Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-03-2019

Japanische Kampfhörspiele - Kaputte Nackte Affen
Jaar van release: 2011
Label: Unundeux

Japanische Kampfhörspiele - Kaputte Nackte Affen

Jaja, JaKa meldt zich weer, maar helaas wel voor de laatste keer: Onze oosterburen van Japanische Kampfhörspiele houden er hierna namelijk mee op. Wie de band al wat langer volgde, weet ongetwijfeld dat ze (op een enkele uitzondering na) al sinds 1998 bijna elk jaar een plaat vol diarree de wereld in hebben gescheten. En dan tel ik de splits niet eens mee. Hebben deze heren dan echt al die jaren zoveel inspiratie gehad of behoren zij in het dertien in een dozijn, inwisselbare grindcorehoekje?

Nou, om eerlijk te zijn, is deze plaat best origineel. Het gaspedaal wordt slechts zelden volledig ingetrapt en wat dat betreft schurkt het zestal wat meer aan tegen de oude punkroots. Wie echter verwacht daarmee een ouderwetse plaat voorgeschoteld te krijgen, komt van een koude kermis thuis. JaKa is met zijn tijd meegegaan en heeft begrepen wat mathmetal is. Ook qua productie liegt hun kennis er niet om. Een vol, rond, robuust en dik geluid karakteriseert deze ruim 42 minuten lang razende ramplaat.

JaKa zou JaKa niet zijn als er niet met zowel lage als hoge stemmetjes lekker geschreeuwd wordt. Om maar te zwijgen over het rechttoe rechtaan ramwerk. Met songs als Ich Kriege Ärger hoeven de fans van het eerste uur zich wat dat betreft echt geen zorgen te maken. Maar de heren zijn wat volwassener geworden. Er is bijvoorbeeld meer ruimte voor 'het liedje'. Waar de voorgaande platen grotendeels voorzien waren van tracks onder de anderhalve minuut, zijn er op Kaputte Nackte Affen slechts twee tracks die de minuut niet halen en zijn er maar liefst twee die de vierminutengrens overschrijden. Ook is er ruimschoots aandacht voor het experiment. Luister maar eens naar het futuristische Bravohotelcrazyhorse dat het een en ander aan cyberindustrial-klanken laat horen.

Met een hoesje om uw kleine zusje de komende maanden behoorlijk nare nachtmerries te bezorgen als extra reden, heeft u, als breed georiënteerde metalfan, geen enkele reden meer om Kaputte Nackte Affe in de platenzaak te laten liggen. Al is het maar om de heren te danken voor hun bijdrage. Mocht u dat niet genoeg eer voor ze vinden: JaKa nodigt u uit om covers te maken van uw favoriete JaKa-nummers ten behoeve van een tribute-cd. Grijp uw kans!

Tracklist:
1. Die Krone der Schöpfung
2. Kaputte Nackte Affen
3. Alter Trick
4. Grillanzünder
5. Was Wenn?
6. Cruise Missile
7. Maschinen Sprengen
8. Homeentertainment
9. Mach Dich Fit Für Den Bikini
10. Statuspanik
11. Reset
12. Ich Kriege Ärger
13. Primaten
14. Der Homo Sapiens
15. Bravohotelcrazyhorse
16. Ein Blutiger Vormittag
17. Näschen Aus Papier
18. Wenn Die Menschen Einmal Nicht Mehr Sind
hidden bonus track CD: Mein scheiß Denkorgan
bonustrack vinyl: Debauchery

Score: 76 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 4 maart 2011

[ Terug naar de Album Reviews ]

Japanische Kampfhörspiele - Kaputte Nackte Affen
Reactie van Tatzel op 10-03-2011 om 18:47u
Score: 80 / 100

fantastische plaat dit. niet hun beste maar erg genietbaar.