na te apen deel 2' geeneens meer aan ga schaffen.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Edwynn op 21-10-2011 om 10:08u
Score: 70 / 100

Ik kan me erg goed vinden in de recensie. Goede ideeën maar erg rommelig uitgewerkt. Ik houd van spontaan, maar dit is te spontaan. Het is inderdaad in de eerste plaats een Reed album. De beste man draagt zijn verhaal voor en dat wordt muzikaal omlijst door de heren van Metallica. Het kost moeite om dat als een geheel te gaan zien. Wellicht is de omlijsting net wat te zwaar.
Het snelle Mistress Dread vind ik bijvoorbeeld verschrikkelijk. De parkinson zang van Reed is ronduit lachwekkend. Hij moet het vooral hebben van de wat kalmere voordracht. Maar het aparte Dragon het het naar Johnny Cash neigende Little Dog vind ik uitstekend. Afsluiter Junior Dad is wel het hoogtepunt. Er zijn best aanknopingspunten dus ik ga dit zeker vaker beluisteren.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van joeri op 22-10-2011 om 10:57u
Score: 40 / 100

ik kan me wel vinden in de reacties hier
ik vind die zangstem van lou reed om te janken en er ook niet bij passen
metallica doet de laatste jaren wel erg hun best om bagger uit te brengen
nou weet ik dat het niet puur een metallica album is maar toch staat hun naam er bij en krijg je daar reacties op
gewoon maar het oude wek blijven luisteren

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van john op 22-10-2011 om 13:34u

Die gasten van Metallica kijken toren hoog op tegen die vieze vuile gore arogante klere junk. Ik hoop dat ie snel dood gaat!!!

De eertse 5 elpees van Metallica zijin nog steeds geweldig goed!!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van metaljanet op 22-10-2011 om 14:19u

haha, weer een schijf die ze veel in guantanamo gaan horen

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Blafhyrk op 22-10-2011 om 14:38u

Ik bewonder Lou reed om het feit dat hij zo populair is geworden door decennialang pure STRONT uit te brengen.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van joost op 22-10-2011 om 18:15u

Walgelijk!! wat een diepe teleurstelling dat Metallica zich met zulk soort projecten bezich houdt!!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van James Hetfield op 22-10-2011 om 20:56u
Score: 9 / 100

Hello Folks!

What a great album we delivered here for you, we are helping lou reed the winter door, he is slecht bij kas.

We want a make a buck of this, enjoy!

big kisses your james

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Koen op 23-10-2011 om 09:44u

Die zang van lou, godverdomme wat een iritante zeikstem zeg. Echt sorry...
Ik heb het iig geprobeerd maar na 3 nummers trek ik dit echt niet meer.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van peet op 23-10-2011 om 18:03u

Stop gewoonweg met de naam Metallica te gebruiken,al onze goeie herrineringen gaan naar de vaantjes hiermee.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Hanz op 23-10-2011 om 21:16u

Godzijdank geen stuiver hier aan uitgegeven. Uit nieuwsgierigheid heb ik dit maar "illegaal" gedownload. Wat een kutplaat. Het oudere werk van Reed kan ik best waarderen maar dit slaat nergens op. Metallica is idd simpelweg een begeleidingsband( beetje zoals Pearl Jam op Neil Youngs Mirrorball al klonk dat wel geweldig) Alleen ik heb constant het idee dat Lou Reed zijn zang op compleet andere muziek heeft ingezongen en dat hij later over de Metallica partijen heen is gemixt. Totaal geen samenhang. Eindoordeel:Dit is jammerlijk mislukt.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Marc op 23-10-2011 om 21:40u
Score: 1 / 100

Ik heb volgens mij nog niet het echte album gehoord. Ik hoorde wat slechte muziek met een dronken zanger die niet in de maat zong. Wat een bagger!!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Marcel op 24-10-2011 om 21:19u
Score: 1 / 100

73?!? Kom op dit is niet eens muziek te noemen. Als het geen Metallica was had je het afgebrand. Rommel!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Joost op 25-10-2011 om 14:16u
Score: 80 / 100

Geniaal. Jammer dat niemand het hier snapt

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Tim op 25-10-2011 om 14:53u

Helaas, ik kan hie niets mee. Een maand terug viel iedereen over Opeth heen, al waren er geen grunts, met de muziek kan ik wel uit de voeten, maar dit project, nee. Ik begrijp het wellicht gewoon niet. Soms moet je muziek 'snappen'. Ik laat Lulu dus links liggen en wacht op de in 2012 uit te komen nieuwe cd van de Metallimannen.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Adolf Skullgrinder op 25-10-2011 om 16:18u
Score: 8 / 100

Hallo, leuke reakties zitten hier tussen. Die van Morbid Angel vond ik een goeie en Lulu vertalen als "een LUL om U tegen te zeggen", is ook wel leuk. Tja, een beetje serieuzer nu. Ik heb deze schijf ook vandaag "illegaal" gedownload om eerst eens te beluisteren ... ik ben een Metallica-fan van het eerste uur en bezit een collectie van toch gemakkelijk 250 stuks. Uiteraard is mijn specialisatie de periode tot begin jaren '90 geweest (dat verzamelen is ondertussen vergaan, maar in die eerste 10 jaar, heb ik wel wat gekocht ja). Ik kan hier inderdaad persoonlijk ook weinig mee, dat zie je aan mijn score - maar wil het ook niet afbreken. Muziek is iets persoonlijks en daarom wil ik het niet afbreken. Er zit ook één iemand bij die het geniaal vindt, en dat mag. Ik betwijfel sterk of Metallica hier een wereldschokkende plaat heeft gemaakt met dit experiment. Ook het "latere" werk van Metallica vind ik een stuk minder (eigenaardig genoeg vond ik LOAD dan wel steengoed). Als iemand houdt van experimentele muziek, dan moet je ook even luisteren naar "Astronome" een project van de ons wel bekende Mike Patton (Faith No More) en de voor metal-fans iets minder bekende - maar in jazz-middens veel bekender John Zorn (heeft vele jaren geleden ook in het leuke project PainKiller gespeeld met de drummer van Napalm Death), doch hou je vast, dat is nog een stuk experimenteler dan dit "Lulu" - je ziet, het kan nog veel "slechter" (of lees: beter) in deze experimentele wereld .... All Hail to Metal ! Je kan je de vraag stellen waarom bands als een Metallica blijven en er blijven geld aan verdienen en waarom bands als Cathedral bijvoorbeeld verdwijnen ...
Salut en de kost !

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Een Metalfan op 26-10-2011 om 22:13u

kan iemand mij eens uitleggen waarom metallica nog steeds zoveel losmaakt?

laat metallica toch gewoon eens lekker los, er zijn de afgelopen 20 jaar zo ontzettend veel goede metalalbums door andere bands gemaakt, dat ik persoonlijk metallica allang niet meer mis, het laat mij volledig koud wat ze uitbrengen

40 jaar metal historie wijst uit dat alle goede bands een creatieve piek-periode hebben en daarna is vaak de koek op en nemen andere bands (of stijlen) het stokje over, niks mis mee

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Pepijn op 27-10-2011 om 21:24u

Ik heb Metallica tig jaar geleden al begraven en kan me hier dus geen moment druk om maken... maar verduiveld, wat zuigt dit album!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van appie op 27-10-2011 om 21:51u
Score: 1 / 100

zoveelste zelfcastijding van de depri's uit de metal scene, sinds 1991 duurt het tijden voor ze iets nieuws uitbrengen, steevast is het zo slecht dat ze daarna weer een hele poos in therapie moeten en naar afkick klinieken om er vervolgens weer overheen te komen, death magnetic was te positief dus hebben ze het nu maar eens echt bont gemaakt door de samenwerking met de nichteriche uberverslaafde dooddoener lou reed aan te gaan, in de studio aan de crack, in de media op de bek, ze kunnen weer 5 jaar aan de prozac

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Rogier op 31-10-2011 om 16:14u
Score: 5 / 100

Dit bedoelde Metal Mike dus met websites die alles goedpraten om geen promo te missen. Wat een krankzinnig positieve recensie voor een complete catastrofe. Het is gewoon pijnlijk om de band die ooit het best was zo door het stof te horen gaan.

Tot overmaat verdedigen de bandleden het nog als hun beste album ooit. Het lef... Allemaal opsluiten die idioten. Wat een schande.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van nOGA op 01-11-2011 om 00:08u
Score: 1 / 100

bAGGER! ZE ZIJN WEER TERUG BIJ AF NOG SLECHTER DAN LOAD/RELOAD

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van lulu op 01-11-2011 om 23:10u
Score: 70 / 100

Beste plaat van Metallica in de laatste 20 jaar...

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Zillion op 02-11-2011 om 11:40u
Score: 40 / 100

Haha domme metal fans hier allemaal. Het oude werk van Lou Reed en Velvet Underground was zeer coole shit. Itt de cliché metal van Metallica wat leuk is als je op de middelbare school zit, maar daarna niets origineels meer kan brengen. De verregaande commercialisering van de heren en hun mongole kruistocht destijds tegen Napster deden vervolgens voor de gemiddelde underground en eerlijke metal liefhebber de deur dicht.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van des duivels op 03-11-2011 om 06:46u
Score: 4 / 100

Dit is een lul plaat waar je u tegen zegt...
Ik draai het oude werk van Metallica maar weer en als de heren slim zijn stoppen ze ermee, dit wordt van kwaad to erger...

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Gert op 03-11-2011 om 16:13u

Zowat de slechtste CD die ik dit jaar beluisterde !!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van robbie op 04-11-2011 om 02:21u

Top Album!!!!! wacht maar af, over 10 jaar staat hij in de album top 100

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van kilkenny op 05-11-2011 om 13:31u

Ik ga er verder geen tijd meer aan verspillen.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van duuk op 05-11-2011 om 20:18u
Score: 9 / 100

niet het beste dan gewend, alleen hou rekening met Metallica's liefde voor muziek, muziekaal gezien kunnen weinig van jullie hier aan tippen. respect hebben voor een grote band is wel op zijn plaats, niet alles wat zij doen zal in goede smaak vallen.

ik lees te veel trieste onzin berichten van geen echte fans!!!!
live and let live!

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van ralph op 08-11-2011 om 00:49u

metallica heeft ook nooit gezegt dat dit een metallica album zou worden,maar iets totaal anders,dus mensen wat daar over kutten moeten eerst hun feiten op een rijtje hebben..ik ben een die hard metallica fan,maar heb met deze cd ook niks,maar dat heeft meer met reed te maken,omdat hij nergens naar klint..maar wat boeit het als zij fun hebben gehad,ze zullen heus niet een lulu world tour met reed houden ofzo..en ws nog iemand met een bullshit reactie dat metallica niks voor de fans doet,maar dat doen ze al 30 jaar,wtf boeit het als ze zelf eens iets willen proberen,gewoon voor het proberen..maar is indd,met de grootste en de beste zijn krijg je ook zo een figuren,die alleen maar haten om het anders zijn,die een of andere peruaanse flut grund band beter zouden vinden dan metallica ofzo,omdat ze niet bij een grote groep willen horen..durven voor zichzelf niet toe te geven dat ze stiekem fan zijn..en die verschrikkelijke rotzooi wat lamb of god of napalm death(of zo een soort ''muzikanten'')uit brengt wordt wel gewaardeerd door sommige,wat ik ook echt niet snap..ze zijn de grootste en dat zullen ze ook blijven zolang ze bestaan.
m/

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van dirk op 08-11-2011 om 20:08u
Score: 10 / 100

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van vu op 10-11-2011 om 22:39u
Score: 85 / 100

eerst velvet underground leren luisteren, en dan is deze plaat prima te doen
dit is inderdaad geen plaat voor pure metalfans

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Een Metalfan op 14-11-2011 om 22:11u

wat een saaie plaat.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Metal Maniac op 22-11-2011 om 14:09u
Score: 8 / 100

Een heerlijk melodramatisch album. Het is inderdaad geen Metallica-album, maar juist een side-project. Momenteel zijn ze druk bezig om het nieuwe album gestalte te laten krijgen....En geloof me dat wordt heel anders dan Lulu!
Blijf het een lekker album vinden, ondanks dat er weinig metal aanzit.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van michelmetal op 25-11-2011 om 17:28u

Metallica R.I.P. sinds 1992

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Reinier op 30-11-2011 om 23:14u
Score: 85 / 100

Dit is één van de beste CD's van 2011 en over 5 jaar vindt iedereen dat...

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Erwin op 15-01-2013 om 16:13u
Score: 20 / 100

Ik vind dat Lou Reed lekker in de Alternative hoek had moeten blijven, en Metallica in de Metal hoek, en ik ben niet iemand die alleen naar metal luister. Ik heb net nog op Youtube nog het concert van Lulu zitten kijken van de heren, maar ze zaten ongeinteresserd een interview te ondergaan, als of ze iets fantastisch hadden opgenomen. Het sloeg kant noch wal. Ik zie het verband niet tussen Lou Reed en Metal, maar misschien dat ik het niet snap. Lou Reed is ieder geval weer in the picture dankzij Metallica.

Lou Reed & Metallica - Lulu
Reactie van Valerie op 29-01-2013 om 10:35u
Score: 40 / 100


Metallica is een goede band, hun albums t/m the black album waren goed. Ze kunnen nog steeds wel spelen, alleen zijn ze daarna minder sterke nummers en albums gaan maken.
Lou Reed is in zijn eigen genre een goede muzikant.

Als je Lou Reed en Metallica in dit album apart van elkaar gaat luisteren, is het zo slecht nog niet. De combinatie is alleen bagger.
Lou Reed moet het bij zijn eigen muziek houden, in de metal komt hij gewoon niet tot zijn recht. Daar is deze plaat het bewijs van.